Братя Галеви се прибират в България през 2022 година! Напуснали страната с истинските си документи!

Дупнишките мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев ще се върнат в България, но не по-рано от май 2022 година. В това са категорични авери на бандитите, с които Skandalno.net разговаря. Причината да си дойдат точно тогава е прозаична: След 6 години изтича абсолютния давностен срок на наказанието, което им бе наложено. През 2012 г. върховният касационен съд ги осъди на по 5 години затвор за сформиране и участие в престъпна банда за рекет и изнудване.
galevi1

Престъплението на Галев и Христов бе, че са принудили покойния вече Пламен Миланов от Дупница да им прехвърли 50 % от таксиметровата си фирма „Сити транс“ ООД, както и всеки месец да им предава половината от оборота си. ВКС прие, че по този начин гангстерите са ощетили Миланов с над 82 хил. лв. Двамата бяха получили от предишната съдебна инстанция Софийския апелативен съд съответно 7 и 5 години затвор с мотива, че бандата им била въоръжена.

ВКС обаче намали наказанието на Галев, защото не прие, че е бил лидер на въоръжена престъпна група, за което се полагат повече години зад решетките. При мотивите за присъдата си Софийският апелативен съд смяташе, че след като двама от групата на Галеви Владимир Ангелов – Стъклето и Апостол Чакалов – Тоци са имали разрешително за носене на оръжие и са носили такова, то цялата група може да се счита за „въоръжена“. Хубаво, но пък висшите магистрати контрираха, че това, че някой има разрешително за оръжие нищо не означава. Трябвало в момента, в който се извършва престъплението да е насочил дулото към жертвата. А нямало доказателства, че Галеви или хората им са го правили.

Мафиотите трябваше да излежат присъдата си при общ режим в затворническото общежитие в село Самораново, както и да заплатят глоби по 100 хил. лв. и да се разделят с една трета от имуществото си. Вместо това Ангел Христов и Пламен Галев офейкаха от България и се издирват и до днес от Интерпол.

Това издирване и присъдата ще паднат през май, 2022 г., ако до тогава бандитите не бъдат намерени. Точно това изчакват и те. Публична тайна е, че те се наслаждават на свободата си в Дубай.

Двамата живеят там малко след като изчезнаха от страната. Мафиотите първо отидоха в Гърция и на летището в Атина за полета до Дубай са се легитимирали с истинските си международни паспорти. Въпреки, че към момента на бягството си имахе официално влязла в сила присъда и им предстоеше вкарването им в пандиза международните им паспорти не са били анулирани.

Това се случи чак на 15 май, 2012 г. – две седмици след бягството им, когато двамата бяха обявени за издирване в цял свят с червена бюлетина от Интерпол. През тези 14 дни Геле и Пламен са могли да пътуват в цял свят като напълно свободни граждани с редовни документи.

На всичко отгоре цял месец след бягството на мафиотите данните за тях не са били вкарани и в официалната система на МВР – „Скреч“. Това е информационна система, съдържаща статистическите листове за влизане и излизане от България. Този пропуск далеч не е случаен. Публична тайна е, че дупнишките дерибеи имат отлични контакти с МВР, включително и с висши полицаи, които неведнъж са ги предупреждавали за проблеми.

В емирството към днешна дата те се водят като легални бизнесмени и инвеститори, собственици на компания, регистрирана там. Всъщност тази фирма не развивала никаква дейност, а била само за парлама пред местните власти за присъствието им в страната.

Според близки на мафиотите те си живеели много добре, имали просторен мезонет, прислуга и личен готвач. Единствено избягвали да карат автомобили, като причината била множеството камери, монтирани на пътя. Докато дойде време да се върнат в България, всички дела срещу тях ще са или загубени, или прекратени.

Както Skandalno.net разкри единият процес, по който задочно бяха съдени, претърпя тотален провал. Става въпрос за разследване срещу тях за пране на пари. Галеви бяха обвинени през 2012 г., че чрез сложна система от офшорни фирми са легализирали 35 млн. лв., придобити от престъпления. Разследването на магистратите от специализираната прокуратура обаче претърпя фиаско и беше прекратено.

Още от 2009 г. държавата прави опити да им конфискува всички имоти, сред които и този в Ресилово. Делата се точат и до ден днешен, но постоянно се отлагат, а формалната причина е, че не могат да бъдат намерени, за да им се връчат призовките.

Сред имуществото на Пламен Галев са описани повече от 10 имота, 3380 декара полски култури в различни части на село Ресилово, 7 леки автомобила и запор на дружествени дялове в капитала на 12 търговски дружества и всички банкови сметки, открити в лицензираните банки в България. Ангел Христов е с възбрана за разпореждане със следното имущество: дворно място с площ от 805 кв. м. в село Ресилово, ливади с площ от 6 дка. в местността „Киразлъко“, община Сапарева баня, както и половината от 12 дка ниви с жито, ечемик и слънчоглед, намиращи се в същата местност. Според документи Геле също е собственик на 7 коли, които съдът е запорирал заедно с дяловете му в 13 търговски дружества и банковите му смутки в български банки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *