Четири партии влязоха в „Ляв съюз за чиста и свята република“ на Жан Виденов! Виж Пресконференцията! (С ВИДЕО)

Жан Виденов е избран за организационен секретар на „Ляв съюз за чиста и свята република“- ляворадикална коалиция, която ще се яви на предстоящите парламентарни избори. Коалицията се сформира по инициатива на „Лява алтернатива на България“ на Иван Атанасов, който ще е и председател на обединението. Четири партии влизат в коалицията: „Социалистическа партия Български път“ с председател проф. Ангел Димов, партията „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков; русофилската партия „Възраждане на отечеството“ с председател Николай Малинов и „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

Припомняме, че Жан Виденов беше премиер на България в периода 1995 -1997 г. и председател на БСП от декември 1991 до декември 1996 г. Единственият необлажил се от политиката български министър-председател подаде оставка от заеманите постове след организирана от САЩ цветна революция и изкуствено създадена за целта от същите „хиперинфлация“ в страната. После ЦРУ чрез филиалите си у нас- българските служби за сигурност, се постара да очерни името му до крайна степен. Причината: Виденов си позволи да изхвърли Джордж Сорос и неговите фондации от България и да откаже на западните гешефтари разпродаването на българските държавни предприятия на безценица. Въпреки че именно неговия подпис стои под закона за приватизацията. Това патриотично, национално-отговорно и държавническо поведение на Виденов му коства и главата. Дълги години той работеше като преподавател в Европейския колеж по икономика в родния си Пловдив.

„Задават ни въпроса „Защо сега правим това обединение?“. Причината е, че на последните избори левицата беше разгромена и не бе представена в Народното събрание с брой депутати, съответстващ на броя на левите хора в България. Обстановката в страната е такава, че точно сега имаме шанс да разбием олигархичния модел на управление и обществени отношения, който тормози България вече 30 години. Смятаме, че има заплаха за България – за нейната териториална цялост и суверенитет заради провокациите, които една проамериканска шайка, узурпирала властта, си позволява да прави към Русия“, заяви председателят на новата ляво-радикална коалиция Иван Атанасов.

Той допълни, че Виденов е „архитектът“ на това обединение от 4 партии.

По думите му коалицията ще се бори за справедливост във всички сфери. „Ще се борим и за оцеляването на България, което включва и нейното незабавно излизане от Европейския съюз и НАТО.

ВИЖ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ЖАН ВИДЕНОВ И КОЛЕГИТЕ МУ ОТ „Ляв съюз за чиста и свята република“. ВИЖ ВИДЕОТО:

„Ние сме за морал и ценности в политиката и смятаме, че със собствените си биографии можем да го докажем. Ние сме истинска левица и патриоти“, допълни Атанасов.

„Да посочиш Бойко Борисов за враг не е достатъчно, за да те постави в левия спектър. Всички недъзи от управлението на ГЕРБ са визитната картичка на претендиращите да са в левия спектър. Но не е лява политика унищожаването на леви предприятия, снимка с една козичка, да изведеш парламентарната група от заседанията на Народното събрание, когато се коментира концесия за националните богатства. Левите политики се защитават от хора с ляво мислене“, каза Красимир Янков.

От „Възраждане на отечеството“ посочиха, че ще следят внимателно външната ни политика с Русия, ще дават отпор на всички порочни действия и ще се борят за възстановяване на добрите икономически, културни и братски отношения с руснаците.

Иван Пенчев от „Партия на българските комунисти“ пък заяви, че преговорите за създаването на коалицията „Ляв съюз за чиста и свята република“ се водят от началото на април месец.

Жан Виденов засега отказва да отговаря на журналистически въпроси, но обеща да го направи на един по-късен етап. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ НАЙ ПОСЛЕ ЗА ИСТИНСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ БЛАГОДАРЯ НА ГОСПОД ЧЕ ВИ Е СЪЗДАЛ ЖАН ВИДЕНОВ БЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ СТЕ ДО НАС НАРОДА И НИКОГА НЕ НИ ПРЕДАДОХТЕ ДОБРЕ ДОШЪЛ СРЕД НАРОДА ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ ДОВЕРИЕ И НАДЕЖДА КОЙТО НЕ Е С ВАС Г – Н ЖАН ВИДЕНОВ ТОЙ Е СРЕЩУ НАРОДА И БЪЛГАРИЯ В ТОВА СМЕ СИГУРНИ ЗАЩОТО ВИЕ ГО ДОКАЗАХТЕ НОСИМ ВИ ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ В СЪРЦАТА СИ БЛАГОДАРИМ ТИ ГОСПОДИ ЗА ТОЗИ МИГ НАДЯВАМЕ СЕ И РЕНЕТА ИНДЖОВА ДА ЗАСТАНЕ ДО НАС Д О Б Р Е ДОШЛИ ЖАН ВИДЕНОВ ВЪН НАТО ЕС САЩ СОРОС МРАЗИМ ВИ ИСКАМЕ СИ БРАТСКА
    НАВЕКИ СВЯТА РУСИЯ ДА ЗАСТАНЕМ ДО ЕДИН ДО ЖАН ВИДЕНОВ ДА БЪДЕМ ПЪРВИ В ЕВРОПА ПОВЯРВАЙТЕ НАРОДИТЕ НА ВСИЧКИ БИВШИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СТРАНИ СПАСЕНИЕ ОТ СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ НАТО И КОВАРНИЯ КАПАН ЕС ДА ДАДЕМ ПРИМЕР НА ЕВРОПА И СВЕТА ДА БЪДЕМ ПЪРВИ БРАТУШКИТЕ Н И К О Г А НЯМА ДА НИ ИЗОСТАВЯТ ДОБРЕ ДОШЪЛ ЖАН ВИДЕНОВ СРЕД НАРОДА

    • А бе дядка, ти какви братушки плещиш?
      В online игрите няма по-големи гадове от русняците, да ама ние се организирахме, хванахме им цаката и щом някой твой БРАТУШКА се появи по сървърите веднага им пръсваме задниците колективно.
      Освен това си сбъркан да знаеш, дядо ми заклет комунист ми казва , че за истинския комунист бог нямало, това било буржоазна измишльотина. Той и до сега си вярва в някакъв татарин Ленин и червеното знаме.

    • И аз до днешната му пресконференция се бях хванал като теб, че е почтен родолюбец, но са му направили преврат от Москва, с помощта на редовите предатели. Затова му изгледах интервюто и се хванах за главата. По-добре да беше запазил мълчание… Този човек е неадекватен. Освен това си призна, че е раздал управлението на външнотърговските дружества на приятелите от ВУЗ-а. А за думите му за майкопродавците дето щял да ги чака с автомат, просто нямам думи!!! Той е една от големите причини да станат „майкопродавци“ и да хукнат по света да се спасяват

  2. Е това е партия, която може спокойно да претендира за първото място вместо ГЕРБ и Учиндолския шоумен. Любопитно ми е защо в този съюз не влезе и Възраждане, които отдавна искат същото, защо, когато там има толкова изявени личности.Нека БСП заеме второто място, защото не виждам никой от всички останали да бъде полезен за бъдещето на България, най-малко клоуни като патрЕотите, или соросоиди като Христето и Мая. Тази нова коалиция вече УЛЕСНЯВА значително предстоящите избори. Защо обаче Трифонов продължава да пробутва своята т.н. партия,с концерт, каквато в действителност няма. Народът иска решение на проблемите, а не обещания тип Каракачанов.

  3. Ако това са наистина леви партии с платформи ,които искат добруването на работническата класа,изгонването на всякакви кърлежи и кръвопийци ,смучещи и ограбващи това ,което българският народ има в държавата ни, всички бихме гласували за тях! Ще поживеем и ще видим! Да не слагаме тигана на огъня преди рибата да се улови! Омръзна ни от псевдо патриоти и пророци,водещи ни все в блатото на мизерията,обогатяващи себе си и фамилиите си и продаващи най-безсрамно на чужденци парчета от България!Успех!

  4. Тази песен че уж Сорос бил виновен за фалита на България , привържениците на Виденов я запяха последните години. Тогава пееха че уж Виденов се противопоставил на Руснаците и Газпром и те го приключили. Да си спомним кога ликвидираха Луканов!?! Октомври 1996 г.при премиер Виденов. Луканов бе представител на Топенерджи посредник на руския газ за България. Виденов бе взел страната на Мултигруп в конфликта между тях и Луканов. Знаете ли колко го интересуваше тогава Сорос за България?! Сорос ли изнесе житните ни запаси и после ги купихме на тройни цени. Сорос ли скри горивата от бензиностанциите и Сорос ли изпразни валутния ни резерв ? Сорос ли девалвира лева след като България нямаше валутен резерв и не можеше вече да спре девалвацията на лева? И сега Виденов решил да се връща като спасител!!!!

    • Така ли се оправдаха комунистите, с Шoрош и американците? Всичко си беше добре планирана операция за създаване на червена олигархия от милионери. Първо раздадоха от банките милиони заеми в лева на избрани хора верни на партията и те ги обърнаха в долари. После предизвикаха инфлацията за да стане 1 долар 3000 лева и после си платиха заемите на банките с 300$ срещу изтеглени 1 милион лева. Така забогатяха напълно законно.
      Никой нямаше пари за да купи заводите и да стане капиталист. Та това беше начина за създаване на такива хора.

  5. Ами те Соросоидите и сега са навсякъде във властта, и в НПО без тях нищо не се решава в колонията България.

  6. Копирам един пост във фейсбук и мисля казва всичко за този “ проект“ на Виденов : Абсолютно сте прав за всичко този проект е с цел да се отнемат гласове от БСП всеки който гласува за този проект ще е от БСП кажете ми от коя друга партия изобщо някой ще гласува за този проект , замислете се кой има изгода от този проект и ще видите всичко , аз нямам нищо против Виденов но останалите дето са там не са за него

    • Аз, например ще гласувам за Виденов. От никоя партия няма да се отнеме моя глас, защото от години не гласувам. Сега ще гласувам не за Виденов, а против ГЕРБ.
      За Виденов ще гласувам защото през годините многократно чух от представители на различни политически партии, че Виденов е единственият честен човек в политиката, единственият, който не е крал и който с каквото имущество е влязъл, с такова е и излязъл и още живее в панелен апартамент в Пловдив.Това не значи, че е добър политик и очаквам нещо от него, но като няма риба и ракът е риба – поне да се изметат ГЕРБ.

  7. Сега гледам обвинявате Сорос за фалита на България при Виденов ?! Но той самия обвиняваше Газпром и Руското правителство начело тогава с Виктор Черномирдин : Имаше ли намеса на чужди служби, на външни правителства в свалянето Ви от власт? На кои? – Ама то се разбира от само себе си – та, не помните ли наистина? Впрочем – може да не сте била родена тогава – „беше отдавна и не беше истина“. Цялата Газпромовска Вендета срещу мен – „За няколко български тръби повече – при необезпечени украински такива“ се ръководеше директно от Белия Дом, от седалището на правителството на Черномирдин. „Кремъл на Елцин“ – от съдбовната за него среда на 1996 г. – беше определено друга бира. За Елцин и за „загубилия му съперник“ Зюганов – „съдбовна“. А за нашия „Булгартабак – фатална. Руските ни цигарени пазари бяха „целево подарени“ – от един Клинтън – на един „Филип „Морис“.

  8. Жан, като идея е хубаво, само при полажениеи че твоята фракция остане към лявата коалиция, иначе рискуваш изобщо да не влезеш в парламента.

  9. Колко много хора виждат във всяка появила се сянка на хоризонта неизживените си мечти, а сянката малко по малко се увеличава и когато доближи, пак става същият Ганьо на магаре, както преждеминувшите. За където е пътят, такива са и пътниците, вървящи по него.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *