Новият доклад на ЕК – Шокиращо Критичен към Борисов и ГЕРБ: България е Проядена от Корупция, Здравната и Образователната й система са в Колапс! И още:

Шокиращо критичен доклад на Европейската комисия за състоянието на България разби на пух и прах митовете на Бойко Борисов и ГЕРБ за „цветущото състояние“ на страната. Корупция, разяждаща основите на държавността, недостъпно здравеопазване и некачествено образование са само част от констатациите на европейските наблюдаващи. В мониторинговия им доклад няма нито един публичен сектор в България, който да е получил положителна оценка. Но нека разгледаме подробно критиките на ЕК:

– В страната се наблюдава хроничен недостиг на чуждестранни инвестиции и дори наличните към момента- намаляват. Това се дължи основно на лошата работа на институциите, липсата на законност и контрол, всеобхватна корупция и липса на достатъчно квалифицирани административни кадри.

Корупцията остава най – сериозният проблем на България. Корупцията в административния апарат на държавата се явява предпоставка и за други тежки престъпления като „пране на пари“.

– Българските власти трябва да предприемат конкретни действия срещу корупцията. Трябва да се покажат реални резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Слаба бизнес среда.

– Реформите в администрацията са прекалено бавни.

 Здравеопазването в България е крайно недостъпно за средностатистическия като доходи българин. Финансовите ресурси в този сектор не се разпределят правилно, така че здравното осигуряване покрива съвсем малко услуги, а основната финансова тежест за лечението пада върху пациента.

Слаби резултати в образованието. Една от основните причини за това е засиленото социално неравенство. Държавата не инвестира достатъчно в образование и наука.

България е посочена сред страните, които не полагат достатъчно усилия да възпрепятстват прането на пари. Липсата на адекватни мерки срещу прането на пари в отделните държави може да доведе до сериозен проблем в европейския банков сектор, се посочва в доклада на ЕК.

Освен днешният доклад на ЕС със силната си критичност към начина, по който се управлява страната ни, правителството на Борисов получи и още един словесен шамар – от холандския външен министър Стеф Блок, който дойде на посещение у нас. Ето какво заяви той: „България все още не е готова за Шенген. Премиерът ми показа много снимки на оградата по границата, но това не е достатъчно. Липсват конкретни мерки срещу корупцията и трафика на хората.“

Skandalno.net припомня, че предишният доклад на ЕК от края на миналата година, беше изненадващо мек и щадящ управлението на ГЕРБ. Тогава публикуването му съвпадна с протестите срещу правителството на Борисов заради скъпите горива. На какво обаче се дължи изострянето на тона сега, само няколко месеца по- късно?

От заключенията на днешния доклад на ЕК става ясно, че множеството корупционни скандали от последните месеци – най- вече „АпартаментГейт“, са в основата на тежките критики в документа. Думите, които ГЕРБ и Борисов избягват и бягат от тях като дявол от тамян: корупция и пране на пари, се срещат буквално във всяко второ изречение на доклада. От което можем да заключим, че явно дори Брюксел го е хванало срам от българските му колониални мекерета, които иначе крепи на власт.

А дали българският избирател схваща корупцията като сериозен проблем, който е пряко свързан с ниския му жизнен стандарт?! Отговорът е- категорично НЕ! Иначе не би позволил на ГЕРБ за сетен път да фалшифицира и открадне изборите, за да си осигури още няколко месеца власт и кражби. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. КАКЪВТО И ДОКЛАД ДАНАПИШАТ ОТ ЕВРОПА Е ВСЕ ТАЯ.ИДВАТ ЛИ ИЗБОРИ.БГ.НАРОДА СА КАТО ОВЦЕ.И ПАК ГО ПОДКРЕПЯТ.А СЛЕД ТОВА СЕ ОПРАВДАВАТ С ЦИГАНИТЕ.

  2. Чудесно за 30години постигнаха целта си, и за вас доклада ако е лош то за тях си е грандиозен успех…
    Това им беше целта направиха го не на 100’/. Ана 300’/.
    Без никаква съпротива и проблем сега следва, нова дълбока криза, невъзможност за връщане на взетите заеми, разпродажба на малкото което е останало от тази държава и това вече е края на това тъпо племе… Тук

  3. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГРЪМНЕ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ЗА ДА ОТДЪХНЕ НАРОДА

  4. Шокиращо критичен доклад към Борисов и ГЕРБ.И какво от това? Осемдесетте процента дебили им се радват и ги подкрепят.Кучетата лаят,кервана си върви.

  5. Дори Борисов да си отиде, това нищо няма да промени. Европейските милиардери, така наречените „билдерберги“ ще сложат друг Борисов на негово място. И Русия да дойде в България промените ще са нищожни. За комунизма връщане няма. Русия и Китай които са в началната фаза на капитализма ще му удължат живота.

  6. ПОТОМЦИ НА ПЪРВАТА ЕВРОПЕЙСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ЗАЩО МЪЛЧИТЕ И ПРИЕМАТЕ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ПРОСТАК МАФИОТ ЛЪЖЕЦ КРАДЕЦ ПРЕДАТЕЛ РАЗВРАТНИК ДА РЕШАВА СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ ДЕВАТА И НАРОДНИТЕ НАШИ ПАРИ Д О К О Г А ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ САМОИЗБИРАЩИЯ СЕ МАФИОТ СЪС ФАЛШИФИКАЦИИ ПАРИ НАСИЛИЕ И ЗАПЛАХИ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ТОЙ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОТКРАДНА ПО МАФИОТСКИ ПОБЕДАТА НА БСПВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ЗА ЧИСТА И СВЯТА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА СЪС ДОСТОЙНИЯ НИ ОБИЧАН ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ НАТО ЕС САЩ СОРОС ГЕРБ ТЕРОРИСТИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА ВЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА Я ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ СЛАПА БРАТУШКИ ГОРДЕЕМ СЕ СЪС ВАС СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ СВЯТИ БРАТСКИ ДЕЦА ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ АМИН

  7. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА КОЙТО МАФИОТСКИ УБИВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И НИ ВОДИ КЪМ АДА ЗАЕДНО ПРЕДНАМЕРЕНО СЪС НАТО ЕС САЩ СОРОС РАЗДАВА ПРОСТАКА НАШИТЕ НАРОДНИ ПАРИ ЗА АМЕРИКАНСКИ БОКЛУЦИ САМОЛЕТИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ЦИГАНИТЕ КОИТО КУПУВА ЗА ДА ГО ИЗБИРАТ ДА НИ УБИВА ЗА ЕМИГРАНТИ СЪС КОИТО ИСКА ДА НИ ПОДМЕНИ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ВЪВ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ДЕЦАТА НИ

  8. Защо всички ни обвиняват в пасивност, нежелание да се противопоставим на корумпираната върхушка. Аз например с удоволствие бих отишел да протестирам. Но къде и кога? Защо всички знаят предварително къде и кога ще се пронежда Гий Парада или Луков марш?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *