Украинският удар по центъра на Белгород е бил с касетъчни снаряди за повече цивилни жертви. Русия сезира ООН. Киев премина Рубикон, ще има отговор на касапницата (С ВИДЕО)

Равносметка от украинския „лов на цивилни руснаци“: 14 убити и 108 ранени

Дъжд от касетъчни ракети, снаряди и бомби порази руския град Белгород

Най-малко 14 души са убити, а над 100 са ранени вследствие на днешния обстрел на руския град Белгород от украинските въоръжени сили, съобщава последните данни ТАСС.

Най-малко 14 души, включително две деца, бяха убити в резултат на обстрела на Белгород от украинските въоръжени сили. 108 души са ранени, включително 15 деца, съобщава руското министерство на извънредните ситуации.

Както уточнява Министерството на отбраната на РФ, ударът е нанесен от две ракети Alder в касетъчен вариант, както и чешки снаряди за MLRS Vampire, отново в касетъчен вариант. Повечето от изстреляните ракети са прихванати и свалени, но касетъчните бомби, с които бяха заредени, паднаха над Белгород. Една от касетъчните ракети удари дори коледния базар в центъра на града. Единствената цел на касетъчните снаряди, ракети и бомби е да убият колкото се може повече хора. Целта на ВСУ не е била руската инфраструктура, а целенасочено и масово убийство на случайно разхождащи се цивилни по улиците на гр. Белгород.

По повод използваните от Украйна касетъчни ракети Руската федерация поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Украйна премина Рубикон. Атаката й с натовски оръжия и касетъчни бомби срещу цивилни и деца в центъра на Белгород е целенасочена касапница и няма да остане без отговор.

Русия заговори за терористична атака срещу цивилни и държи Великобритания и САЩ отговорни. Трябва да се отбележи, че Киев наруши споразумението си със Запада, с които Украйна гарантираше, че няма да използва доставените й от НАТО оръжия срещу старите територии на Русия.

С днешната си касапска атака Украйна се опита да отвърне за вчерашната голяма руска ракетна атака, унищожила част от военната й инфраструктура… но по-скоро се самоуби.

Всички признаци сочат, че руският отговор ще бъде яростен.

Русия: „Това престъпление няма да остане ненаказано“

„Престъпният“ и безразборен обстрел на Белгородска област от украинската армия е предназначен да отвлече вниманието от неуспехите й на фронта и няма да остане ненаказан, заяви руското министерство на отбраната Сергей Шойгу в събота.

„Извършвайки това престъпление, режимът в Киев се опитва да отвлече вниманието от своите поражения на фронта и да ни провокира към подобни ответни действия“, се казва в изявлението на МО.

Според информация на руското министерство на отбраната, ударите са били нанесени с касетъчни бомби, изстреляни от „Вилха“, както и чешки реактивни снаряди „Вампир“.

Системите за противовъздушна отбрана прихванаха повечето от тях, но касетъчните бомби, с които бяха заредени тези ракети, паднаха върху град Белгород.

„В случай на пряко попадение от оборудвани с касетъчни боеприпаси ракети „Вилха“ върху града, последствията биха били неизмеримо по-тежки“, каза Шойгу, описвайки атаката като опит за „безразборна комбинирана атака“.

„Подчертаваме, че руските въоръжени сили нанасят удари само по военни обекти и инфраструктура, пряко свързана с тях.

Ще продължим да действаме по този начин.

Но военното престъпление в Белгород няма да остане ненаказано“, заяви руското министерство на отбраната.

Атаките са извършени около 15:00 ч. местно време.

Москва: Великобритания, САЩ и ЕС стоят зад терористичната атака на Киевския режим в Белгород

Великобритания стои зад „терористичната атака“ в Белгород и в координация със Съединените щати подбужда режима в Киев да извършва терористични актове, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова пред РИА Новости.

„Зад терористичната атака стои Великобритания, която в координация със САЩ подтиква режима в Киев да извършва терористични актове, осъзнавайки, че контраатаката на въоръжените сили на Украйна е пълен провал и оттук-нататък ВСУ единствено ще губят битки и ще отстъпват територии“, каза тя.

„Именно Лондон забрани миналата година на режима в Киев да преговаря с руската страна, залагайки на „победа на бойното поле“. Но днес украинската армия пред разпад и липсата на дори най-малка възможност да се подобри тъжката ситуация на Украйна на фронта сега накара англосаксонците да се насочат към тактиката на извършване на терористични атаки срещу цивилни“ , посочи Захарова.

„Отговорност за атаката носят и държавите от ЕС, които продължават да доставят оръжия на терористите в Киев, които използват, наред с други забранени оръжия, и касетъчни боеприпаси срещу цивилни“, добави тя.

Белгород: 14 загинали и 108 ранени 

14 души бяха убити и 108 ранени днес по време на украинска атака срещу Белгород, руски град недалеч от руско-украинската граница, съобщи руският министър на извънредните ситуации, ден след масираните руски удари срещу военната инфраструктура на Украйна.

На изображения, публикувани от властите, могат да се видят горящи превозни средства и жилищни сгради със счупени прозорци.

„Президентът Владимир Путин беше информиран за атаката на украинската армия срещу Белгород и областта “, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, според руските информационни агенции.

В Брянска област, която също граничи с Украйна, селата Кистер и Боршево са били обстрелвани, като е убито „дете, родено през 2014 г.“, според губернатора Александър Богомаз.

Руското министерство на отбраната съобщи, че неговите системи за противовъздушна отбрана са унищожили 13 ракети над този регион.

Министерството съобщи още, че общо 32 украински дрона са били неутрализирани в секторите Брянск, Курск и Орел, северно от украинската граница, както и в Москва.

Белгород се намира на 80 километра северно от украинския град Харков, който беше силно ударен от руските сили в петък сутринта, според украинските власти.

Русия: Призовава Чешката република да обясни оръжията, които е дала на украинците

Русия поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН по-късно в събота (30.12.2023 г.) след обстрела на Белгород от Украйна, каза първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски.

Русия също поиска присъствието на постоянния представител на Чешката република, за да даде обяснение за доставката от страната му на касетъчни ракети и снаряди, които се използват за масово избиване на цивилни.

Украинският фронт – Ударът по Белгород. В Херсон руските сили унищожиха система за ПВО. 30.12. 2023 г.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Путин,сривай ги със земята,тая фашистка сган! Уроди,измет,сган! Вие не заслужавате да живеете!

  2. Американците са доволни, още един евреин си свърши мръсната задача. Само рядко глупаво племе, като НАШЕТО, 2000 години ще се церемони с тези демони и ще оставя, да го ядат от вътре.

  3. БАЛГАРСКАТА „ЯСНА ПОЛЯНА“


    Аз зная има „Ясна поляна“ в Русия
    Там живял е Лев Николевич Толствой
    Пред него желая да се поклоня
    И една история да сътворя !

    Той написал е „Война и Мир“
    Който може нека да я прочете
    Там казал е всичко за „Войната и Мира“
    Глупаците обаче трябва да я прочетат !

    И филм има за тези времена
    Хората умирали за едната пустота
    Аз виждам героите напети там
    Починали ненужно, малко поживели !

    И става Лев Толстой герой от тази книга
    Картината показва как оре родното поле
    Впрегнал е коне във дървеното рало
    Ще сее жито да има хляб да се живее !

    Това е символа на човешкия живот
    „Война и Мир“ с природата във бой
    Да създаде хляб за хората и теб
    Това е картина от борба в един роман !

    Друго желая да споделя сън Вас, любими мой
    От бунта на тоз човек велик от свойто време
    Отлъчен бил от църквата мужика
    Бог има право да отлъчва, „но доброто си остава“!

    Зная, че Българите са го признали
    Във чест и Група са назовали
    „ТОЛСТОЙЗЪМ“ Е БОРЕЦ ЗА МИР
    И ПРИЗНАЛИ МУ „Ясна поляна“ село до море !

    Лев Николаевич Толстой не достигна този бряг
    Но Българите знаят за героя „Война и Мир“ сега
    Той беше и ще бъде „БАЙРАКА НА МИРА“ в света
    Срещу войната възстанете в „Име на Мира“ !

    Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
    02.04.2023 – ВРАЦА – БЪЛГАРИЯ

  4. Просто повтарят сценария на господарите си от съеднените краварски щати от 09/11/2001.
    Тогава те си взривиха кулите на СТЦ за да обвинят Осамата и да нападнат . Сега укро нацистите убиват невинни за да обвинят Русия.
    Боклуци и братоубийци.
    А като се сетя, че тъпите поляци подкрепят бандеровците, при исторически доказан факт, че бандера е унищожавал именно поляци и ги е смятал за под човеци……. Нещастни тъпи и алчни евреи.

  5. Англосаксонците така воюват. Те са колониални държави и не им пука за цивилните от колониите. А Путин още да се бави. Вместо да вземе пример от Израел, да пише декларации. На негово място Сталин щеше да е пуснал ракетите към авторите на идеята да се удрят цивилни.

  6. Много ги жалят руснаците тези свои “братя “,които ги убиват най-жестоко ,за да се харесат на западните крадци и лъжци!
    Крайно време е да заложат капана за “царят “на мишките и да се разбягат и тези нищожества у нас и да приключат някои събития,та и ние да видим малко рахат!
    Бъдете живи и здрави и се пазете! Не ви пожелавам весели празници,защото за повечето от нас няма да са такива!

  7. Чифутската шайка която управлява Украйна изпълнява указанията, които й дават, да избие колкото може повече руснаци от двете страни нс границата. Надявам се зеления наркоман да не се измъкне жив и ненаказан.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *