Говорителката на Руското Външно Министерство Мария Захарова: БЪЛГАРИЯ Е ПОД СПЕЦИАЛНАТА ЗАЩИТА НА РУСИЯ! Виж Тук:

Говорителката на Руското Външно Министерство Мария Захарова: БЪЛГАРИЯ Е ПОД СПЕЦИАЛНАТА ЗАЩИТА НА РУСИЯ!

Преди няколко дни, на пресконференция в Москва, официалният говорител  на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че България се намира под особената и специална закрила на Русия. Тя каза това в отговор на въпрос на акредитиран за пресконференцията български журналист.

Българският репортер Борис Анзов подари на Захарова българска народна носия, а само ден по-късно говорителката се снима в профила си в социалната мрежа, облечена във въпросната носия. Но това е просто един щрих.

Не за пръв път руски общественици, писатели, дипломати и официални представители на Руската държава се обръщат към България и българския народ с думи на уважение и обич.

Ние винаги ще помним, че един от най-известните руски учени академик Дмитрий Лихачов стигна до извода, че: „България е устояла на всички бури и не може да бъде унищожена, защото е ДЪРЖАВА НА ДУХА!“.

Няма да забравим и думите на бившият руски посланик Юрий Николаевич Исаков, който в интервю за БНР каза: „България и българите са побрали в себе си огромното наследство на траките, на древна Гърция, древен Рим, на Византия. И се е получила една невероятна сплав, едно колосално богатство без никакъв аналог в Европа. И в резултат на това сливане на много култури, се е родил древният , мъдър и уникален български народ.“

Българският журналист Борис Анзов подарява на Захарова народна носия по време на пресконференция в Москва.

А по отношение на нашата природа Н. Пр. Юрий Исаков  винаги с възхищение е споменавал, че Бог видимо е обикнал българите още от самото начало и затова ги е дарил с такива изумителни природни богатства, каквито няма по цялата Земя. „И аз се гордея, казва той, като представител на руската държава и като руснак, че с този необикновен народ ни свързва братска дружба и неунищожимо приятелство“.

Нещо повече: С Русия ни свързват общите славянски корени. Общата писменост и невероятното сходство в езиците. Свързва ни нашата обща православна вяра. Гордея се, твърди той, че именно днешните сложни политически условия показаха ярко и категорично колко голяма е обичта и привързаността на нашите два народа един към друг.

И наистина, доказателства в тази посока има колкото искате. Например: Достатъчно беше само да започне кървавия държавен преврат в Украйна, за да видим нещо уникално. Изведнъж, като че ли от нищото, позадрямалата и застинала през последните десетилетия обич на българския народ към Русия избухна със страшна сила. Огромната част от българите застанаха като един в подкрепа на своите руски братя в Донбас. Българите с цялото си сърце се вълнуваха и крепяха решенията и действията на Русия и на нейния харизматичен лидер Владимир Владимирович Путин. И ежедневно заклеймяваха онези соросоидни и евро-атлантически наши политици, които най-страхливо и платено не смееха да заявят, че в каквито и алианси да влиза, България ще бъде винаги приятел, съюзник и кръвен брат на Русия.

Мария Захарова в българска народна носия!

Та нали основната причина, заради която си избрахме за президент Румен Радев, беше декларацията на Генерала, че ще възстанови приятелските политически и икономически отношения с Руската федерация. И дано успее да го направи. Бог да му е на помощ.

Защото, за да възстанови приятелските връзки на България с Русия, той, а заедно с него и българския народ, трябва да влязат в стълкновение с една огромна и безмилостна сила. Силата на стотиците милиарди и трилиони долари. Силата на мощна и безскрупулна военна машина. Сила, съсредоточила в себе си огромна власт над света, непрекъснато захранвана с ресурсите на същия тоя свят. СТАВА ДУМА ЗА ЗЛОВЕЩАТА СИЛА НА ТРАНСНАЦИОНАЛНИТЕ КОРПОРАЦИИ И УОЛСТРИЙТОВСКИТЕ БАНКСТЕРИ.

И именно в този изключително труден и опасен, жесток и сюблимен за България момент, когато на съвсем тънка нишка се крепи самото съществуване на народа и държавата ни… Именно в този момент, ние отново почувствахме твърдото, мощно, всеотдайно, приятелско рамо на голямата Руска държава и на нейния велик братски нам народ.

Нашите руски братя и Руската федерация, в лицето на Мария Захарова, нашата Маша, официален говорител на руското външно министерство, не се поколебаха, пренебрегвайки всякакви дипломатически условности, да покажат, че те са до нас. Че не сме сами. Че няма да изоставят посестримата си България, каквото и да става. Че в борбата ще бъдем рамо до рамо. Както е било винаги.

Нещо повече: Самият Владимир Владимирович неведнъж е изразявал отношението на Русия и своето лично пристрастие към България и българите. Дори в поздравлението към президента Румен Радев за националния празник 3 март, Владимир Путин умишлено акцентира на общите битки на руските войни и българските опълченци против турския поробител. По този начин той показа, не само че нашата дружба е скрепена с кръвта на загиналите…

Владимир Путин подчерта, че българският и руският народи са едно сърце и една душа. Че тях ги свързва нещо, което отива отвъд историята. Отвъд политиката. Отвъд дипломацията. Отвъд войните и дребните интереси.

Свързва ни братството. И дружбата. И обичта. А тях никой и нищо не може да унищожи.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Стефан Пройнов – главен редактор на агенция „Булпрес“

Екипът на Skandalno.net изказва специални благодарности за съдействието на колегите и приятелите от Булпрес.

 

 

 

 

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/_XGf-N1es1Q

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Когато Бог раздавал земи на народите, българите като скромни и търпеливи се наредили на опашката, но били последни. Като застанали пред Бог, да получат и те своя дял от Земята, тя била вече раздадена. Бог със съжаление казал, че няма какво да им даде, но веднага намерил решение. Взел голямата ножица и отрязал парче от Рая и им го дал. Така ние сме се сдобили с земя-Райски кът. Ето защо руснаците обичат народа и земята ни и са готови да ни бранят от чужди посегателства…

  2. Posleden pyt goga imahme specialna zashtita od Rusnacite svalqhme dynkite na Yugoslavcite i gi molehme na kolene za edna DYVKA!!!!!BLAGODARQ

  3. Ех,господин Македонски,хубаво пишеш,но в света на капитала,няма приятели,има интереси.А,великият Путин е либерал капиталист.Погледни в чий ръце е това,което народа на СССР построй с цената на такива жертви,не давани от никой друг народ.

  4. Иване,Иване да те еб. който те хване. Ти ако си правил това, аз не съм. Преди имаше Корекоми,но нямаше долари,а сега всичко по магазините и пак няма пари. Ако имам пари ще си намеря от къде да си купя.

  5. Христо, може би е така, но България няма друг изход. Дори Путин да иска да върне миналото, това е възможно само с революция, която в днешно време е почти невъзможна. По – е вероятно да стане Трета Световна Война, но не и революция. Със съвременното оръжие капиталистите са в състояние да унищожат не само революционерите, но и населението на целия свят.

  6. До Иво Македонски,

    Иво не ни приписвай това което не сме. Ние може би най-набагодарният народ по отношение на Русия, която ни е освобождавала два пъти: веднъж от „турското присъствие“ и веднъж от фашизма, какъвто уж в България не е имало.
    Били сме на страната на Русия в конфликта с онази държава която се намира в края – уКРАЙна. Е, как ще сме на страната на Русия след като лидерът на БСП СС заяви че България никога няма да признае „анексията“ на Крим, а друг от лидерите някой си Вигенин лично отиде до Киев за да приветства майдана и повтори думите на СС за Крим.По време на варварские бомбардироки на НАТО в съседна Югославия именно България наред с Румъния и Унгария отказа въздушен коридор на Русия, която искаше да се притече на помощ на Югославия. Нещо повече при други обстоятелства- едно ГЕРБеастко лекенце, добрал се до поста външен министър с пълзене, заплаши Русия че ще сваля нейните самолети над наша територия, превозващи хуманитарна помощ.

  7. СЛАВА. ВЕЛИКА. И. СВЯТА. БРАТСКА. НАВЕКИ. РУСИЯ. НИКОГА. СЪС. НИКОГО. НЯМА. ДА. ТЕ. ЗАМЕНИМ. ОБИЧАМЕ. ВИ. БРАТУШКИ.

  8. Продажните ни управници са есно,а българският народ друго Дори Борис трети не посмя да изпрати войски срещу Русия Дали е Борис или Бойко краят им е един и същ ,защото ги предават техните съюзници свързани само с интереси,а народа подкрепя и обича със сърцето си.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *