Лавров: Западът, империята на лъжата, разруши териториалната цялост на Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че западните страни са тези, които са разрушили териториалната цялост на Украйна.

„Когато западните партньори на руския президент Владимир Путин в Минските споразумения 2 години по-късно открито и най-чистосърдечно си признаха, че през цялото време са го лъгали и изобщо не са имали намерение да изпълняват договореностите от Минск… с тези лъжи и измами гарантите Германи, Франция и спотайващите се зад тях САЩ разрушиха териториалната цялост на Украйна – нещо, за което сега те толкова много се тревожат и са се загрижили“, цитира думите на руския външен министър агенция ТАСС.

Лавров припомни как миналата година бившият германски канцлер Ангела Меркел, бившият френски президент Франсоа Оланд и бившият украински президент Петро Порошенко признаха, че споразуменията от Минск, уреждащи конфликта в Донбас и даващи му културна автономия „са им били необходими само за да спечелят време, за да се попълнят военните арсенали на украинския режим за горещ сблъсък с Руската федерация“.

Лавров поясни, че ако споразуменията от Минск бяха изпълнени от Украйна и нейните западни ментори, „териториалната цялост на Украйна щеше да бъде гарантирана. Нужно беше единствено Киев да спре кланетата на цивилни и да предостави специален статут на Донбас в границите на Украйна“.

По-рано, на 20 септември, украинският президент Володимир Зеленски посочи две условия за прекратяване на военните действия: изтеглянето на руските войски от всички украински територии и връщането към границите от 1991 г. , както и Киев да си върне контрола върху цялата граница с изключителната икономическа зона в Черно и Азовско море и Керченския проток. Тоест да си върне Крим.

Междувременно на 23 септември Лавров нарече „мирната формула“ на Зеленски „нереалистична“. Той също така посочи, че САЩ и европейските страни само поемат писмени и правни ангажименти, но не ги изпълняват, а Западът е „империя на лъжата“. Според него Западът отдавна не спазва принципа на равноправието в международните си контакти, а пълната му некомпетентност се е превърнала в негова запазена марка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Хубу осрайна е розрушена, ама нещо да добавиш за разрухата и геноцида в България и останалите православни държавици, или това са теми за които не се говори?

    • Сметка ли му държиш?! Човека отговаря за Русия, за България отговарят такива идиоти като теб!

      • Брех, той бил много отговорен другар бе иЗруде. Хубаво че се появи да ме светнеш. А като го познаваш така добре отговорника, кажи що дъщеря му е родена в щатите и е с щатско гражданство? Питай го и защо тормози народа си с маски ваксини …………. щот обеща на сатанистите да спазва разпоредбите на СЗО?
        Кафа от безмозъчни парапитеци, който се нямат хал хабер от случващото се, но рипат да обиждат ……

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *