Макрон заяви, че архитектурата за сигурност в Европа трябва да включва гаранции за Русия

Френският президент заяви, че е необходимо да се помисли как да се защитят съюзниците в ЕС и НАТО и в същото време да се дадат гаранции на Русия за собствената й сигурност, когато се върне на масата за преговори.

„Бъдещата европейска архитектура за сигурност трябва да включва гаранции за Русия“. Това заяви френският президент Еманюел Макрон в събота в интервю за телевизия TF1.

„Трябва да помислим за архитектурата на сигурността, в която ще трябва да живеем утре. Имам предвид думите на руския президент Владимир Путин от края на миналата година, че НАТО се приближава към границите на Русия и разполага в Украйна тежки оръжия, които могат да я застрашат“, каза той. „Този въпрос ще бъде част от дискусиите за мира и ние трябва да се подготвим за това, което ще се случи след края на украинския конфликт. Трябва да помислим как да защитим нашите съюзници в ЕС и НАТО и същевременно трябва да дадем на Русия гаранции за собствената ѝ сигурност, когато се върне на масата за преговори“, каза френският лидер.

„Има един въпрос, който зависи от Украйна – нейните граници“, подчерта той. Запитан от водещия дали смята исканията на украинския президент Владимир Зеленски за връщане на Крим под контрола на Киев за легитимни, Макрон изрази мнение, че „Украйна сама трябва да реши при какви условия, как и кога да преговаря, а не някой друг“. „Това, което зависи от нас, е сигурността на останалата част от Европа“, каза той.

Френският президент направи това свое днешно изказване буквално часове след завръщането си от САЩ, където се срещна с Джо Байдън. Това бе едва второто му държавно посещение зад океана, откакто стана президент през 2017 г. Предполага се че днешните му думи са повлияни от разговорите с администрацията във Вашингтон.

Припомняме, че тъкмо нежеланието на САЩ и НАТО да дадат каквито и да е гаранции на Русия за нейната сигурност стана основната причина Кремъл да стартира своята Специална военна операция в Украйна. През декември, м.г. Владимир Путин поиска среща на високо равнище първо с НАТО, а след това и със САЩ, където постави ребром въпроса за гаранциите за сигурността на Руската федерация. Но „солидарният Запад“ отхвърли всички руски искания. Той отдавна вече работеше за война в Украйна, провокираше и търсеше конфликта с Русия на всяка цена и хвърли всичките си сили той да се състои. Очевидно обаче изчисленията им са били твърде грешни и самоубийствени за тях, щом сега капитулират и отчаяно търсят някаква форма на не толкова унизителен за тях мир с Русия. Защото днешните думи на Макрон говорят точно за това. Skandslno.net

Източници: TF1, ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Г-н Макрон обърна „палачинката „…Какво ли се случва?Времето ще покаже! Важното е че г-н ПУТИН знае какво следва!!!

  2. ТЕ,ВСИЧКИ,ЕДИН ПО ЕДИН,ЩЕ КОЛЕНИЧАТ НА ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ В МОСКВА!ИСКАТ,НЕ ИСКАТ,НЯМАТ ИЗБОР!ХРИСТИЯНСКИЯТ СВЯТ ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА!И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ,НА ФЕНОМЕНАЛНИЯ ВЛАДИМИР ПУТИН! СЛАВА НАВЕКИ!!!НИЕ СМЕ С ВАС,РУСКИ БРАТЯ!!!ЗАВИНАГИ!!!

  3. Русия поиска гаранции преди една година, но не ги получи и сама се захвана да си осигури сигурност. Та макрон закъсня с една година, сега трябва да приемат новите граници на Русия, че не се знае след още една година какво ще се случи.

  4. Велика и братска Русия не трябва да вярва на тези сатанисти! Те са лъжци, измамници и деца на дявола! Те отричат всичко християнско, човешко и насаждат идеология против нормалните хора и държави. Видяха дебелия край и се чудят как да излязат от л….та, в които сами се набутаха. Хората искаха да говорят с тях, но те високомерно им обръщаха гръб! Давай страна огромная, вперьод, отървете нормалното човечество от тези злодеи!

  5. Г-н Омакрон говори от чуждо име.
    Някой там в гнездото на змиите май се е наср@л от страх.
    Слушайте оМАКрон- говори змията. Чиято глава ще бъде смазана.

  6. Ако някой не е разбрал, предстои пландемия от зомбивирус на 50 000 години.
    Вирусът се е размразил от… Сибирско Руско езеро:)
    Подготвяйте маските и вервайте на совата от нощните сови- муфтаджийски:)
    Ех, Русия…
    Виновна си, че Слънцето изгрява…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *