Медведев към ЕС: Мерете си приказките, господа, че нещата може още повече да загрубеят! Военната операция на Русия ще бъде извършена докрай!

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент и премиер Дмитрий Медведев отправи ново строго предупреждение за санкциите срещу страната му, наложени заради войната в Украйна, съобщава „Асошиейтед прес“.

Думите му бяха в отговор на коментар на френския финансов министър Бруно льо Мер, че Европейският съюз ще разгърне тотална икономическа и финансова война срещу Русия.

„Днес някакъв френски министър каза, че те са обявили икономическа война на Русия“, написа в Туитър Медведев, който беше президент през 2008-2012 г., когато Владимир Путин трябваше заеме премиерския пост заради ограничения на мандата.

„Мерете си приказките, господа! И не забравяйте, че в човешката история икономическите войни доста често са се превръщали в реални“, предупреди Медведев.

„Има добри новини. Санкциите могат да бъдат отлична причина за окончателен преглед на всички отношения с онези държави, които са ги наложили. Включително прекъсване на диалога за стратегическа стабилност“, написа той на страницата си в руската социална мрежа.

Санкциите на Запада няма да променят политиката ни, казва още бившият президент на Русия и допълни, че страната може да национализира собствеността на лица от САЩ и ЕС.

Военната операция на Русия ще бъде извършена докрай, а „тези прекрасни санкции няма да променят нищо“, коментира Медведев. По думите му дори „невежите хора в Държавния департамент на САЩ разбират това“.

Политикът не изключи възможността за прекъсване на диалога за стратегическата стабилност и отхвърляне на международни споразумения, свързани с този процес.

„Може по принцип да се откажем от всичко, включително от Договора START-3, сключен от мен с Барак Обама и удължен от Путин с настоящия глава на Съединените щати.

Според Медведев в Лусия ще има консолидиране на властта, управленските елити и гражданите заради санкциите и предупреди Запада: „Само почакайте“.

Европейският съюз добави към списъка на санкциите си Владимир Путин, Сергей Лавров, Дмитрий Медведев, Михаил Мишустин, Владимир Колоколцев и Сергей Иванов.

Както каза по-рано ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, ограниченията на ЕС ще бъдат същите като за други лица, които са в списъците – те се отнасят до замразяване на активи. Въведени са и широки икономически ограничения, които засягат основно банковия сектор, олигарсите и държавни служители.

След началото на войната в Украйна ЕС забрани операциите, свързани с управлението на резервите и активите на Руската централна банка. Бяха предприети мерки и срещу няколко големи финансови институции, включително срещу Сбербанк и ВТБ.

От своя страна Германия спря процеса на сертифициране на газопровода „Северен поток 2“.

Европейският съюз затвори въздушното си пространство за всички руски самолети и забрани на своите компании да доставят на Русия самолети и частите, използвани за тях.

Москва обаче обяви, че предварително е подготвила план за действие в случай на нова вълна от санкции. Властите увериха, че ще окажат необходимата подкрепа на предприятията, засегнати от ограниченията, за да осигурят гладкото функциониране на икономиката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ИМАШ НАРОДНАТА ОБИЧ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ

  2. Ще воювам ли срещу Русия?
    Никой руснак не ме е наричал расист за това, че съм бял.
    Никой руснак не ме е принуждавал да се ваксинирам с тронсхуманизиращи течности, срещу вирус, който никой не е виждал, за да не си загубя проклетата работа.
    Никой руснак не се е опитвал да накара сина ми да отреже пениса си и да се облича като момиче.
    Никой руснак не се е опитвал да превърне дъщеря ми във феминистка курва.
    Никой руснак никога не е краднал проклети ни избори и не ме е нарекъл теоретик на конспирацията, за това че казвам истината.
    Никой руснак не се е подигравал с християнската ми вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да накара децата ми да мразят семейството си, родителите си, езика си, българската история, тяхното наследство и нашата вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да наводни родината ми с тълпи от брадати майки-главорези, които българите трябва да издържат.
    Никой руснак не е наводнявал страната ми с наркотици и наркомани.
    Никой руснак не е затривал икономиката на България, не е закрил над 3000 завода, не е закривал болници, училища и детски градини, за да обезлюди територията и да я засели с изметта на джендър-халифата, Африка и Азия.
    Никой руснак не е изпращал дъщерите на България да проституират на запад, а българските синове за роби.
    Никой руснак не ме е цензурирал в интернет и не ми е лишавал да изказвам мнението си, ако не съвпада с неговото.
    Никой руснак не ме е обявявал за домашен терорист, путинист, слуга на Кремъл, за това, че мога да мисля.
    Никой руснак не е пращал български войничета да измират в Афганистан, Ирак, Косово ……….. като башубозуци, в полза на американските корпорации.
    Никой руснак не е обезлюдил родината ми, която от 9 000 000 останахме под милион православни.
    Никой руснак не ме е насилвал да обичам и вярвам на терористичната организация НАТО и антихуманната сатанинска секта Евроджендърхалифат.
    Никой руснак не е карал националните предатели да казват „майната му на православието“ и българската азбука.
    Никой руснак не ме кара да целувам краката на негри и цигани.
    Всичката тези измет, която създава проблеми в Родината ми от 32 г., сега ме кара да воювам с Русия и руснаците, които са единственият народ в света пролял кръвта си за българи. Но аз пък си мисля, че точно този човешки отпадък, са истинският проблем и е време за нов народен съд.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *