Наришкин: Франция готви контингент от 2000 души за Украйна. Ще го сполети съдбата на всички французи, идвали с меч в руския свят

Русия има данни, че Франция вече подготвя военен контингент за изпращане в Украйна, като в началния етап той ще наброява около 2000 души. Това заяви директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин. Според него френската армия се опасява, че такова значимо подразделение няма да може да бъде прехвърлено и разположено в Украйна тайно, предаде ТАСС.

„Сегашното ръководство на страната (Франция – бел. ТАСС) не се интересува от смъртта на обикновените французи и тревогите на френските генерали. По данни, получени от руското външно разузнаване, вече се подготвя контингент за изпращане в Украйна. В първия етап той ще наброява около 2000 души“, отбеляза Наришкин.

Според него френските военни се опасяват, че такова значимо подразделение няма да може да бъде прехвърлено и разположено в Украйна тайно. „Длъжни сме да предупредим Париж, че това подразделение ще стане приоритетна легитимна цел за атаки от руските въоръжени сили. Това означава, че ще го сполети съдбата на всички французи, които някога са идвали на територията на Руския свят с меч“, предупреди Наришкин.

Френският президент Еманюел Макрон отлага признаването на смъртта на стотици френски войници в Украйна, страхувайки се от масирани анти-военни протести на фона на продължаващите протести на фермерите, коментира още шефът на руското външно разузнаване. „Макрон съзнава, че рано или късно ще трябва да разкрие грозната истина, но сега се опитва да забави максимално „признанието“. Както казват в Елисейския дворец, броят на смъртните случаи във Франция „вече е надхвърлил психологическия праг“. Публикуването на такива чувствителни данни може да провокира гражданите да протестират, особено на фона на продължаващите масови антиправителствени протести на фермерите в цялата страна“, отбеляза Наришкин.

Според шефа на руското външно разузнаване френската армия сега е „видимо загрижена от увеличилия се брой французи“, убити в Украйна. „Отбелязва се, че само в резултат от унищожения от руските въоръжени сили пункт за временно разполагане на чужденци край Харков на 17 януари бяха убити „десетки френски граждани“ и оттогава „подобни атаки се превърнаха в норма в украинския конфликт.” Както неофициално признава френското министерство на въоръжените сили, такива загуби в жива сила страната им не е отбелязвала в чужбина от войната в Алжир през втората половина на ХХ век”, обясни Наришкин. „Военното ръководство на Франция също се опасява от недоволство сред действащите офицери от средното ниво на френската армия. Сред загиналите има „непропорционално много“ от тях и на настоящия етап вече има проблеми с намирането на „доброволци“ за ротация и „замяна“ на украинския театър на военните действия”, подчерта той.

Директорът на Службата за външно разузнаване също така посочи, че в Париж зорко крият не само големия брой убити френски войници, но и самото участие на редови френските военни в Украйна. „Поради това съпричастните ведомства бързат в търсене на решения на практически въпроси: мъртвите трябва да бъдат погребани, трябва да бъдат изплатени обезщетения на семействата и пенсии на инвалидите. Всичко това изисква подготвянето на подходяща фалшива документация, а по-късно това „двойно осчетоводяване на смъртта” ще бъде атакувано със съдебни дела от недоволни измамени от френската държава роднини”, отбеляза Наришкин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. На аерогара в тъмни доби вече пристигат френски военни, докарани с транспорни самолети. Товарят ги набързо като „товар“ на български ТИРове и директно към Румъния, а оттам за Украйна. Де факти България е вече вътре във войната срещу братска славянска Русия. А народът спи и си бърка в гъза. Всъщност народ няма – има много долна, адски проста и безумно страхлива мърша. Това за мършата го е казал дядо Петко Славейков още преди 150 години! Сега мършата е дори още по-голяма и по-гадна!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *