Оскар Лафонтен: Американците вън от Европа, да се разпусне НАТО!

Германският държавник Оскар Лафонтен настоява страната му да се дистанцира от лидерите на ЕС, НАТО и САЩ.

Германия жъне последствията от кризата в Украйна, изправена е пред рязко нарастващи разходи за енергия и храна, пред рецесия и опасност от самоубийствена деиндустриализация, докато Вашингтон и Брюксел продължават да призовават за все повече и повече санкции срещу руските енергийни доставки, опитвайки се „да накажат“ Москва за военната операция в Украйна.

В интервю за германското издание Deutsche Wirtschafts Nachrichten бившия председател на Германската социалдемократическа партия и основател на партията „Левица“ Оскар Лафонтен заяви, че малодушните европейски лидери позволиха Европа да бъде въвлечена в украинския конфликт, сляпо следвайки примера на Вашингтон.

Лафонтен отбеляза също, че обикновените европейци страдат от „амбициите на вманячените елити във Вашингтон САЩ да остане велика сила“, а страхливите лидери на страните от ЕС не смеят да им противодействат. Въпреки че е видно, че в променилия се свят Америка няма повече ресурси да е хегемон.

Политикът е убеден, че САЩ стоят зад саботажа на „Северен поток“ и нарече този акт фактическо обявяване на война на Германия. Тази политика на Вашингтон не бива да остане ненаказана. Необходимо е да поискаме изтегляне на американските войски от територията на Германия, заедно с ядрените им оръжия. Трябва да работим и за укрепване на нашата собствена европейска сигурност, а не да я обвързваме с НАТО, който е инструмент на Вашингтон, каза Лафонтен.

Припомняме, че числеността на американския окупационен контингент в Германия възлиза на не по-малко от 40 000 войници. В германските бази на САЩ са разположени тактическа авиация с атомни бомби B61, които в момента се подменят с ново поколение атомни бомби B61-12.

Светът е в геополитическа повратна точка и Германия, заедно с Европа, трябва да осмислят мястото си в този новозараждащ се многополюсен свят – дали ще бъдем независими играчи или ще останем васали на САЩ, оставяйки се да бъдем въвлечени в битката за съперничество на Вашингтон с Пекин и Москва, отбелязва германският политик.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ааа не,без да ревете…досега мълчахте,бяхте във възход, вие немците-всички позитиви на разширена европа-пари,капитали,работна сила,специалисти от изтока,евтини суровини,всичко при вас,а останалите дълбаехме дъното..но саксите не можаха да търпят повече възхода ви,защото се уплашиха ще станете много силни,ще се еманципирате и тръгнете на съюз с русите от чиито суровини се нуждаете…и ви разказаха игрите..от тук насетне и вие ще дълбаете дъното мизерници..не ви обичаме..макар и късно ще го кажа..вие ни натопихте пред света нас българите за папа йоан павел втори…вие инсталирахте двойник на сергей антонов на пл.свети петър,вие го снимахте вашия двойник как стои зад мехмед али агджа и 2 часа по късно двама ваши пенсионери подхвърлиха снимката на мнимия антонов на мед.персонал,в болницата джемелли докато папата лежеше на операционната маса..и така снимката стигна до световните медии-вашата резидентура във ватикана оглявявана от кардинал стиклер си свърши безупречно работата и вашият канцлер беше доволен-а ние българите и до днес сме одумвани за тая ваша мръсотия..време е за възмездие за всички злини които причинихте на нас българите…

  2. Ясновидец, всички на запад от линията Кързън, т.нар. Западна Европа са гадни фашисти, които винаги са мразели славяните. Натискът на Изток не е свършил.

  3. Кучетата си лаят,кервана си върви,като ми думаш,Ленче ма,кой ли ми те слуша,едно пиле пролет не прави и тн и тн.

  4. Късно се усетихте, дойчовци, мандалото лопна. Тепърва ще го ядете големия.

  5. Джърмани, сега ли го разбрахте?!
    Вие вече сте смазани- щото си мълчахте.
    Сега ли схванахте, че господарите ви ви самоубиха?
    Не- знаехте го.
    Сами се оставихте да ви размажат.
    Никой не ви е крив.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *