Москва: Украински националисти планират да взривят химически вещества в Суми и да обвинят Русия

Украински националисти възнамеряват да открият провокативен огън по територията на Руската федерация, да провокират ответен огън от руска страна, след което да взривят контейнери с химически вещества в украинския град Суми, за да обвинят въоръжените сили на РФ в използване на химическо оръжие. Това заяви в събота началникът на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев, съобщава ТАСС.

„Според информация, получена от заловени украински военнослужещи, бойци от националистически батальони подготвят нова провокация с използване на отровни вещества в град Суми“, каза Мизинцев, който ръководи междуведомствения координационен щаб на Русия за хуманитарна реакция в Украйна.

Мизинцев подчерта, че „неонацистите планират да обстрелват погранични райони на Руската федерация от жилищен район на град Суми и така да провокират руските части към ответен огън, след което ще взривят контейнери с опасни химически вещества“.

„Властите в Киев имат готовност да използват тази цинична провокация, за да обвинят руските въоръжени сили, че са използвали химическо оръжие и са извършили безразборни ракетни удари срещу цивилни“, каза Мизинцев. По думите му, журналисти от чуждестранни западни информационни агенции в момента са в Суми и чакат на нисък старт за фото и видео заснемане.

Според Мицинцев националистите целят провокацията им в Суми да е колкото се може по-смъртоносна и в нея да умрат възможно най-голям брой цивилни. „Ако по-рано, в хода на подготовката на подобни чудовищни ​​провокации, цивилното население се евакуираше от зоната на планирано заразяване, сега, за да се получи „максимален резонанс“, евакуация на граждани не се извършва“, каза Мизинцев.

Той добави, че Руската федерация предупреждава „цивилизования Запад“, както и ООН, Международния комитет на Червения кръст и Организацията за забрана на химическите оръжия, че Киев планира да разпространява предстоящите фалшификати за предполагаемите „руски зверства“ в близко бъдеще в Суми чрез украинските и западните медии, както и в различни интернет ресурси и медийни платформи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. УКРАИНСКО НАЦИСТКО КОВАРСТВО НАКАЖИ ГО ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ

  2. Руснаците трябва да се разберат с американците, за да спре войната и убийствата на славяни, няма по мощни от американците , разберете, руснаците трябва да постъпят като Ердоган и Натаняху, да отидат при американския президент, да му целунат ръка и да паднат на колене и да се помолят за доброто на държавата си и за да не умират повече хора, деца , славяни, по късно ,когато се поуспокоят нещата, може да се присъединят към ЕС, ако пожелаят! Другото е ядрена война, при която едва ли някой ще оцелее.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *