Москва: Бойко Борисов е ВОЕНЕН ПРЕСТЪПНИК! „Лукойл“ се изтегля от България! Чака ни ГАЗОВ АПОКАЛИПСИС!!! Виж Тук:

На 30 май Б. Борисов, /който вече 10 години в свободното си от крадене време, се прави на премиер на България/, беше в Москва, където му бе съобщено… да си омита тиквите и да се връща откъдето е дошъл.

Първоначално не стана ясно точно защо визитата му в руската столица бе съкратена от 2 на 1 ден. Защо само 12 часа след кацането си в Москва, Борисов скоростно хвана първия самолет наобратно. Но тези дни истината лъсна. Хора от антуража на Путин са намекнали (но с достатъчно категоричен тон) на Баце, че според руското законодателство, е военен престъпник: Заради доставките му на оръжие за джихадистите от Ислямска държава в Сирия и Ирак, и заради нелегалните продажби на „кървав нефт“ от обхванати от войната райони в Сирия и Ирак. Неслучайно на срещата присъстваше и главата на „Лукойл“ Алекперов и се промъкна информация за евентуално изтегляне, заради Борисов, на „Лукойл“ от България. Припомняме, че руският нефтен гигант „Лукойл“ формира около 30 процента от националния доход на страната ни.

Но основният въпрос е дали заради Борисов сега България ще остане без какъвто и да е газ?

Бойко Борисов отиде в Москва на 30 май. Преди това посети Киев, което беше провокация спрямо Москва, защото досега Борисов правеше всичко възможно да провали алтернативния на украинския транзит „Южен поток“. И успя! За сметка на енергийното унищожение на България. Успя и с Белене и с „Бургас – Александруполис“…

На 29 май в Баку, Азербайджан се състоя официалното откриване на така наречения Южен газов коридор от залежа Шах Дениз към Европа, през Турция, като едно от разклоненията, пак според „газовия експерт“ Борисов, трябва да мине през България за да подпечата „независимата газова политика на София спрямо Москва“.

С този коз вероятно Борисов си мислеше, че ще има някакви позиции за извиване ръцете на Москва относно по-евтини газови доставки. Глупости…

Борисов получи такъв газов шамар, за какъвто не си спомняме. А помним много. Руснаците просто го изпъдиха.

Още по-рано – на 26 май, „Газпром“ и правителството на Турция подписаха протокола за изграждане на сухопътния участък на втората нишка на газопровода „Турски поток“ за доставка на руски газ за Европа през Турция до границата й с Гърция. И никой не споменава за „Български поток“ или „български газов хъб“ – словосъчетания, родени в празната кратуна на споменатия игнорант.

Но нещата за България могат да станат направо трагични, тъй като и по Южния газов коридор може да не получим газ. Защо? Защото така нареченото „заобикаляне“ на Русия от TANAP ще става с… руски газ по руска тръба, потвърждение, че по идиоти на човек от населението сме на първо място в цялата вселена.

Най-напред няколко обяснения за многобройните газопроводи от Централна Азия.

Има TAP /Транскаспийски газопровод/ от залежи в Туркменистан, по дъното на Каспийско море, към терминала Сангачал в Азербайджан.

Има Южнокавказки – от Баку, през Грузия до Турция.

След това е споменатият TANAP /Трансанадолски газопровод, минаващ през Турция до нейната граница в Европа, където трябваше да даде началото на други две тръби – Набукко, през България, /който отдавна отпадна/, и на друг ТАР, /но Трансадриатически, газопровод/, през Гърция, Албания и Адриатическо море, към Бриндизи в Италия.

Реален досега е само TANAP, пуснат на 12 юни с азербайджански газ, който трябва да е алтернативата на руския газ на европейския пазар. Което е отново пълна глупост. Ето защо:

По TANAP към Южна Европа по Южния газов коридор годишно ще минават 10 милиарда кубометра газ от Азербайджан. Това е само 5 процента от целия руски газов обем на целия ЕС. Този газ безспорно ни е необходим. Но количеството му е пренебрежимо малко на фона на реалните нужди на Европа?

За цялата 2017 г. Азербайджан от Шах Дениз доби общо 10,2 милиарда кубометра, от които може да изпрати по TANAP не повече от 9 милиарда. За пълното натоварване на TANAP ще трябват още 10 милиарда кубометра, т.е. тръбата трябва да има износна мощност не по-малко от 27 – 32 милиарда кубометра, но едва ли ще достигне 18 милиарда до 2020 – 2022 г.

Това означава, че за следващите 5 години азербайджанският газ ще стига само за задоволяване нуждите на Турция, за което имат договорености. Самите турци обаче заявиха, че не очакват да получават до 2023 г. от Азербайджан повече от 6 милиарда кубометра годишно, въпреки че искат около 11 милиарда кубометра.

Това значи, че за продължаване на транзита по TANAP – през Турция към Гърция, Албания и Адриатика, няма да има газ. За България въобще не става дума.

У нас може да влезе втората тръба на „Турски поток“, т.е. едни допълнителни 15,75 милиарда кубометра руски газ, но вероятно по-големите обеми ще останат в Турция.

Освен това Южна Европа става газово зависима от Турция, вместо от Русия. Кое е по-добро?

Южният газов коридор би могъл да се напълни и с газ от Туркменистан или Иран, но това засега е само на теория.

Проблемът обаче е много по-сериозен, защото азербайджанския залеж Шах Дениз, от който тръгва TANAP се изтощава и за да подава минимално изискуемото количество газ по трабата си, Баку трябва да компенсира с покупки на газ от Русия.

И какво стана? По „независимия“ Южен газов коридор ще тече руски газ по руска тръба на втората нишка на „Турски поток“. И че в самия TANAР, в който наред с BP, SOKAR, Statoil, NiCo, Total, TPAO, 10 процента вече има и Лукойл. Освен това този консорциум владее Южнокавказкия газопровод и залежа Шах Дениз, като Азербайджан получава само платежи за рента.

Междувременно Германия подписа строителството на „Северен поток-2“.

Италия съобщи, че газопровод от Каспийско море не й е нужен- нито TANAP, нито TAP.

„Газпром“ съобщи, че разработва големи газови залежи и проекти в Иран. Договорът от тези дни между Гърция и Северна Македония пък означава, че газът от Турция ще мине през тях, а не през България.

Дали след 2019 г. България ще остане без газ? Единствената надежда ни остава втората нишка на Турски поток – 2, ако по нея ни пуснат 2-3 милиарда кубометра, което е в статистическата грешка на целия руски износ за Европа.

Но къде са тези 2-3 милиарда на фона на провалените 60 милиарда кубометра по проваления „Южен поток“.

На фона на очертаващия се енергиен апокалипсис за България, нас от Skandalno.net ни интересува само един въпрос: Как позволихме на това банкянско говедо и селски бандит да узурпира властта и за 10 години да съсипе страната ни?

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. На въпросния Борисов – детето, внуците и банковата сметка са заложници в САЩ. Той няма право и да пръдне без инструкции. След като са го пставили на този пост глобалистите от него искат дела, дела и само дела !!! Масоните с ръцете на ЦРУ вилнеят – питайте Желев, Костов и Плевнелиев защо си загубиха наследниците !!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *