Русия удари военни обекти в Харков и уби генерали от ГУР, заповядали терористичната атака срещу Белгород

Руските въоръжени сили удариха центрове за вземане на решения и военни обекти в Харков в отговор на вчерашната терористична атака на украинските въоръжени сили с касетъчни ракети и бомби по Белгород. Убити са и служители от ГУР, между които и генерали, взели решението за терористичните атаки по Белгород, съобщи руското министерство на отбраната.

„Вчера украинските въоръжени сили нанесоха удар с реактивни системи за залпов огън и ракети с касетъчни заряди по град Белгород, при който загинаха цивилни, включително деца. В отговор на този терористичен акт въоръжените сили на Руската федерация удариха центрове за вземане на решения и военни съоръжения в град Харков, които са били използвани от престъпния киевски режим“, каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Руските въоръжени сили също така унищожиха представители на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна и Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които са участвали в планирането и извършването на терористичната атака в Белгород, съобщи още Министерството на отбраната. „При високоточен ракетен удар по бившия хотелски комплекс „Харков Палас“ бяха унищожени представители на Главното разузнавателно управление и Въоръжените сили на Украйна, участвали пряко в планирането и изпълнението на терористичната атака по Белгород“, добави говорителят.

Разрушеното фоайе на хотел „Харков Палас“ след руска ракетна атака. Снимка: Харковска областна администрация чрез АП

Руските атаки от днес бяха извършени, след като вчера при обстрел срещу центъра на руския граничен град Белгород загинаха 24 души, включително три деца. Още 108 души са ранени при удара, съобщи днес областният управител Вячеслав Гладков. Това е едно от най-смъртоносните нападения на руска територия от началото на нахлуването на Москва в Украйна преди 22 месеца, отбелязва Асошиейтед прес.

Руските власти обвиниха Киев, че е извършил терористично нападението, целящо единствено да вземе колкото се може повече цивилни жертви. (Подробности за атаката с касетъчни снаряди по Белгород ВИЖ ТУК) Руското министерство на отбраната заяви, че е идентифицирало боеприпасите, използвани при удара, като произведени в Чехия ракети „Вампир“ и ракети „Олха“, снабдени с бойни глави с касетъчни боеприпаси.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *