Небензя: Много хора в Сирия и Афганистан продават органите и децата си от отчаяние, но ООН помага главно на Украйна

Тази година Украйна е получила около 1,8 млрд. долара от ООН, което е с 1 млрд. долара повече от помощта за Афганистан.

Това заяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя по време на заседание на Съвета за сигурност на световната организация.

Небензя нарече Украйна „лидер в привличането на вниманието и парите на донорите“.

Според него само през тази година Киев е получил хуманитарна помощ от ООН на стойност 1,83 млрд. долара. „Това са с 800 млн. долара повече от парите, които ООН е отпуснало на многострадалния народ на Сирия и с 1 млрд. долара повече от парите за Афганистан, чийто народ вкуси от „експерименталната демократизация“ на САЩ и НАТО.“

„Както знаем, много хора там от отчаяние продават органите си, а някои семейства продават деца, за да намерят средства да изхранят останалите членове на семейството. Само че някои от нашите колеги всячески избягват да говорят за това“, посочи дипломатът.

„А какво да кажем за най-бедните африкански държави, за които ООН почти не отделя средства, въпреки че там всеки ден хиляди умират от глад, от липса на чиста питейна вода и липса на медицинско обслужване. Тези държави са оставени на произвола на бившите си колонизатори, които продължават все така безмилостно и методично да ги ограбват. Бившите им колониални метрополии Франция, Великобритания и др. + САЩ продължават от десетилетия умишлено да ограничават независимото им икономическо и аграрно развитие чрез различни неоколониални инструменти, които само засилват зависимостта на тези държави.“

„Ако слушаме нашите западни колеги в ООН, оставаме с впечатлението, че в света има само една държава, която се нуждае от помощ и това е Украйна. Не разбирам защо е тази фиксация и какъв е този истеричен лобизъм за Киев при положение, че в света има много по-нуждаещи се от помощ държави и народи“, завърши руския представител в ООН.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Какви тъпашки статии се печатат в нашите медийни парцали, каква примитивна русофобия и подчертан слугинаж, какво унизително роболепие. „Руски журналист: Руснаците живеят в колосална нищета, като през 18 век“ Lupa.BG Що не дадат мизерията по улиците на Филаделфия например дрогираните по улиците „Shocking video shows zombie-like addicts at ‘ground zero’ of Philadelphia’s ‘tranq’ epidemic“ или ще четем само идиотизмите на Дойче Веле.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *