Обявяват фалит на КТБ, банката източена от Василев, политици и журналисти

КТБ!КТБ ще бъде обявена във фалит, предрекоха финансити, след като се запознаха с направения одит.

От БНБ не посмяха да публикуват цялата ревизия, а дадоха на медиите само скромни извадки от нея. Останалите били банкова тайна.

Все пак някои от финансовите фигури в страната успяха да се доберат до едно или друго парче от пъзела и да се опитат да го сглобят. Оказа се, че на фирми на Цветан Василев и близки до Цветан Василев  са раздавани огромни крадити, които не са били обезпечени. Други фирми също са получили подобни кредити и незнайно защо те са им разрешени, без да представят материални активи, с които да ги гаратират. Само фирма на Делян Пеевски дължи 25 милиона лева, а общата дупка в банката се изчислява на от 4,2 до 8 милиарда лева. С големи заеми са се облагодетелствали политици и даже журналисти, които образно казано са били на хранилка в банката.

Всеобщото мнение е, че КТБ трябва да бъде обявена във фалит, но тогава не става ясно как и кой ще преследва наказателно тези, които са изтеглили огромни суми пари, или кредитите ще минат в графа лоши и ще им бъдат опростени. Промъква се и тезата, че фалитът е изкуствен, за да се нароят в страната поредната порция кредитни милионери.

Наддгат се и гласове банката на бъде рекапитализирана, но това ще струва на данъкоплатците огромна сума пари.

Специалисти днес призоваха да бъде публикуван целия одит и имената на всички облагодетелствали се. Те предрекоха, че може да настъпи и лавинообразна панка в страната, хората да тръгнат масово да теглят спестяванията си от други банки и така да предизвикат за втори път огромна банкова криза в страната. Днес бе извикана на разпит и съпругата на Цветан Василев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Да се публикува списъка с всички облагодетелствали се и да им се продаде имуществото, а парите обратно в банката..

  2. zashto ia kriete swiniata Peewski i Dogan I Mestan?
    zashto gi pazite?

    da widim dali Gern shte gi iskara spisacite, ama mai niama da stane?

    nali se nadiawame na promiana, a pak kradete horata

    mrasni swine

    samo politicheski ubiistwa za takiwa swine, a taka sashto i publichen linch

    swinska darjawa

  3. Сега чета, че ще връщат само депозити. А който е с друг договор – няма. Ха дано политиците да са с преференциални договори и да гръмнат!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *