Меркел изтрещя: Кои сме ние да защитаваме християните?

Меркел бежанциКои сме ние, кажете, кои сме и с какво право трябва   да защитаваме християните от всички останали религии в света  и да кажем –  няма да приемем мюсюлмани или да правим  джамии в нашите държави?

Тези патетични и доста стряскащи думи изрече  германският канцлер Ангела Меркел на среща  с представителите на Европейската народна партия, проведена на закрити врати,  преди да разговаря с френския президент Франсоа Оланд.

Меркел  е осъдила остро  поведението на Унгария, Чехия и Словакия, които не желаят да приемат мигранти и строят високи огради по  границите си.

Според канцлерът тези държави  би трябвало най-добре да знаят как се живее зад огради, поне в историтята си  те също  са минали през такъв период. Периода на желязната завеса. “Ние от Източна Европа на собствения си гръб видяхме, че изолацията не помага и не е решение“, казала Меркел, която всички знаят, че е родена и израснала в ГДР.

„Потокът от бежанци няма да спре, понеже някой прави ограда, самата живях достатъчно зад подобна ограда „- обяснила пред част от евродепутатите Меркел. .

Унгарският премиер Виктор Орбан и словашкият му  колега Роберт Фицо пък  остро осъдиха нейната политика на отворени граници. Те смятат, че  по този начин тя  е предизвикала още по-голяма бежанска вълна, като покани всички бежанци в Европа. Според Орбан и Фицо тя заплашва по този начин християнските ценности.

Междувременно водещ германски канал показа Меркел с Фередже на фона на издигнати до Райхстага джамии, а германци правят митинги и искат оставката й. Националисти пък започнаха да палят бежански лагери в страната.

На фона на всичко това Меркел каза:“ Кои сме ние да защитаваме християните? И да не искаме  мюсюлмани и джамии в нашите страни?“. Малко известен факт от биографията на  канцлера е, че тя е  дъщеря на евангелистки пастор, който сам и доброволно избрал  да живее в ГДР, макар и да имал опция да остане на територията на ГФР.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *