Шок! БЪЛГАРИЯ ФАЛИРА! Вижте Кога:

Държавният ни дълг през последните 3 години нарасна  рекордно, а в същото време  преките инвестиции продължават да спадат и фирмите една след друга се отдръпват от България.

От  2008 година  икономиката ни започна да затъва и инвеститорите от чужбина да се изтеглят, тъй като тук не печелят и ги компрометират. В страната ни имаше някакво привидно икономическо раздвижване, но то беше заради еврофондовете. Всъщност те останаха единствените свежи пари отвън, но бяха инвестирани предимно в асфалт, саниране и велоалеи и не създадоха реални работни места, а само временни. Не бяха вложени в икономиката ни.

През 2016 година дългът на България е скочил цели три пъти в сравнение с  2008 г.

Правителствата на Борисов започнаха да теглят нови и нови дългове, за да  погасяват старите. А лихвите са високи и след всеки заем затъваме все по-дълбоко и по-дълбоко.

След 2020 г. България няма да получава  безвъзмездно финансиране от европейските фондове и ако нещата продължават в същия дух на теглене на заеми, ще тръгнем по дългова спирала и  не е изключено държавата ни  да фалира. Това прогнозира пред сайта Фрог нюз финансистът Румен Гълъбинов.

В момента дългът  на България  е  27,321 милиарда лева, които са равни на една трета от БВП и продължава да се увеличава. Само преди три години той е бил двойно по-малък.

Говори се, че новото правителство ще изтегли още един заем. Тогава вече тръгваме по пътя на Гърция, а заемите ще се изплащат не само от децата ни, но и от внуците.

Ако не се направят спешни реформи, ако не заработи икономиката ни, България фалира! – предупреди финансистът. Но никой не го чува.

В момента от страната ни бягат фирми  като „Карфур“,  готви се да бяга и ЧЕЗ, собствениците на две национални телевизии се отказват от България. Чуха се думи като корупция, липса на закони, липса на защита на инвеститорите и дори рекет към тях. И то на държавно ниво.

Вместо да се стоят заводи, се строят паркове и градинки, защото от тях се усвояват и крадат бързо пари. Всеки краде като за последно и никой не мисли за бъдещето на България.

Новото правителство, което ще застъпи на 4 май няма добра икономическа програма, а всичките му обещания ще си останат само на хартия. Както на всички правителства на ГЕРБ досега. Действа се на принципа „След мен потоп“ и вече сме нагазили в потопа.

Обещанията, за вдигане на доходите също ще останат само приказки.

А ГЕРБ отново повежда страната към следващото дъно!

Дъно, от което и внуците ни няма да се измъкнат!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Този не разбира от икономика и колко процента трябва да е дълга

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *