Патрушев: Следите от атаката в „Крокус“ водят до украинските спецслужби, но всички знаем, че режима в Киев се контролира от САЩ

Следите от терористичната атака в „Крокус сити хол“ водят до украинските спецслужби, но е добре известно, че режимът в Киев е напълно контролиран от САЩ, каза секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев. Същевременно той нарече дезинформация твърденията на западни медии, че взривяването на газопровода „Северен поток“ е дело на украинци. Такъв саботаж на такова място може да бъде извършен единствено от специалните части на САЩ и Англия, заяви Патрушев, съобщава ТАСС.

„Опитват се да ни убедят, че терористичният акт в „Крокус“ е извършен не от режима в Киев, а от привърженици на радикалната ислямска идеология, може би членове на афганистанския клон на „Ислямска държава““, каза Патрушев в Астана (Казахстан) на 19-ата годишна среща на секретарите на съветите за сигурност на държавите-членки на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС).

„Много по-важно е обаче бързо да се установи кой е поръчителят и спонсорът на това чудовищно престъпление. Следите му ни отведоха до украинските спецслужби. Но всички знаем, че киевският режим не е независим и е напълно контролиран от Съединените щати. Необходимо е също да се има предвид, че „Ислямска държава“, „Ал Кайда“ и други терористични организации са създадени от Вашингтон“, подчерта Патрушев. „Терористичната атака в „Крокус сити хол“ беше добре организирана и беше придружена от обширно, предварително оркестрирано отразяване от западните медии в посоката, в която се нуждаеха“, добави той. Показателно е, че Западът, веднага след терористичната атака терористичната атака срещу залата, започна активно да пропагандира тезата, че Украйна не е замесена в извършеното престъпление, посочи той. „Характерна е и неадекватната реакция на Зеленски, който обвини руските власти, че са си организирали сами терористичната атака. В същото време службите в Словакия още миналата година подадоха информация, че киевският режим укрива „идиловци“ (членове на ИДИЛ, старото име на „Ислямска държава) на своя територия и ги използва за свои цели“, каза още Патрушев.

Русия обърна внимание, че още на 7 март посолствата на САЩ и Великобритания са публикували предупреждения за опасност от терористични атаки в Москва, каза секретарят на руския Съвет за сигурност. „Обърнахме внимание, че на 7 март американското и британското посолство за първи път публикуваха предупреждения към своите граждани за опасност от извършване на терористична атака в Москва през следващите 48 часа. Именно в този ден, както свидетели съобщиха, извършителите на терористичната атака са посетили „Крокус сити хол“, за да оценят ситуацията на място“, каза Патрушев,

Той припомни, че „престъпниците, извършили това масово убийство, както и техните съучастници, бяха арестувани при опит да пресекат руската държавна граница, където от украинска страна са имали подготвен прозорец за преминаване“. Всички организатори и поръчители на терористичната атака в Крокус Сити Хол, където и да се намират, ще понесат заслужено наказание, заяви секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев. 

По думите му, украинското посолство в Душанбе (столицата на Таджикистан) е набирало наемници за участие във военните действия срещу Русия. „Известно е също, че украинското посолство в Душанбе доскоро е извършвало работа по вербуване на наемници, привличайки бойци, които да се присъединят към международния легион, сформиран от властите в Киев за провеждане на военни действия срещу Русия“, каза Патрушев. Украинските военни и НАТО вече не могат да направят нищо на бойното поле, а врагът от безсилие все повече прибягва до терористични методи.

Същевременно той нарече дезинформация направените по-рано изявления на западни медии, че взривяването на газопровода „Северен поток“ е дело на украинци. Такъв саботаж на такова място може да бъде извършен само от специалните части на САЩ и Англия. „Искам да ви напомня за саботажа на газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“, извършен през септември 2022 г. Тогава западни медии и официални лица се надпреварваха да твърдят, че експлозиите са били организирани от украинци, които са се приближили до газопроводите на яхта. Тази дезинформация беше предназначена за некомпетентни западни граждани“, каза Патрушев. „Факт е, че само специални подразделения могат да извършат подобна операция. Както е известно, САЩ и Англия имат такива на свое разположение. По света има още няколко такива служби, но те нямат достъп до Балтийско море, което НАТО буквално е превърнало в свое вътрешно езеро“, каза секретарят на руския Съвет за сигурност.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *