Мъск се чуди до какво ще доведе продължаващата военна помощ на САЩ за Украйна

Илон Мъск зададе въпрос относно обявения от САЩ нов пакет от военна помощ за Украйна. Мъск реагира в Туитър на съобщението на потребител за намерението на Вашингтон да достави нови оръжия на Киев.

„Как ще завърши това? Но не като пожелателно мислене. Имам предвид реалността“, казва собственикът на социалната мрежа в публикацията.

В петък Пентагонът съобщи, че САЩ са решили да предоставят на Украйна нов пакет военна помощ на стойност 2,1 милиарда долара, който ще включва допълнителна противовъздушна отбрана и боеприпаси. Както става ясно от изявлението на военното ведомство, САЩ ще закупи оръжията от производители или партньори и ще ги прехвърли в Украйна.

Става дума по-специално за зенитно-ракетни системи Hawk, артилерийски снаряди с калибър 105 mm и 203 mm, дронове Puma, ракетни системи с насочващ лазер. Освен това американската страна е готова да помогне на украинските военни в подготовката и поддръжката на техниката.

Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов заяви в петък, че администрацията на Съединените щати не възнамерява да търси начини за дипломатическо уреждане на конфликта в Украйна и продължава да изпраща оръжия на Киев.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Във ФБ се разпространява клип- Денков за малко не яде бой от наши сънародници в един от столичните подлези. Почти отнесе удар с дръжка на знаме. Полицията едва го отърва.
    В следващия коментар ще приложа линк.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *