Клейтън Морис: Десетки хиляди руски военни са в Африка, затова Макрон плаши Русия с френски войски в Украйна! Ако Франция не може вече да граби от Сахел – край с нея (С ВИДЕО)

Благополучието на Франция зависи от „ограбването“ на африканските ресурси. Но с подкрепата на Китай и Русия бившите колонии се разбунтуваха срещу инсталираните от Париж да ги управляват профренски марионетни правителства. Според водещия на Redacted Клейтън Морис, Макрон се е опитал да си върне властта в бившите и настоящи африкански колонии на Франция, но на терен е срещнал военна съпротива от Русия, поради което сега толкова отчаяно иска да изпрати войски в Украйна.

Клейтън Морис: Ние, Западът, сме в състояние на война. Най-ярко това се усеща в Червено море — между Русия и Франция. Русия заплашва Франция:

«Ако вие изпратите ваши войски в Украйна, както заявявате, знайте че това ще доведе до смърт и разрушения във Франция».

Това са техни думи – на руснаците, не са мои. Тази седмица Русия за първи път изпрати няколко големи свои военни кораба в Червено море. Това беше пряк отговор на Франция.

Между другото, ако искате да видите, как отчаяла се, бедстваща страна вкарва всички нас в Трета световна война, гледайте Франция. В последните седмици Макрон отчаяно се опитва да спаси Франция и единственото, което може да прави в тази посока е да заплашва Русия.

Защото благополучието на Франция зависи от грабежите й в Африка.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Да разгледаме Африка и историята, за която никой не говори. Половин Африка някога беше собственост на Франция, в продължение на много столетия. Франция контролираше и експлоатираше огромните природни ресурси на африканските страни.

Съществуването на Франция в качеството й на съвременна свръхдържава е възможно само ако е стъпила на африканските ресурси, ако тя може да продължи да разграбва урана, лития, златото, среброто, оловото и всевъзможните ценни минерални ресурси от Африка.

Ако тя не може да получава всичко това на безценица – считайте, че краят на Франция е настъпил.

Повече от която и да е друга страна в света, Франция зависи от урана — горивото за нейните АЕЦ. Почти 70 процента от нейната електроенергия се добива от АЕЦ. А целият този уран тя граби от африканската държава Нигер.

Преди няколко години в бившите френски колонии (които и след деколонизацията продължиха да са си френски колонии) се извършиха държавни преврати.

Неотдавна Нигер, Конго и др. заявиха:

«Писна ни от Франция и марионетните й правителства, които ни поставя, за да изнасилва страните ни икономически и за стотинки да заграбва минералните ни ресурси. Разкарайте се от страните ни, минералните ресурси са си наши. Стъпвайки върху тях ние ще градим собствени икономики с помощта на Китай и Русия».

Миналата година страните от Африка заявиха:

«Нужна ни е военна помощ, за да прекратим кражбите на нашия уран, на нашето злато, диаманти, литий и пр. ресурси от Франция».

Те наеха руската частна военна компания ЧВК «Вагнер», която по-рано бе ръководена от Пригожин. Той вече е мъртъв. След смъртта му Путин включи бойците от «Вагнер» в регулярната армия на Русия. Сега в Африка патрулира редовната руска армия.

Хиляди руски бойци се намират в момента в района на Сахел и това заедно с натиска на местните правителства изгони френските войски. А след тях и американските. Разликата е, че САЩ имат откъде другаде да черпят ресурси, а Франция няма.

Франция заявява на доскорошните си африкански колонии:

«Присъствието ни във вашите държави не е за да крадем ресурсите ви, а за да се борим с терористите!»

Да спрат терористите — аха, как ли пък не!

Нигер им отговори:

«Не, това не е така, вие сте тук, за да крадете нашите ресурси и го правите като ни инсталирате ваши марионетни правителства. А хората, които вие наричате терористи — това са нигерийски патриоти – противници на вашата незаконна окупация на страната ни».

«Макрон е толкова отчаян от загубата на Африка, че влачи всички ни към Трета световна война» 

Седем преврата за три години. ЦАР, Судан, Чад, Буркина-Фасо, Гвинея, Мали, Нигер — всички те решително хвърлиха оковите на френския неоколониализъм. Този регион сега е в огън, Франция губи всичко това. И не може да си го върне с военна сила, защото там са руските войски.

Ето затова Макрон е така отчаян. Затова през последните няколко седмици така яростно заплашва Русия, заплашва да въведе френски войски в Украйна.

Ако го направи, Путин му обеща смърт и разрушения във Франция.

Франция така отчаяно се опитва да удържи правото си на грабеж в бившите си колонии, че влачи целия Запад към световна война.

Залогът за САЩ е даже по-голям и от френския, защото ако загуби в Украйна, Вашингтон ще загуби правото си да граби не само от Африка, а от целия свят. Няма да са империя, но няма да се удавят икономически, каквото ще се случи с Франция.

Виждаме, че САЩ вече не се свени да поръчва и организира терористични актове. Затова Русия прати своите кораби в Червено море. Предупреждението е и към САЩ: „Вие платихте и организирахте терористичната атака в Москва…“.

Ако не прекратим това, ще настъпи планетарен хаос.

Автор: Клейтън Морис, американски журналист, водещ на YouTube канала Redacted с 2.5 млн. абонати

Източник: ВИДЕО

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Логиката е вярна, но не и това типично пиндоско:
    Франция контролира, експлоатира, граби ресурсите а САЩ простичко „черпят ресурсите“…

  2. Kаквото и да е изглежда ,че на подпичкосването идими дойди ми идва края.Няма да има напред назад до Киев,настъпления ,отстъпления.Сериозна война идва.

  3. Свърши се с краварите и франсетата!
    Руската мечка се събуди! И това е само началото! Китай, Иран и Северна Корея не са влезли открито във войната!

  4. Крайно време е тази световна измет да седи в кишето на света! Европа трябва да умре! С нея да си отидат и тези жалки,алчни,български помияри ,налазили България като кърлежи!
    ДА БЪДЕ,БОЖЕ!АМИН!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *