Над 100 хил. души са постъпили на договорна служба в руската армия от началото на 2024 г.

Броят на желаещите да постъпят на военна служба по договор е нараснал значително в Москва и други руски градове. Само от началото на годината повече от 100 хил. души вече са постъпили във въоръжените сили на Руската федерация по договор, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. Около 16 хил. граждани са подписали договор за участие в спецоперацията само през последните десет дни.

„В Москва и други руски градове броят на желаещите да постъпят на договорна военна служба във въоръжените сили на Руската федерация значително се увеличи. От началото на тази година повече от 100 хиляди души вече са постъпили на договорна военна служба в въоръжените сили на Руската федерация“, съобщиха от ведомството.

Повечето от желаещите да сключат договор с въоръжените сили на Руската федерация през изминалата седмица посочиха като основен мотив намерението да отмъстят за убитите в „Крокус сити хол“. По данни на Министерството на отбраната около 16 хил. граждани са подписали договор за участие в спецоперацията само през последните десет дни. „По време на събеседванията, проведени през изминалата седмица в пунктовете за подбор в руските градове, мнозинството от кандидатите посочиха като основен мотив за сключване на договор желанието да отмъстят за загиналите в трагедията, станала на 22 март 2024 г. в Московска област“, уточняват от руското министерство на отбраната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *