Ето ги Новите Оръжия на Русия, за които Путин каза, че се основават на „нови физически принципи“

Геофизични, електромагнитни и енергийни оръжия без аналог в света разработва руската военна промишленост

В реч на Източния икономически форум във Владивосток руският президент Владимир Путин спомена, че страната му вече разработва мистериозни нови оръжия, базирани на „нови физически принципи“.

„Оръжията, базирани на нови физически принципи, ще гарантират сигурността на всяка страна. Ние разбираме това много добре и вече разработваме такива оръжия“, каза Путин в пространната си приветствена реч на форума.

Путин не издаде други подробности, провокирайки медиите и военните анализатори да се разровят за повече информация по въпроса.

Какво имаше предвид руският лидер под „оръжия, основани на нови физически принципи“?

Руснаците пишат:

В официалната онлайн енциклопедия на Министерството на отбраната на Русия пише за „оръжия, базирани на нови физически принципи“. Пак там се разяснява, че това са „нови видове оръжия, чийто разрушителен ефект се основава на процеси и явления, неизползвани преди това за военни цели“.

По-сериозни изследвания върху възможността тази физически явления да се използват с военна цел се правят от 2000-та година насам.

Такива оръжия са:

  1. Оръжия с насочена енергия (лазерни, ускорителни, микровълнови и ултразвукови оръжия, предназначени да унищожат или извадят от строя жива сила, оборудване или военни съоръжения и инфраструктура на противника). „Всички видове оръжия с насочена енергия са практически безинерционни и с изключение на ултразвуковите оръжия, те въздействат или поразяват целта си мигновено Най-големи успехи“ в тази насока „са постигнати при усъвършенстването на лазерните оръжия“, пишат от министерството на външните работи на Русия.
  2. Електромагнитни оръжия (свръхвисокочестотни и базирани на лазер), чиито разрушителни качества се постигат чрез използването на „мощен, обикновено импулсен поток от електромагнитно кохерентно оптично лъчение [вижда се в някои видове лазери] или некохерентно оптично лъчение .
  3. „Несмъртоносни оръжия, предназначени да извадят от строя оръжия, оборудване, оборудване и персонал, без да причиняват смърт, нараняване или непоправими материални загуби. Руската армия ги разделя на противопехотни, против враждебни/антиматериални системи и смесени противопехотни/анти-враждебни/анти-материални системи. Те включват различни оръжия, предназначени да заменят съществуващите инструменти, използвани от вътрешните агенции за сигурност, като сълзотворен газ, гумени куршуми, психотропни устройства, ултразвукови оръжия и системи за електронно потискане, както и биологични и химически агенти за военна употреба, които могат временно да неутрализират врага и т.н.
  4. Геофизични оръжия (причиняване на земетресения, намеса в климата, озона, околната среда): Дефинирани колективно от Министерството на националната отбрана като „средство за умишлено въздействие върху околната среда чрез използване на природните сили за военни цели“. Тези хипотетични оръжия са предназначени да действат срещу твърдите, течните и газообразните свойства на планетата и нейната атмосфера и могат да включват използването на мощни експлозиви за предизвикване на земетресения, вулканични изригвания, наводнения и други бедствия, както и промяна на времето или на климата в някои части на планетата, което води до суши, наводнения, бури и др. Озоновите оръжия са предназначени да създават дупки в озоновия слой, причинявайки щети върху обширни територии, използвайки ултравиолетовото лъчение от космоса над обширни географски области. Край,
  5. Радиологичните оръжия включват оръжия, чийто разрушителен ефект „се основава на използването на радиоактивни вещества, способни да отравят войниците на противниковата армия с йонизиращо лъчение без ядрена експлозия“, с радиоактивни изстрелващи материали, получени от остатъци от ядрено гориво или чрез излагане на химически елементи на неутронни потоци за производство на радиоактивни изотопи.
  6. Генетичните/биологични оръжия се определят като „вид оръжие, способно да увреди генетичния (наследствен) апарат на хората“, включително чрез използване на вируси с мутагенни свойства, както и „мутации, получени от естествени източници чрез химичен синтез или чрез биотехнологични методи за причиняване на щети или чрез промени в ДНК! Този вид потенциално оръжие се счита за особено опасно в светлината на „непредсказуемостта на последствията“ от използването им, смятат руските военни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Искам да Ви кажа,нещастни поклонници на всички ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ че,щом руснаците това го уповестяват публично,то значи че,вече го имат!Или, с няколко думи:Дупе да Ви е яко!Май, пак ще посрещаме Руснаците на Орлов мост с хляб и сол!

  2. А бе с една дума- вола рие и калта пада на гърба му!
    Та и нашите мизерни отпадъци от преди 89г ,които сега са се напъчили да “управляват“ ще ядат дебелата жопка ,ама явно акълецът в главите им хич го нямат ,та не виждат какво им се пише на гъза!?

  3. ….И дано да съм жив та да видя резултата от използването на част от тези оръжия срещу тези ,които мразят и презират хората като човечество!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *