Кога ще ги стигнем…. нигерците

Говорителят на нигерската хунта полковник Амаду Абдрамане заяви, че споразумението на Нигер за присъствие на американски военни бази и контингенти на негова територия е отменено. а спешно пристигналата на терен да се пазари и преговаря американска делегация е нарушила протокола, заради което е била изгонена от страната.

Днес, на 18 март тази година, изтича 20 годишният договор на България с НАТО. Разбира се, ние с радостни викове „Да живей!“ ще поискаме присъствието на НАТО у нас да продължи вечно, за да ни пази постоянно от Русия, която с нетърпение чака да победи Украйна, за да може тутакси да се нахвърли върху България. Защото, както всички ние много добре знаем, Русия е лакома за нашата територия и полезни изкопаеми.

За разлика от нас, обаче, Нигер постъпва лекомислено. Ще цитирам в. „Монд“, за да се уверите как и кой в далечна Африка се държи безотговорно.

„Седем месеца след като нареди на френските войски да напуснат територията му, Нигер поиска в събота, 16 март, незабавното напускане и на американските войници. „Правителството на Нигер, като взема предвид стремежите и интересите на своя народ, решава с цялата отговорност да денонсира с незабавен ефект споразумението, свързано със статута на американския военен персонал и цивилни служители на Министерството на отбраната на Съединените щати на територията на Нигер“, заяви по националната телевизия полковник Амаду Абдрамане, говорител на хунтата, която взе властта в страната на юли 2023 г., като уточни, че „дипломатическата кореспонденция“ в този смисъл ще бъде изпратена до Вашингтон.“

Юрий Борисов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Нигер има човешки потенциал от 25 милиона население.Къде сме ние с по-малко от 6м., с четири американски бази и с една в Констанца, Румъния, която ще бъде най-голямата американска база в Европа.Колко трябва да си тъп, или страхлив или …. за да не видиш разликата между световния хегемон и Русия, която се бори за своето оцеляване.

  2. За военната база в Констанца споменаха и нашите медии като натовска, а тя си е само и единствено американска, като нашите.“La Roumanie fait de sa base US la plus grande d’Europe“ Всичко е по ясно и от ярък слънчев ден, брадърите ни затриват досущ като индиянците и аборигените в Австралия, а ние си кютаме кротко и хрисимо.

  3. И още, ще пише ли в нашите медии, че Столтемберг е в Азербайджан и НАТИСКА там правителствата за включване във война с Русия.Работата с войната в Украина не е края, а началото на един световен конфликт, който няма да завърши кротко. Тежко ни и на нас аборигените. „Pourquoi le secrétaire général de l’Otan visite-t-il les pays du Caucase du Sud?

  4. Колега Иванов, всички разбрахме, че даже и бездомните улични кучета, че говориш френски. Ама след като Баболюб Макарон вече изпрати френски военен контингент в Украйна не те ли е страх, че някой руски Сармат може да те намери там във Францата и да те тресне по умничката франкофонска кратунка?

  5. Не съм във Францата бе моме, скачам по нашите тротоари и псувам по български всеки път като видя нашите дебеланковци по медиите, шкембе до шкембе майньольо, акъл до акъл.Това което поствам се превежда и на БГ за секунди.

  6. Споко, скоро ще ги стигнем нигерийците, папуасите и индианците. Отдавна започна подмяната етническия състав на православното българско население и до няколко години, българите ще са по-черни и повече вярващи в аллах от нигерийците.
    Освен това вече краварите започнаха разселването на палестинци в България и европа, така че тези дето реваха за тях скоро ще имат щастието и на тях да правят фелацио и да показват усвоените западни умения, като дълбоко гърло….
    Светлото бъдеще вече ни е налазило, въпреки че не всеки го усеща и вижда.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *