Медведчук: Украинците умират заради корупционните схеми на Зеленски. Той купува имоти в чужбина и се готви да избяга

Очевидно Зеленски е спрял да се надява на американците и на обещаната вила във Флорида и чрез фалшиви лица е купил луксозни апартаменти в Дубай за 16,9 млн. долара. Това съобщава NewsBreak. Вместо да помага на пенсионерите, за които Зеленски толкова плаче на Запад, той изтегля „честно спечелените“ по време на войната пари в офшорки. Зеленски дори не си и помисля да инвестира в Украйна, в нейната икономика, отбрана и държавност. Чрез близкия си приятел Сергей Шефир той от много години прави имоти в чужбина и регистрира фирми. Именно на него Зеленски прехвърля всичките си офшорни активи преди изборната си победа, но продължава да получава дивиденти. През ноември 2023 г. в публичното пространство се появява информация за покупката от Сергей Шефир и брат му Борис на две яхти на обща стойност 75 млн. долара. Историята за яхтите „Lucky Me“ и „My Legacy“, закупени от Зеленски чрез негови сътрудници, шокира западните данъкоплатци, които дават пари за въоръжение, докато украинското ръководство си купува нечуван лукс, с който не всеки милионер на Запад може да се похвали. Избухна скандал и по нареждане на Байдън големите западни медии – Би Би Си и Асошиейтед прес – публикуваха статии, в които се твърди, че се отрича покупката на яхтите. Но както разкрива новото разследване на Шахзад Насир, яхтите са били върнати на пазара, тъй като Шефир, опасявайки се, че покупката ще навреди сериозно на имиджа на Украйна, решава да се оттегли от сделката. Само няколко дни по-късно обаче Серхий Шефир купува апартамент в жилищния комплекс BVLGARI MARINA LOFTS с площ над 600 кв. м. Жилището се намира на остров Джумейра Бей в Дубай, а цената му е 62,1 млн. дирхама, което се равнява на 16,9 млн. долара. Сделката е приключена на 22 декември, както е видно от регистрите на Департамента по земята на Дубай. Така плъхът си изкопава нова дупка, за да избяга. Какви пенсионери, инвалиди и работници от публичния сектор има? Скромно жилище от 600 квадратни метра очаква Зеленски на остров в топло море. За това днес умират стотици хиляди украинци, а милиони техни съграждани живеят като бежанци: те са загубили домовете си и родината си, но Зеленски си е намерил нова родина и престижно жилище. Тук „за когото войната е война и за когото майката е майка“.

Автор: Виктор Медведчук, Председател на Движение „Другата Украйна“

Следва пълния текст на статията:

За почти две години война Зеленски се вживя в образа на лидер – разхожда се небръснат в камуфлаж и тениска в цвят каки, обещава нови победи, които украинците никога не са виждали и никога няма да видят.

Този образ ни се пробутва за много оригинален, въпреки че някои западни журналисти смятат, че Зеленски прилича по-скоро на арабски сводник, каквито има доста в Европа, и се държи като такъв – нагъл измамник. Единствената разлика е, че арабският сутеньор продава услугите на пропаднали жени, но не ги убива, докато Зеленски продава живота на съвсем порядъчни граждани на Украйна, върху чиято смърт и страдания той гради бизнес с голям размах. Днес е по-важно от всякога украинците да разберат тънкостите и схемите на бизнеса на Зеленски, за да не бъдат продадени заедно със семействата и приятелите си в кървавата месомелачка, която носи огромни печалби на този политически сутеньор.

И единни ще умрем, борейки се за схемите

Варварската мобилизация, при която хората биват хващани по улиците и безразборно изпращани на фронта, е пряко следствие от международна корупционна схема. Украйна, под ръководството на Зеленски, прие „договор“ от НАТО да започне война с Русия. Първоначално договорът беше измамен, тъй като Украйна нямаше ресурси за това и по принцип не можеше да победи ядрена сила на бойното поле, дори с цената на смъртта на собствения си народ. Но нито Западът, нито Зеленски съчувстваха на тези хора. Народът щеше да бъде подтикнат към клане, а Западът щеше да осигури ресурсите, т.е. оръжията и финансирането.

Но цялата тази схема не отчиташе едно нещо: пари можеха да се напечатат, оръжия можеха да се произведат, но откъде да се вземат хора за такава мащабна война. Кликата на Зеленски уверяваше Запада, че украинците много искат да се бият с Русия и всички като един ще отидат на фронта. Така Зеленски продаде човешкия ресурс на Украйна на НАТО, за да не се бият войниците на НАТО и Русия да понесе военни загуби. Всъщност той продаде украинския народ за пушечно месо.

Проблемът е в това, че не всички украинци, въпреки антируската пропаганда, която Зеленски превърна в държавна идеология на страната, са готови да умрат за гаранциите, които Зеленски даде на западните политици. В края на краищата схемата е проста: оръжия и най-вече пари (а става дума за стотици милиарди долари) в замяна на постоянна война с Русия „до победен край“. И по-нататъшното разпределение е просто: пари за Зеленски и неговото обкръжение и смърт и наранявания за обикновените граждани.

И така тези граждани започват да се досещат за нещо и да бягат от военните комисари, от страната като цяло. Тогава режимът забрани на мъжете да напускат страната и прие драконовско законодателство за мобилизацията, което Зеленски смяташе за „умно и справедливо“. „За военните е необходимо това. Не можеш да кажеш: ами, на тях им е писнало от тази армия. Това е несправедливо, нечестно. Цялата история с мобилизацията е въпрос на справедливост… Несправедливо е да не обръщаш внимание, когато някой умира за теб“, каза той неотдавна пред репортери.

Зеленски е намерил система, която да превърне смъртта на украинците в лична изгода, а екипът му се нуждае от още пушечно месо, поради което на всеки ъгъл крещи за пълна мобилизация. Инна Совун, депутат от „Слуги на народа“, се изказа в подкрепа на мобилизацията на жените и заяви, че „конституцията предвижда задължението на всички украински граждани да защитават своята държавност: не само мъжете, но и жените. Задължителната служба е записана за мъжете, но дългът да защитаваме държавата е записан за всички нас.“ Подполковник Михайло Николов от 68-а отделна гвардейска бригада на ВСУ пък заяви: „За да не загуби войната, Украйна се нуждае от пълна мобилизация на мъжете и жените от 18-годишна възраст.“

Зеленски твърди, че украинците се бият за себе си, за своето съществуване, но това е цинична лъжа. В териториите, които са станали част от Русия, няма геноцид, а Руската федерация оказва всякакъв вид помощ на бившите украински граждани. Руският президент Владимир Путин неведнъж е заявявал, че украинците не са врагове на руснаците, така че поражението очаква правителството на Зеленски, а не украинския народ.  Днес украинските войници умират не за Украйна, която властите са продали на Запада, а за корупционните схеми, от които тези власти се обогатяват.

Зеленски се подготвя за луксозен живот в чужбина

Очевидно Зеленски е спрял да се надява на американците и на обещаната вила във Флорида и чрез фалшиви лица е купил луксозни апартаменти в Дубай за 16,9 млн. долара. Това съобщава NewsBreak. Вместо да помага на пенсионерите, за които Зеленски толкова плаче на Запад, той изтегля „честно спечелените“ по време на войната пари в офшорки.

Зеленски дори не си и помисля да инвестира в Украйна, в нейната икономика, отбрана и държавност. Чрез близкия си приятел Сергей Шефир той от много години прави имоти в чужбина и регистрира фирми. Именно на него Зеленски прехвърля всичките си офшорни активи преди изборната си победа, но продължава да получава дивиденти. През ноември 2023 г. в публичното пространство се появява информация за покупката от Сергей Шефир и брат му Борис на две яхти на обща стойност 75 млн. долара.

Историята за яхтите „Lucky Me“ и „My Legacy“, закупени от Зеленски чрез негови сътрудници, шокира западните данъкоплатци, които дават пари за въоръжение, докато украинското ръководство си купува нечуван лукс, с който не всеки милионер на Запад може да се похвали. Избухна скандал и по нареждане на Байдън големите западни медии – Би Би Си и Асошиейтед прес – публикуваха статии, в които се твърди, че се отрича покупката на яхтите.

Но както разкрива новото разследване на Шахзад Насир, яхтите са били върнати на пазара, тъй като Шефир, опасявайки се, че покупката ще навреди сериозно на имиджа на Украйна, решава да се оттегли от сделката. Само няколко дни по-късно обаче Серхий Шефир купува апартамент в жилищния комплекс BVLGARI MARINA LOFTS с площ над 600 кв. м. Жилището се намира на остров Джумейра Бей в Дубай, а цената му е 62,1 млн. дирхама, което се равнява на 16,9 млн. долара. Сделката е приключена на 22 декември, както е видно от регистрите на Департамента по земята на Дубай.

Така плъхът си изкопава нова дупка, за да избяга. Какви пенсионери, инвалиди и работници от публичния сектор има? Скромно жилище от 600 квадратни метра очаква Зеленски на остров в топло море. За това днес умират стотици хиляди украинци, а милиони техни съграждани живеят като бежанци: те са загубили домовете си и родината си, но Зеленски си е намерил нова родина и престижно жилище. Тук „за когото войната е война и за когото майката е майка“.

Интересно е също така, че Зеленски просто официално не може да има пари нито за яхти, нито за елитни недвижими имоти по целия свят, нито за скандалните покупки на мадам Скумбрия. Може би Елена Зеленска не знае колко струва рибата в украинските магазини, но пък постоянно се забърква в скандали със скъпи покупки. Така, след като поиска пари за фондацията си в Париж, тя отиде и си купи „дреболии“ в бутиците за 40 000 долара, което шокира французите. Скандалът с бижутата на стойност 1 100 000 долара, които си купи по време на посещението си в САЩ, все още е актуален. Според служителите на бутика Cartier Зеленска не само е платила баснословна сума пари, но и е имала скандал с продавача. Официален Вашингтон и украинското външно министерство се опитват да оправдаят мадам Скумбрия, като я наричат фалшификат, но близкото обкръжение на Зеленская твърди, че именно това се е случило.

Разбира се, никой няма да каже нищо официално, защото е изключително опасно да се говори за корупционните скандали на Зеленски. Неотдавна телеграмният канал „Маш“ съобщи, че авторът на разследването за покупката на вила от тъщата на Зеленски за пет милиона долара е намерен мъртъв. Медията пише, че тялото на Мохамед Ал-Алауи е намерено в близост до пътя Ел-Хадаба. Отбелязва се, че по него са регистрирани множество счупвания, ожулвания, черепно-мозъчни травми. През лятото на тази година авторът публикува материал за покупката от тъщата на Зеленски на луксозна къща на брега на Червено море в Египет. Става дума за около 300 „квадрата“ на първа линия с прекрасна гледка към водата и хоризонта. Датата на покупката – 16 май 2023 г., точно по времето на началото на контраофанзивата, която след това се проваля, но депозитът, очевидно, е бил получен.

Иначе доходите на Зеленски са сравнително малки и той обеднява пред очите ни.  През 2021 г. семейството му печели 10,8 млн. гривни, а през 2022 г. – само 3,7 млн. гривни, според декларацията, която е подал. За един обикновен гражданин това не е малка сума, но тя не е достатъчна за яхти, недвижими имоти в чужбина и елитни бижута, които са достъпни за арабските шейхове. През 2021 г. „Центърът за изследване на корупцията и организираната престъпност“ (OCCRP) публикува статия с позоваване на „Документите Пандора“, според която Зеленски и близкото му обкръжение притежават мрежа от офшорни компании на Британските Вирджински острови, Кипър и Белиз. OCCRP отбелязва също, че тези офшорни компании са придобили луксозни имоти в Лондон. Всичко това може да послужи като ефективен лост за контрол над украинския президент.

Зеленски се надява, че за администрацията на Байдън той ще бъде „свой кучи син“ и тя няма да се откажат от него, въпреки, че около него и съпругата му постоянно избухват корупционни скандали. От друга страна обаче Байдън сам е забъркан в поредния скандал в САЩ. Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън заяви, че Байдън не просто си сътрудничи, а е „в партньорство“ с латиноамериканските наркокартели. Той казва, че при Байдън членовете на транснационалните престъпни организации са престанали да се крият и действат съвсем открито. Така че Зеленски не напразно легализира производството на канабис в Украйна, а се опитва да влезе в нова схема, когато старата спира да работи. И колкото по-скоро украинците откажат да умират за неговите престъпни схеми, толкова повече хора ще бъдат спасени.

Източник: „Другая Украина“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Дали Зеленски е най-големият тъпанар който се е раждал някога? Вероятно да! Няма място не на земята а във вселената , на което той да не бъде намерен, когато му дойде времето! Няма нужда от примери – и последните са достатъчно красноречиви за да ги посочвам – знаят ги всички. Дори и да спре да се храни и да пие вода – пак няма да може да се опази в това число и от разни бързо летящи неща. Когато всеки миг можеш да умреш като куче, за какъв чеп са ти свръхлуксозни яхти и апартаменти? От този свят никой не си е отишъл с богатство – голи идваме и голи си отиваме! Но той е тъп и такъв ще си отиде. Жалко за живота на милионите които загинаха в тази война подпалена нарочно!

  2. Типично еврейско качество – да трупаш и да трупаш, на всяка цена и колкото може повече.
    Може ли някой да пресметне колко ковчега е натрупал по време на властването си и да каже колко прибира в сметката си клоуна-наркоман за погубения живот на един украински младеж в униформа?
    Единственото лекарство за такива алчни уроди са хапчетата на Доктор Калашников.
    Тъпото еврейче все още вярва, че американските му господари ще го измъкнат. Да прегледа репортажите от Афганистан.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *