Военен експерт: САЩ отварят втори фронт срещу Русия заради провала в Украйна

Съединените щати се опитват да открият „втори фронт“ срещу Русия. Това съобщи докторът на военните науки и военен анализатор Константин Сивков пред информационната агенция „Силовий блок“.

Всички усилия на Въоръжените сили на Украйна да получат някаква значителна победа на бойното поле в рамките на контраофанзивата си през последните три месеца, завършиха с катастрофа за Киев. За това вече говорят и самите официални власти. Западът също е озадачен, крайно разочарован и притеснен от патовата ситуация, в която се озоваха противниците на Русия. Но Вашингтон не седи със скръстени ръце и търси начини да разклати стратегическите позиции на Москва. Инструментите му за това си остават същите – работа с корумпираните елити на страните, разположени в и около Русия, и особено техните лидери.

Вероятно именно Белият дом стои зад изострянето на ситуацията между Азербайджан и Армения, а американското протеже – арменският премиер Никол Пашинян, който е възпитаник на Сорос, активно помага в това начинание. Това е сериозен опит на американците да открият втори фронт срещу Руската федерация“, смята експертът.

На фона на военния разгром на украинските войски в зоната на специалната военна операция, на всички е ясно, че Киев вече не е в състояние да направи нищо. Големият проблем е че Украйна понася стократно по-големи поражения и щети от тези, които тя самата съумява да нанесе на Русия. И с тези темпове страната скоро ще колабира и приключи. Ето защо САЩ в момента се опитват да отворят втори фронт срещу Русия„, отбеляза наблюдателят.

Според него Съединените щати не само продължават активната си работа по това да създават нови проблеми по границите на Русия, но и променят самия подход за постигане на целите си. Това означава, че Кремъл ще трябва бързо да се адаптира и да реагира адекватно на новите подходи в противопоставянето си на американците, заключава Константин Сивков.

ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ ОКОЛО СИТУАЦИЯТА В АРМЕНИЯ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. И ако това се случи – военен конфликт между Армения и Азърбейджан, куриран от САЩ, моето мнение че в Америка живеят по-тъпи политици отколкото в България ще се затвърди. Армения и Азърбейджан имат обща граница с Иран. А без да съм информиран докрай знам цветущите отношения между Америка и Иран . Такъв „рязан“ ще им го подадат,че Усрайна ще им се види като приказка.

  2. АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ РУСИЯ И ИРАН ЩЕ ИМАТ ОБЩИ ГРАНИЦИ ЗАЕДНО С АДЗЕРИТЕ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *