Наглост! Ердоган иска Русия да му се извини заради сваления самолет!

ЕрдоганТурция няма намерения и причини да се извини за свалянето на  руския Су-24, заяви президентът на страната Реджеп  Ердоган.

Смятам, че в случая,  ако някой трябва да поднесе извинения, това изобщо не  сме ние и никой няма право да го иска, изпъчи мускули той.

Трябва да се  извинят тези, които най-нагло  са нарушили турското въздушно пространство и това е престъпление. Пилотите ни единствено  са изпълнили задълженията си и никой не може да ги обвинява. Те са дали адекватен за всяка една държава  отговор на нарушението, каза президентът и допълни , че Турция ще постъпва по същия начин и ще стреля по всеки самолет, който наруши  въздушното й пространство. Даже 24 часа след инцидента пусна клип, който се чува как турските ВВС предупреждават самолета да завие на юг, но отговор няма. Да се направи подобен клип е детска играчка и всеки компютърно грамотен човек би могъл да го изфабрикува.

Чудно е, че „доказателството“ бе представено цяло денонощие след инцидента. Въпреки това Ердоган нагло  заяви също, че Турция смята Русия за свой  партньор и е много разстроена от реакцията на Москва за „инцидента“ със Су-24. Явно Русия трябва да се извини, че са ударили самолета в гръб и то на сирийска територия и да похвали турските служби и ВВС за добре свършената работа.

Междувременно от много държави в света изказаха подозрение, че Турция не е действала сама и на своя глава и е свалила самолета по нареждане или с благословията на САЩ. Дори български политици се осмелиха да изкажат това подозрение, защото самолетът е ударен отзад в гръб, подло, а оцелелият пилот твърди, че са летяли над Сирия и не са получавали никакво предупреждение от турските ВВС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *