ШУТ ЗА ГЕРБ! Отрязаха България за Еврозоната! Борисов КРИЕ ПРОВАЛА с Безобразни ЛЪЖИ! Вижте Защо:

С тотален провал приключиха напъните на ГЕРБ да ни тикнат в чакалнята за приемане на еврото ERM II. През цялото време Борисов и компания бяха върло убедени, че финансовите министри от Еврозоната ще ни одобрят за членство във валутния съюз, заради „успешното“ евро-председателство.

Да, ама не. На заседание вчера, икономическите експерти от еврозоната ни отрязаха. Решиха, че България първо трябва да влезе в Банковия съюз. Което означава Европейската Централна Банка да поеме тоталния контрол върху българските банки и въобще върху целия финансов сектор у нас. Година след това трябва да излезе доклад за състоянието на финансовите ни институции… и ако имаме положителна оценка… чак тогава финансовите министри от Еврозоната могат да ни дадат дата за влизане в механизма ERM II, или т. нар. „чакалня“.

Това безпрецедентно протяжно решение на ЕК всъщност е елегантен начин да откажат правителството ни от мераците му да ни бута в клуба на богатите. Където на практика на България не й е мястото. Освен това показва, че финансовите министри от Еврозоната нямат никакво доверие на българските банки и никак не са убедени в стабилността на финансовата ни система.

Слугинските медии на властта обаче не спират да представят влизането в Банковия съюз като огромен успех. Определят го като „зелена светлина“ за влизането на България в Еврозоната, като „първата крачка“ към лелеяното от ГЕРБ евро.

Но бъдете сигурни, че насаме Бойко Борисов и кохортата му добре разбират провала си. И със сигурност са много разочаровани от този отказ. Управляващите се надяваха, че приемането ни в механизма ERM II ще е наградата за жалкия им евро-слугинаж по време на европредседателството. Хем изпълниха всички заръки на Брюксел и Берлин, точно така, както последните ги инструктираха: Веднъж не повдигнаха въпрос, свързан с националните интереси на България, замълчаха си за името на Македония, мълчаха за мигрантите, мълчаха за бг. шофьорите. А вместо това работиха неуморно държавите от Западните Балкани да влязат в ЕС и НАТО… Сякаш Борисов е премиер на Югославия, а не на България.

ГЕРБ силно се надяваха да получат наградата си – влизане в чакалнята на еврото, като това щеше да е основният им коз на изборите догодина. Въпреки, че си даваха ясна сметка, че няма как България да влезе в Еврозоната, ако драстично не вдигне доходите на населението си и ако икономиката й не започне да работи на много високи обороти. Просто се надяваха, че това ще стане по втория начин. А именно- че евро-слугинажът им ще бъде оценен много високо.

Защото поредността е следната – първо работеща и силна икономика, после вдигане на доходите, а най- накрая – силна валута. А не обратното.

Държавите от Еврозоната обаче не са луди да си вкарват таралеж в гащите като позволят България да стане втора Гърция- т.е., да ни хрантутят докато фалираме… и да продължат да ни хрантутят след като фалираме. ГЕРБ определено силно са се надценили. Защото се оказа, че в ЕС безгръбначният слугинаж не се оценява чак толкова скъпо.

Редица европейски финансисти се изредиха да обясняват, че вече не е достатъчно да покриваш някакви измислени критерии финансови показатели, и то на хартия. За да влезеш в Еврозоната е необходимо да имаш силна икономика и богато население. Да не споменаваме пък за мнението на повечето експерти, които са категорично, че в момента еврото не е стабилна валута и за България е по- добре да си остане във валутния борд, който й гарантира стабилност.

Но не. ГЕРБ се размечтаха за еврозоната, където ще могат да теглят на поразия заеми от милиарди евро… и то от името на държавата. Пари, които ще потънат безконтромно в джобовете им. Еврозоната, в която дисциплината на банките ще се разпусне и свободно ще се харчи от резерва на БНБ. А когато балонът се спука, сметката ще плати народът, както стана в Гърция. И накрая останалите държави от Еврозоната ще ни наливат пари, за да не измрем от глад.

Перфектна схема, но със сериозен пропуск – неправилната себеоценка на ГЕРБ. В техния случай важи с пълна сила поговорката: „Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак“.

Не стига, че за 10 години ГЕРБ не направиха нищо, за да вдигнат доходите на населението, а напротив – превърнаха ни в бедняци. Не стига, че за 10 години ГЕРБ тотално съсипаха и малкото останала българска работеща икономика. Ами с цялата си наглост решиха да врътнат и една последна далавера на наш гръб -наречена „влизане в Еврозоната“!

Само една система позволява да виреят подобни безчовечни и безскрупулни властници и това е … колониализмът. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. СУПЕР. ТОВА Е НАЙ-РАДОСТНАТА НОВИНА. ЗАЩОТО ПОРЕДНОСТТА, КАКТО ВИЕ, ГОСПОЖА КОЛЕВА ПОДЧЕРТАВАТЕ, Е :ПЪРВО, РАБОТЕЩА И КОНКУРЕНА ИКОНОМИКА, ВТОРО, ВИСОКИ ДОХОДИ И ТРЕТО, СИЛНА ВАЛУТА. КОЕ ОТ ТЕЗИ ТРИ УСЛОВИЯ СА ИЗПЪЛНИЛИ ВЛАСТ ИМАЩИТЕ? ИМАМЕ КРИБ С ДРУГАРЯ ДОМУСЧИЕВ, КОЙТО ОТКРИВА ЗАВОД СЛЕД ЗАВОД, НО НЕ В БЪЛГАРИЯ , А В ЛЮБИМАТА МУ АМЕРИКА. НО НЯМАМЕ РАЗВИТА , СИЛНА , РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА, КОЯТО ДА ДОВЕ ДО ВИСОКИ И СТАБИЛНИ ДОХОДИ. ТЕ СА ПО-НИСКИ ДОРИ ОТ ГАБОН. ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ДРУГАРЯТ БОРИСОВ? ВЕРОЯТНО НЕ НАЦИОНАЛНИТЕ. ФАКТИТЕ ВИЕ СТЕ ГИ ИЗЛОЖИЛА , ГОСПОЖА КОЛЕВА ПРЕКРАСНО. УМНИТЕ ДА ЧЕТАТ И МИСЛЯТ, КОГАТО ГЛАСУВАТ. ДА ГЛАСУВАТ РАЗУМНО, НО НЕ С КРАКАТА СИ

  2. Тоя синковец /Б.Б./ да прочете стихотворението на Вазов ,,ЖИДОВ ГРОБ,,–там ясно е описано какво става с предателите–по-точно кой ги екзекутира.
    Това е неговата участ–тези на които е отворил портата–наречена България, те ще му видят и сметката,а и не е само той. Този на който се извършва предателската услуга, знае, че който е предал един път–ще предаде и втори, и за това след това ги ликвидират, за да не направят и на друг подобна услуга, за тяхна сметка. Време е за сметките !!!!

  3. Няма да е само този шут. Тепърва се очакват и други. И всяка паплач от сорисоидни НПОта бъде шутирана от РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и бъде спряна тяхната дейност.

  4. Тоя простак, тая тъпа Тиква никога няма да проумее, че го прегръщат и мляскат, за да го използват. Нямат го за равен! Предаде народа си от алчност и простотия!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *