Шефът на НАП Румен Спецов Прехвърлил своя Задлъжняла Фирма на Рецидивист с 4 присъди и 50 дела за кражби!

Новият шеф на НАП – културист, фитнес инструктур и продавач на хранителни добавки, който не обича да си плаща данъците!

Закоравял рецидивист се оказа купувачът на фирмата на новоназначения изпълнителен директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов. През 2016 г. Спецов прехвърля на Данаил Николов от драгоманското село Яблотина 50% от фирмата си “Гранекс Трейдър” ООД. Година по-късно се оказва, че търговското дружество вече е в черния списък с крупни длъжници на НАП, като към м. март, 2021 г. задълженията на фирмата към бюджета са над 1,1 млн. лв.

От източници в МВР научихме, че освен „професионален длъжник“ новият собственик на фирмата – Данаил Николов, се е и рецидивист с четири присъди и над петдесет дела за кражби. Присъдите на Николов са от периода 2004-2007 г., като общият му престой в следствения арест и в затвора е около 4 години.

Полицейски източници твърдят, че „купувачът“ на задлъжнялата фирма на Румен Спецов, Данаил Николов е разследван за десетки кражби от жилища, вили и промишлени обекти в района на Брезнишко, Сливница, Перник и Радомир. Факти, които вероятно са били известни на Спецов, защото няма данни Данаил Николов някога да е упражнявал каквато и да е легална професия или да се е занимавал с бизнес… преди най-изненадващо да стане собственик на фирма генерираща обороти за милиони. (През 2014 г. фирмата „Гранекс Трейдър“ на Спецов има отчетен оборот от над 6 млн. лв.) Някъде по това време Николов започва постепенно да придобива търговски дружества. В крайна сметка е вписан като собственик и/или управител на 25 фирми. Общото между всички тях е, че са с изпразнени банкови сметки, но пък с натрупани милиони задължения заради неплатени данъци. Допреди няколко години подобни схеми бяха често прилагани при източване на ДДС и/или с цел укриване на задължения към НАП. След източване на фирмите, същите се прехвърляха на малоимотни лица, от които държавата няма как да си прибере задълженията и в крайна сметка НАП „отписва задълженията“.

Парадоксално е, но в края на миналата седмица служебният министър на финансите Асен Василев и новият изпйлнителен директор на НАП Румен Спецов обявиха, че от 2017 г. насам държавата била отписала 10 млрд. лв. от длъжници. 80 % от тези невъзможни за събиране данъци са заради прехвърлени фирми-длъжници по горе-описаната схема, от която се е възползвал и самият Спецов. В качеството си на прясно избран директор на Данъчното Спецов дори публикува „черен списък“ на големите данъчни длъжници. Сред тях би следвало да е и бившата му фирма, днес собственост на безимотния крадец-рецидивис Данаил Николов.

Същевременно вече две седмици няма логично обяснение, как фитнес-инструктура и продавач на хранителни добавки за културисти Румен Спецов се озова начело на ключовата държавна агенция. Според представители на служебното правителство, той бил личен избор на служебния министър на финансите. Парадиращият с образуванието си от „Харвард“ Асен Василев даде странни обяснения за назначението на възпитаника на Свищовския икономически университет Спецов. „Познавам г-н Спецов отдавна, още откакто работеше в НАП. Беше изключително доверен партньор на чуждите служби по координация с европейските, с чуждите партньори. Ако искаме да изчистим НАП и да започнем да си събираме течовете в системата, Спецов, който е работил точно това, е най-подходящият“, обясни в неделя Василев, без да коментира – как и защо Спецов е напуснал приходната агенция. Без коментар остава и обстоятелството, че новият шеф на НАП дори не си е плащал здравните осигуровки през последните четири години.

Новият шеф на НАП – културист, фитнес инструктур и продавач на хранителни добавки, който не обича да си плаща данъците!

За момента, нито Спецов, нито президентът Румен Радев или членове на назначеното от него служебно правителство са дали адекватно обяснения и на твърденията, че назначението на изпълнителния директор на НАП е прокарано от Делян Пеевски. Факт е, че през последните 2 години Румен Спецов е работил като фитнес инструктор в Дубай, където от няколко месеца живее и делян Пеевски. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *