Лавров с Нови Скандални Разкрития за Смъртоносната Заплаха от US БиоЛабораториите в Украйна!

По думите на руския външен министър, представените от Русия документи показват колосалния мащаб на престъпната дейност на САЩ да произвежда биологични оръжия в свои военни лаборатории, пръснати по целия свят.

Дейността на тайните американски биологични лаборатории представлява смъртоносна заплаха за населението на планетата. Това каза руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция днес след срещата си с външния министър на Иран, който подписа редица двустранни споразумения, предават чуждестранни медии.

„Сигурен съм, че световната общност е убедена в недопустимостта на подобни дейности, които са смъртоносна заплаха за всички ни“, допълни още Лавров.

По думите на министъра, показаните от Русия документи и фактите, които разкриват те, показват колосалните мащаби на това чудовищно престъпление на САЩ. Оказа се, че САЩ провеждат много опасни биологични експерименти в 336 свои военно-биологични лаборатории, пръснати по света – най-много са в Азия. „Имат стотици такива лаборатории, включително и 30 в Украйна.

Припомняме, че в началото на миналата седмица руските военни в Украйна се натъкнаха на документи, които свидетелстват, че в страната по поръчка на САЩ, се провеждат експерименти за създаване на биологични оръжия.

Повечето от тези лаборатории се намират в страни от бившия Съветски съюз в подозрително опасна близост до границите им с Русия и Китай“, каза Лавров.

Той добави, че Русия ще поиска разглеждане на въпроса за американските биологични лаборатории по Конвенцията за забрана на разработването, производството и складирането на бактериологични (биологични) и токсинни оръжия и за тяхното унищожаване (BTWC).

„В тази ситуация ние ще поискаме, първо, този проблем да бъде разгледан в контекста на задълженията, които имат всички страни, подписали Конвенцията за забрана на биологичните и токсичните оръжия.

И второ, ние ще работим с двойно повече усилия, за да гарантираме, че американците ще спрат да блокират нашето предложение, направено преди 20 години, относно необходимостта от създаване на специален механизъм за контрол. Чрез този механизъм ще могат да се проверяват всички дейности и препарати с двойно предназначение, които могат да се използват за направата на биологични оръжия“, коментира Лавров.

Министърът подчерта, че САЩ са против такъв механизъм, защото той ще освети всяка тяхна незаконна биологична дейност: „И точно тази прозрачност плаши американците“.

В началото на миналата седмица Игор Кирилов, ръководител на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на руските въоръжени сили, каза, че по време на военна специална операция на територията на Украйна ведомството му е разкрило документи, свидетелстващи за наличието на мрежа от 30 биологични лаборатории, създадени на територията на Украйна и финансирани от Военното министерство на САЩ. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ НАТО ЕС САЩ СОРОС ДОЛУ КЪРВАВИТЕ ВИ КРАДЛИВИ РЪЦЕ ОТ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *