Националното унижение е умопомрачително. Да представиш сделката за половин Шенген срещу неограничен прием на мигранти е подигравка с интелекта

Автор: Георги Вулджев, Фейсбук

За Честита нова година България няма да влезе в Шенген, но за сметка на това се съгласи да получи мигрантска криза.

Националното унижение е умопомрачително. Да се съгласиш да не влезеш в Шенген освен по суша, значи да не се съгласиш въобще. За България единствено влизането по суша има значение. Икономически плюсове от присъединяването теоретично ще има само при сухопътния Шенген.

Да представиш отпадането на контрола на личните документи по летищата като успех е подигравка с интелекта. Макар че вече не съм сигурен дали самият интелект на управляващите не е същинската подигравка с нас. Това са 3-4 минути на летище! Какво невероятно постижение! А най-смешното е, че огромните опашки на границата в Гърция остават. Та дори от гледна точка на туризъм сме сключили сделка за дъвка с косъм.

И в замяна на дъвката с косъм, с която сега ни заливат еуфорично евроатлантическите медии, правителството пое ангажимент да прибира обратно всички мигранти, които са минали през България, достигнали са някоя западноевропейска страна, но не са получили право да пребивават там. Това, което кабинетът на Денков публикува като становище гласи, че сме поели ангажимент да спазваме Дъблинския регламент и да приемаме обратно всички преминали през България мигранти, за които сме „отговорни“ според него.

Това значи две неща: Първо, всички мигранти, които минат незаконно границата ни, остават в България неясно колко време докато не им се определи бежанския статут. Второ. България поема ангажимент да приема обратно всички мигранти минали през нея към друга страна-членка на ЕС с бежански статут регистриран у нас.

Допълнителното натоварване за България, дори в чисто икономически аспект, от спазване на това условие за мигрантите е много високо и несравнимо с на практика нулевия плюс от падането на паспорния контрол на летищата. Впрочем, въпросните 6000 мигранти, за които става въпрос в Австрийските медии са бройката само за последната една година и то само тези, които ще ни върне Австрия.

Пълен потрес е това, което се случва. За да се спестят 5 минути летищен контрол на разглезените избиратели на ПП-ДБ, правителството се е съгласило да ни устрои мигрантска криза с колосален мащаб.

Автор: Георги Вулджев, Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. А от Плъх Премиер и Жирафа Евроатлантик, кой наивник може да чака нещо полезно за България ?

  2. ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ,ТАКА НАРЕЧЕН ЗАПАД СЕ СТРЕМИ ДА УНИЩОЖИ
    БЪЛГАРИЯ.КРЪСТОНОСТНИ ПОХОДИ ,ВОЙНИ ,ДОГОВОРИ
    И СЕГА ШЕНГЕН.
    ПОДЛЕЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА
    ДА БЪДИТЕ СЪДЕНИ ОТ НАРОДА.

  3. Преди в нета предсказано за България бе, 2035 май бе, ни България ни българи. Разказ бе на българка в Париж, Веселина която тамешен Ротшилд искал за жена, и в сетния си час изрекъл прокобната съдба за нас. В години съм се чудел как ке ни затрият, бинго, е още малко има, на краищата в края

  4. Какъв интелект Жоро…в мутри, продажници и пухльовци, тези, които в момента са в правителството, политици, банкери и олигарси?Тези, които биха продали и предали родната си майка, да не говорим за родината си и народа си!
    Питам аз…не заслужават ли те….смърт?

  5. Предлагам всички афгански тарамбуки да бъдат настанени в центъра на София,да им се спретне едно палатково лагерче.

  6. То да беше „половин Шенген“ – пак добре.
    Амо то е 1/10 Шенген! Не повече от 1/10 от товарите и пътниците използват воден и въздушен транспорт!

  7. Искат да разпределят приетите бежанци по общини, което ще доведе в бъдеще до ислямизация в цялата страна,не само в определени области. Джамиите ще започнат да никнат като гъби.За такава малка страна като България това ще е подмяна на населението с диви мюсюлмански орди,проблемни хора, неподлежащи на интеграция, не приемащи местната култура и начин на живот.Това е т.н. „частичен успех“ за Шенген според Сглобката.Надеждата ни е да не им харесат отпуснатите помощи и да се махнат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *