Стефан Янев към Кирил Петков: Аз не съм твой министър, нито съм бил (С ВИДЕО)

Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил. Във всичките си действия съм се ръководил единствено и само от интересите на България. Затова, когато казвам нещо, аз знам защо. Когато взимам решение, аз знам защо. Ще се обърна към министър-председателя: Уважаеми г-н Петков, аз не съм „твой министър“, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на родината. И ще продължа да го правя. Това заяви във видеообръщение, публикувано в личния му профил във Фейсбук, вече бившият министър на отбраната Стефан Янев, който днес празнува своя 62-и рожден ден.

По думите му, светът е в разгара на криза, която вече сериозно размести пластовете в системата на международните отношения и е напът да промени нейната логика. Според Янев, тази криза има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения – до хуманитарна катастрофа и до сериозни икономически, финансови и социални последици.

„От действията и решенията, които взимаме в момента, зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква. А перспективата не изглежда никак добра, защото поведението на основните политически сили в страната в момента е базирано основно на популизъм и лансиране на емоционални тези. Вместо да се търсят работещи решения се генерират краткосрочни политически дивиденти на базата на страданията на хората“, заяви бившият военен министър.

Той допълни, че е уверен, че българските граждани вече добре се ориентират в ситуацията.

„Те са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес. Основната задача на политическото ни представителство днес, фундаменталната отговорност на политическия елит е да защити адекватно националния ни интерес. А той е това, което гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани. Това, което спомага да съхраним националната си идентичност и държавността ни. Това, което ще осигури бъдеще на нашите деца. Националният интерес трябва да бъде защитен включително и в многостранните формати, в които участваме. Тези формати не следва да детерминират, да определят интересите ни, те са единствено инструментариум и механизъм за реализирането на нашите интереси“, каза още Стефан Янев.

Той бе категоричен, че не винаги решенията, които се взимат в съюзни формати, са правилни и добри за България.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Поздравления, г-н Янев !!!!! „Прост Кирчо“ рано или късно ще си получи заслуженото за тоталното си подлизурство на „Козяк“. Жалко, че пак ще патим ние, обикновените граждани.

  2. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ГЕНЕРАЛ ЯНЕВ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ИМАТЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

  3. Румен Радев е не само Триморец Национален предател, лакей и прислужник, той е и ПОДЛЕЦ !

    Той най-подло се извъртя – „Не е добре по време на военна обстановка да се сменя военния министър“, но след като му набиха канчето и след като Киро Психопата го натисна, той завъртя ветропоказатела .

    Мерзък подлец !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *