Оливър Стоун: Западните медии изкривяват образа на Путин до неузнаваемост

Американският режисьор Оливър Стоун обвини западните медии в това, че умишлено изкривяват образа на руския президент Владимир Путин, съобщава ТАСС.

„Той не е чудовището, за което го представя американската пропагандна машина“, каза режисьорът в епизод от подкаста Stay Free на британския публицист и водещ Ръсел Бранд. Оливър Стоун подчерта, че във всичките си интервюта, които е взимал от руския лидер през годините, му е задавал директни и честни въпроси и не е забелязал никаква войнственост или дори агресия в неговата реторика. Стоун обърна внимание на факта, че по време на разговорите Путин винаги е наричал САЩ „нашите американски партньори“.

„Русия и Китай, които сега смятаме за наши основни врагове, само допреди няколко години бяха наши потенциални съюзници и приятели, поне според реториката на Белия дом. После САЩ реши да се конфронтира с тях – това е истината“, каза режисьорът.

Стоун е режисьор, сценарист и продуцент, носител на три награди „Оскар“, пет „Златни глобуса“ и награда БАФТА. През септември 2016 г. той направи филм за руския президент „Интервю с Путин“, на основата на над дузина филмирани свои разговори с руския държавен глава, проведени в продължение на три години. Премиерата на филма в Русия и по света бе на 12 юни 2017 г., припомня ТАСС.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. А не, не вярваме на Стоун, погледнете каква помия се лее по нашите демократични медии, погледнете какъв език на омразата изригва например от устата на Люба Кулезич от предаването и „Честно казано“ и от всичките ни ежедневници. Решили хората да премахнат една цяла партия -Възраждане, щото им била неудобна, както плюха на повече от 650 000 подписа за референдума за лева. Хелзинският комитет Господа и Атлантическия съвет на Соломончо решават всичко в държавата, и никой не трябва да им противоречи, щото това е вече насилие. Това вече не е държава ЗАКРИВАЙ!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *