„Уолстрийт джърнъл“: Джордж Сорос предаде контрола върху своята си империя от фондации на сина си Александър

Американският финансист Джордж Сорос предава контрола върху своята империя от фондации на стойност 25 милиарда долара на сина си Александър. Това съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

Според изданието през декември бордът на директорите на фондациите „Отворено общество“ на 92-годишния Сорос избра за председател неговия син Александър.

37-годишният Александър също така е президент на Комитета за политическо действие на Сорос. Алекс Сорос е единственият член на семейството в инвестиционния комитет, който контролира Soros Fund Management – фирмата, която управлява средствата на фонда и семейството. Според представител на бизнесмена през следващите години по-голямата част от 25-те милиарда долара ще отидат във фондация „Отворено общество“. В същото време около 125 милиона долара ще бъдат заделени за комитета за политически действия.

Според „Уолстрийт джърнъл“ имало и такива, които се съмнявали, че Джордж Сорос ще се пенсионира. В интервюта по-рано той е казвал, че „принципно“ не би искал фондът да премине в ръцете само на едно от децата му. Според финансиста фондът трябва да се управлява от този, „който е най-подходящ за това“. Въпреки това Алекс явно е спечелил доверието на баща си, тъй като през последните години често го замества при пътувания до офисите на организацията по света. „Той го заслужаваше“, добави Джордж Сорос.

В първото си интервю, след като беше избран за председател на организацията, Алекс Сорос каза, че ще продължи да подкрепя американските леви политици, както и да се занимава с вътрешната политика на САЩ, тъй като самият той е „по-политически активен“ от баща си. Алекс каза пред вестника, че възгледите му и тези на баща му за работата на фондациите са еднакви, но отбеляза, че ще бъде по-активен в кампаниите за избирателни права и право на аборт. Бизнесменът каза още, че се притеснява от възможността Доналд Тръмп да бъде преизбран за президент на САЩ на изборите през 2024 г. „Колкото и да не ми се иска да инвестираме пари в политиката, докато другата страна го прави, ние също ще продължим да го правим“, добави той.

Александър Сорос позира в Белия дом с вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Сорос-младши има 18 официално регистрирани посещения в Белия дом.

Според изданието Алекс Сорос се е срещнал с представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, Конгреса и държавните лидери – президента на Франция Еманюел Макрон и премиера на Канада Джъстин Трюдо. Вестникът пише, че Фондация „Отворено общество“ на Сорос финансира с около 1,5 милиарда долара годишно групи, които защитават човешките права и насърчават демокрацията в различни страни. Сорос също така предоставя средства на университети и образователни организации.

През януари секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев, нарече фондацията на Сорос основния световен център за осъществяване на „цветни революции“. В същото време Патрушев отбеляза, че десетки депутати от Европейския парламент, както и членове на националните правителства на повечето европейски държави, са контролирани и в пряка зависимост от структурите на „Отворено общество“.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. E,’наборе’ май животецът ти свършва!?Жестоко е според теб да паднеш в трапа за храна на червеите,ама майката природа -ВЕЛИКАТА,е казала толкова и повече от 100 не дава!
    И така трябва -такива изроди и човекоубийци като теб да си отиват ,за да не мъчат човечеството!
    Смахнатите ви идеи за това как да върви животът на планетата няма как да се осъществяват ,защото има и хора ,които разсъждават и обичат да бъдат свободни ,а не роби на харпии като теб ,хранещи се с жива човешка плът и кръв!
    Айде ,може и да се видим на оня свят,но съм сигурен, че ти ще гориш в казаните с катрана!

  2. Сега мъкидониЯ да не я кръстят на собственика си – Сашколандия или Александродония, а народа сошкодонци или александродонци?

  3. Този, младежкия Соросчо си е живо доказателство за извратените наклоности на тейко му…дъртия Соросоид- педераски вид, нежна чупка в кръста и широко отворени очички.
    Боже, как ми напомня за“ наша Асена“- само в килцата имат разлика.
    В диаметъра им изотзаде- хич

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *