НЕ ВИ ВЯРВАМ, Г-Н ДОГАН! Един обикновен българин отговори на писмото на Ахмед Доган и РАЗТЪРСИ ФЕЙСБУК! Виж Тук:

Аз не ви познавам, г-н Доган и никога не сме се виждали на живо. Моите впечатления от Вас са само от публичните Ви изяви. Искам да кажа, че нямам никакви лични причини да отговарям на писмото ви. Тъкмо обратното. Но ще го направя, защото съм българин. И ме боли, че само за 25 години, вие политиците, разсипахте напълно нашата родина. А сега ни учите на патриотизъм.


Някои медии и политици непрекъснато ни зомбират, че Вие сте най-умният и влиятелен политик в България. Но аз не им вярвам! Не вярвам и на Вас. Не вярвам и на Вашето писмо.

Ще попитате защо? Ами просто защото ние, българите сме здравословно мнителен народ. И защото твърденията  в писмото Ви много издишат.

Например, в писмото си Вие говорите за някакъв „обединителен патриотизъм“ и за „заедност на различието“. Разбирам, искате да кажете, че българите, турците и другите етноси в рамките на нашата държава трябва да живеят в мир.

Само че това никой обикновен българин, никога не го е оспорвал. Поради тази причина, с Вашето твърдение за „заедност“, Вие чукате на отворена врата. Защото е всеизвестно, че в целия свят няма по-толерантен народ от българите. Ние сме миролюбиви хора. И турците, които живеят в България и са наши съграждани, също са мирни и спокойни хора. Така си живеем от много години. В мир и съгласие.

Докато не се намесихте вие, политиците. Кой ви караше да създавате турската партия ДПС? Нима имаше някакви конфликти между нашите два етноса? Не, нямаше! Вие изкуствено ги предизвиквахте.  За да си отгледате електорат на етническа основа, започнахте да приказвате в парламента за жертвите на Възродителния процес. Това пък предизвика ответна реакция на българските депутати, които запригласяха за българските жертви от турските атентати, за гара Буново и за петвековното турско робство.

Не Ви ли беше ясно, че непрекъснатото припомняне и съсредоточаване върху минали вражди, ще предизвика вражди и в настоящето? Това, смея да твърдя, Ви беше кристално ясно. Но точно това беше и Вашата цел. Както и  целта на Вашите български колеги-политици. На всички вас ви трябваше не обединен, а разделен народ. Използвахте стария Макиавелевски принцип: „Разделяй и владей“. Защото така се управлява по-лесно, нали?

И защото истината е, че в българските условия, вие политиците, трябваше само да неутрализирате радикалните мюсюлмани, които и с ДПС, и без ДПС, пак щяха да се появят. Както и се появиха. В Кърджали и на други места.

Но неутрализирането на радикалите не ви беше по вкуса. Тях вие ги използвахте, за да всявате допълнителен смут и страх и у турци, и у българи.

Второ! Създаването на етническата партия ДПС капсулира и отдели българските граждани с турски произход от българската нация. И именно съществуването на ДПС не даде възможност на турците в България да се интегрират в български партии. Вие и вашите български колеги им отказахте правото да се интегрират в българското общество. Капсулирахте ги в отделни райони, където ваши кметове от ДПС дерибействаха и над турското, и над българското население.

И това издевателство над българските граждани от всякакъв произход, Вие наричате „уникален културно-исторически и политически феномен“!? Защо в САЩ няма партия на негрите? Те имаха негър президент. Но партия на негрите нямат. А в България партия на турците има. Даже вече станаха две. И ходжите по джамиите правят политическа агитация и казват на хората за кого да гласуват. Това е политически терор, а не „политически модел“!

Искам да кажа, че създаването на етнически партии само разделя хората. Не ги обединява. Между другото, именно защото разделят нацията, етническите партии са забранени от българската конституция. Както и от конституциите на повечето държави по света. Ето защо Вашите приказки за „обединителен патриотизъм“ и други тем подобни, са просто кухи фрази. Те са предназначени само да Ви покажат като „истински патриот и обединител“, какъвто на практика Вие не сте!

Трето! Щях наистина да Ви повярвам г-н Доган, че сте български политик, ако бяхте написали това писмо и ако се бяхте борили, когато наистина се засягаха много дълбоко и много болно, българските национални интереси.

Защо не се провикнахте високо, когато Бойко Борисов спря жизнено важните за България енергийни проекти АЕЦ „Белене“, Южен поток и Бургас – Александруполис? А го подкрепяхте тайно и задкулисно в парламента. Та нали тези проекти щяха да осигурят евтин ток и евтин газ за страната ни? А сега всички тези проекти се осъществяват в Турция. И Турция ще ни продава газ на каквито си иска цени. И когато след няколко месеца, ЕС нареди на „българските“ политици да затворят и топлоелектрическите централи/ТЕЦ-овете/, тогава Турция и по-точно султан Ердоган, както го наричате Вие, ще ни продава скъп и прескъп ток. Защото български ток няма да има.

И накрая, не Ви ли стана ясно през всичките години на „прехода“, че именно ЕС и НАТО, тоест  ЕС и САЩ с техните планове „Ран – ЪТ“ и други подобни, разрушиха икономиката на България. Унищожиха българската армия. Нарязаха на парчета и продадоха българското въоръжение. Изгониха 2 милиона високо квалифицирани, млади българи зад граница. С една дума, оставиха ни голи и беззащитни пред лицето на хилядите дебнещи опасности.

И след цялата тази вакханалия на разрушението, каквато България не помни от десетки години, в писмото си Вие твърдите, че „включването в ЕС и НАТО е правилна стратегия, която била реализирана?!“

Включването в ЕС и НАТО унищожи българската държава, г-н Доган. А Вие и към днешна дата твърдите, че това било правилна стратегия. Заради ЕС и НАТО ние ще плащаме прескъпи газ и ток. И прескъпи ГМО-та от СЕТА. Питам коя икономика ще оцелее след такива огромни удари? И коя народност може да оживее при толкова беди, които се стоварят върху нея?

На всичкото отгоре, партньорството ни в ЕС и НАТО означава да помагаме на онези, които искат да унищожат нашата посестрима Русия. А това изцяло противоречи на българските национални интереси.

Ето затова не ви вярвам г-н Доган! И затова смятам, че Вие не сте български политик. Вие не сте дори и турски политик. Вие и подобните на Вас сте ЕС-ОВСКИ И НАТОВСКИ безродници. И прикривайки се зад „красиви“ думи, защитавате интересите на Запада. Това е истината!

Автор: Иво Македонски, обикновен българин, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Доган завинаги осъди българските турци на бедност и ги накара да се чувстват зависими от него. ДПС е във всяко упрявление, беше и в ГЕРБ чрез Пеевски. Като е такъв ербап защо не излезе от сараите, а се крие. Октай ненапразно стреля в него.

  2. Брилянтен и точен анализ! Това,което си го мислим,тук е написано изключително точно и професионално!Политически синтез,който трябва да се прочете от повече хора!Демагогските и закъснели признания на Доган е само едно: заявка за власт-независимо дали ще е той или негови хора! Новите управници да си правят сметката за всичко и всички!

    • За мен Ахмед Доган е продукт на българските медии и на една величаеща го русокоса журналистка,както и на голяма част от българските политици,които одобряваха всичко казано от Ахмед Доган. Направиха го едва ли не най- далновидният политик в българската история,което не е истина.Той правеше всичко с една единствена цел- да раздели българските мюсюлмани от българския народ и разбира се той успя с етническия вот при всичките избори досега. Не съм съгласен,че думите“включването в ЕС и НАТО е правилна стратегия,която била реализирана?!“ са използвани само от Ахмед Доган.А,че ЕС и НАТО унищожи българската държава,това вече е политиканстване от страна на Иво Македонски,което е ставало неведнъж и от което се вижда къде го стяга чепика.

  3. Не е случайна никоя изява на Доган! И винаги се случваше след това нещо лошо на България в годините на прехода ! Доган язвително изигра много негативна роля шантажирайки всички правителства на прехода! Нито арменците, нито евреите, нито друг етнос не създаде своя партия, само турците – „Движение за права и свободи“. нима България да не е свободна и да не е правова държава?!? Отговорът е „НЕ“! От самото си създаване ДПС е антибългарска тясно обвързана с Турция партия! Етническия модел е просто една измислица за спекулация и шантаж за безредици и заплаха отвън. Доган умело години наред „режеше порциите“ във властта, толерираше турския етнос, капсулираше го по райони и манипулираше. А изборните автобуси от Турция? Това къде по света го има? Каква ако не 100% от екскурзиантите да гласуват за ДПС! Защо тази партия винаги заставаше в позицията на умния учител в българския парламент и надменно се представяше за „балансьор“ в политическия живот и незаменимия партньор във всяко управление?! Та именно това провали и прехода ни и вместо просперитет затънахме в продажност и корупция! Доган не е родолюбец и патриот, а терорист. Не права и свободи а разруха на България е неговото верую и цел. Доган даде властта в ДПС именно на Местан! След драматичен политически цирк е факт краната открито екстремистка турска партия ДОСТ, официално толерирана от Анкара. На фона на султанските закани на Ердоган към Европа и директна намеса в изборния процес в Българич. Ето я истината – мегаломанския неоосманизъм – ето затова Доган усърдно работеше!Затова трябваше да се отделят и капсулират мюсюлманите и да се раздели България! А вие г-да демократи години неразбрахте ефтините анадолски номера и презрителното отношение към рая!?! Чудно как по примера един по един стари политически муцуни изпълзяват и зоват единение. Да ли да вярваме?!? Какво избираме?! Дали не е по-добре да се въведе извънредно положение?!

  4. Когато започва култа към личноста на Сталин на пресконференция задали писмен въпрос на Хрущов защо сега , а не преживе критикува постъпките на Сталин. Той попитал, – кой зададе въпроса, кой зададе въпроса, кой зададе въпроса, отговор не последвал. Ето за това и ние мълчахме. Защо сега казвате че не вярвате на Доган, а не преди? Нима в самото начало не беше ясно защо, за какво и от кого се прави ДПС и как до 11.11.1989г. имаше две партии а на 12.11.1989г. станаха 100. Късно е, но обикновените хора не се делят те живеят задружно и спокойно. И спомнете си за онзи филм когато трима проповедници отиват при шерифа и той им казва че на онова кръстовище от едната страна стои катедрала от другата джамия от третата синегога и всички ходят според вярата си. В Хартата за правата на човека има алинея за вероизповеданията и ние сме я подписали. Не хората се делят по вяра а политиците. Късно е за констатации, дано не е късно и за помирение.

  5. Иво Македонски, ти къде беше преди 10 години като много ги разбираш нещата за да напишеш това писмо? Много повърхностен анализ, без никакво разбиране за ситуацията, такава, каквато е в дълбочина, такава каквато е не само за България а и в световен мащаб, все едно да обвиняваш Меркел за това, което сътвори в Европа… Липсва ти дълбочина и цялостна визия за картината.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *