Австрия потвърди: Влизаме по въздух и море в Шенген, ако приемем бежанци от Афганистан и Сирия

Австрийското вътрешно министерство заяви, че засега не се водят преговори и няма дата за пълно присъединяване на България към Шенген и със сухопътни граници.

Министерството на вътрешните работи на Австрия е потвърдило, че след преговори на вътрешните министри на България, Румъния и Австрия в средата на декември е постигнато съгласие по правнообвързващ текст за допускането на България и Румъния в Шенгенското пространство по въздух. И трите искания на Виена са били взети предвид, пише австрийското издание „Куриер“. Тези искания са: увеличаване на присъствието на „Фронтекс“ в България и Румъния, повече средства от Европейската комисия за стабилна защита на външните граници, засилване на контрола по сухоземните граници и приемане в България и Румъния на търсещите убежище в Австрия афганистански и сирийски бежанци. 

Документът е бил изпратен вчера вечерта на испанското председателство на Съвета на Европейския съюз. Най-ранната възможна дата за въвеждане на схемата е март догодина, пише още изданието. 

Австрийското вътрешно министерство обаче подчертава, че в момента не се водят преговори за присъединяването на България и Румъния към сухопътния Шенген, както и че няма уговорени срокове за такова действие.

Ето позицията на председателя на БСП Корнелия Нинова:

Никъде не са ни допуснали, защото ни управляват некадърници и предатели на националния интерес. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, съобщи пресцентърът на партията.

„Към никоя държава не са поставяни изисквания за Шенген, както към България. Отдавна сме изпълнили всички условия и ни се полага безусловно и пълноценно включване в Шенген. Без измислени разделяния – по въздух, по вода, но без суша… Вместо това получаваме нищо.

Свидетели сме на поредната лъжа на сглобката- били ни допуснали частично. Да, ама не“, каза още тя.

Външната ни политика е изцяло в ръцете на ГЕРБ. Министърът на външните работа е техен, а председател на парламентарната комисия по външна политика е самият Бойко Борисов, който отново се прави на опозиция сам на себе си.

Кой ще поеме отговорност за този провал? А как да коментираме, че са се съгласили да приемем и да приемаме за в бъдеще хиляди и хиляди афганистански и сирийски бежанци на наша територия, при това срещу подхвърлени трохи. Това е причина за незабавна оставка на правителството.

„Сглобката се роди с лъжа и управлява с лъжи. Да, имат гласове в парламента, но нямат никакъв морал. Излъгаха избирателите си, на които обещаваха да се „изчегъртват“ взаимно, в интерес на България. А се събраха в свой личен интерес и в интерес на външните си покровители“ , коментира Нинова.

„Излъгаха, че ще променят Конституцията, с цел да има справедлива съдебна система. Промениха я, с цел да овладеят съдебната система. Те са козируващи страхливци, които залагат интересите и бъдещето на страната“, добави Нинова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Това не са мигранти а обучената от американците войска, няма над 30 годишни, плащат с пачки евро, знаят маршрутите, движат се компактно, в постоянна мобилна връзка. Талибаните унищожиха световния наркобизнес там, Украина ги измести в опиоидната мафия и бълва. Целта

  2. Дезинформационната правителствена служба оповести, Австрия от 10 години искала афганистанските войници да си върнем, къде, в Афганистан ли, та още не бяха тръгнали. Без крака останаха лъжците, по корем се влачат, в етичен сленг

  3. Австрия твърди за своите интереси а България какво твърди, че приема австрийските интереси. Какво българите мислят има ли значение, къде грижата за българските интереси. На практика народа на България се подменя и във времето ще се смени. Ако мигрантите са трудови, набирайте ги като други с интервю, ако ще оказват натиск с евтина работна сила върху заплащането на местните е друга посока, какво работят те.
    И коя страна допуска в територията си хора без документи, страхуват ли се българите, особено жените от тях, защо не ги попитате. Кафяви общоевропейци ли ще произвеждат, че западно европейците петнисти и ги подобряват. Очасвате ли да заживеят по българските обществени нрави и кога. Полагат ли клетва като новите американци, как ще се нарича нашата нова страна

  4. Родната страна на Хитлер да си завре шенгена там където слънце не огрява.
    Не сме съгласни България да стане сметище и лагер за човешкия боклук на Европа.
    Дръжте си шенгена, дръжте си и мангалите. Те поне могат да ви подобрят генетиката.

    НЕ НА ШЕНГЕН
    НЕ НА ПРОДАЖНИЦИТЕ В ПАРЛАМЕНТА

  5. И на края, коя е Австрия живота дето ни решава. Подпалила първата световна като хабсбургия и втората с австрийския си син хер Хитлер и част от райха, и контактно място преди и след войните на двата свята преди и в студената война. И ако не е силна тайна що е черен интернационал и там ли се намира. А Фройд Гутенберг ли разнася на света

  6. А за мангалите има лесен начин за справяне – Намазва се оградата по границата със свинска мас, дава се ЗАПОВЕД на граничарите да стрелят по НЕЛЕГАЛНИТЕ мигранти със съответните награди и премии за СПРЯН мигрант, заловените мангали се КАСТРИРАТ за да не пълнят Европа с още паразити и се затварят в килии до коленете в свинска мас.
    Въпросът РЕШЕН.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *