Макгавърн предупреди: След снарядите с обеднен уран за Украйна следват ядрените ракети

Белият дом доставя на Киев все по-опасни оръжия. Това заяви правозащитникът Реймънд Макгавърн, който е бивш главен анализатор на ЦРУ, в ефира на YouTube канала Community Church of Boston.

Президентът (на САЩ) казва, че е необходимо да се доставят повече боеприпаси на Украйна. Но ни свършиха 155-милиметровите артилерийски снаряди. Тогава… Байдън реши да им пратим касетъчни боеприпаси. Когато свършиха и те, започнахме да им пращаме (на украинците) снаряди с обеднен уран. Каква ще е следващата стъпка … ядрени бойни глави, ядрени ракети?“, каза Макгавърн.

Той добави още, че американците „се съгласяват на всичко“, тъй като те „знаят малко“ за ситуацията в Украйна заради „цензура“ и „изкривена информация“.

По-рано говорителката на Пентагона Сабрина Сингх заяви, че снарядите с обеднен уран за оръдията на танковете „Ейбрамс“ ще бъдат в Украйна още преди в страната да пристигнат танковете, които пък се очаква да бъдат доставени през есента.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков нарече доставянето на снаряди с обеднен уран от САЩ на Киев „престъпно деяние, водещо до ескалация на конфликта и още повече жертви“. В началото на септември Пентагонът обяви отпускането на още един пакет военна помощ за Киев в размер на 175 милиона долара.

За първи път в него са включени снаряди с обеднен уран за танкове „Ейбрамс“. Новият пакет от помощи, както заяви прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер на брифинг, включва артилерийски боеприпаси, противотанкови системи и системи за противовъздушна отбрана. Тя уточни, че танковете „Ейбрамс“ скоро ще пристигнат в Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *