Лавров: Вампирите със сетни сили се опитват да удържат неоколониалното си господство над света! Единствената им цел в украинския конфликт е да не позволят на Русия да стане пак Велика Сила!

„Президентът (Путин) обича понякога да използва пиперливи изрази. Веднъж в частен разговор нарече западните държави вампирите, които държат да управляват света, защото така живеят за негова сметка. Те и в момента продължават да поддържат такова неоколониално господство, макар и в по-рафинирана форма“. Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю пред генералния директор на ТАСС Андрей Кондрашов. Интервюто му бе взето по повод премиерата на документалния филм „Белград“ на телевизионния канал „Россия-1“. „Агресията срещу Югославия влиза в групата западни агресии срещу Ирак, Либия, Сирия. Общото между тях е че САЩ ги извършиха напълно незаконно, без абсолютно никаква международно- правна основа“, коментира още руският външен министър. И добави, че за разлика от тях агресията на Запада в Украйна е от по-нов тип.

Действията на западните държави в Украйна са продиктувани единствено от стремежа им на всяка цена да спрат Русия, да не допуснат тя да стане велика сила, каза Лавров.

Коментирайки общоприетото мнение в Белград, че войната, която се води днес в Украйна, е започнала не след преврата в Киев през 2014 г., а през 1999 г., когато Западът е престанал да крие агресивното си лице и е демонстрирал, че няма намерение да се съобразява с международното право, Лавров отбеляза, че този прочит напълно съвпада с руските визия, която руският президент Владимир Путин многократно очертава в последните си интервюта.

„Всичко започна, когато след разпадането на Съветския съюз – нека не коментираме причините и да не плачем отново – американците разбраха, че „полето“ е свободно, че от отсрещната страна на полето не са останали спаринг партньори и просто се настаниха в Източна Европа“, подчерта министърът. – Сигурен съм, че в онзи момент те вече са работили по новия си план да увековечат своето господство като откъснат от Русия приятелските й държави Сърбия, Украйна, за да ни попречат някой ден да станем отново велика сила. Защото крайната цел на техния план е била да колонизират Руската федерация с огромен брой американски съветници в нашите икономически, финансови и банкови структури – под пълен западен контрол. Впрочем, те почти го бяха постигнали“.

Според Лавров „западния хегемон винаги е живял за сметка на другите“. „Президентът (Путин) обича понякога да използва пиперливи изрази. Веднъж в частен разговор нарече западните държави вампирите, които държат да управляват света, защото така живеят за негова сметка. Те и в момента продължават да поддържат такова неоколониално господство, макар и в по-рафинирана форма“, продължи Лавров. – Съединените щати остават една от двете най-големи, най-мощни сили. Те бързо започнаха да „пренасочват“ всичките си амбиции и късмет към практически действия. Агресията им срещу Югославия влиза в групата техни агресии срещу Ирак, Либия, Сирия. Общото между тях е че САЩ ги извършиха напълно незаконно, без абсолютно никаква международно- правна основа“, коментира още руският външен министър. И добави, че за разлика от тях агресията на Запада в Украйна е от по-нов тип.“.

Лавров припомни също, че САЩ са отишли в Афганистан със „симпатиите“ на Съвета за сигурност на ООН след атаката срещу кулите близнаци на 11 септември 2001 г. „Президентът Путин беше първият, който се обади на президента на САЩ Джордж У. Буш и предложи всякаква помощ и подкрепа. Никой не възрази и не нарече влизането на американските коалиционни войски в Афганистан агресия или окупация. Всички разбраха, че трябва да се вземат мерки след такъв терористичен акт“, отбеляза руският външен министър. – Двадесетте години престой на САЩ в Афганистан показаха, че американците не са се борили там с никакъв тероризъм. Използвали са това време там за да създадат структури и организации, които по-късно прераснаха в „Ал Кайда“, ИДИЛ и пр. След това започнаха да използват тези организации, за да накажат и провокират неудобни за тях режими в Близкия изток и други региони.“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. В ТАЗИ ЗАЛА Е БИЛ ПОДГОТВЕН АТЕНТАН СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН.
    МАЛАЗИЙСКИЯТ САМОЛЕТ СВАЛЕН ПО ПОГРЕША ВМЕСТО ПРЕЗИДЕНСКИЯТ САМОЛЕТ НА ПУТИН.
    И В ДВАТА СЛУЧАЯ СА ЗНАЕЛИ САЩ.
    ПРОСТО СЪВПАДЕНИЕ.

  2. Лавров казва истината, но за съжаление мнозинството българи не искат да вникнат в думите му.

    • НЕ МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ А САМО УПРАВЛЯВАЩАТА БИВША БКП
      И НЕЙНИТЕ САТЕЛИТИ ПРЕДИМНО ПРОДАЖНИ СЕЛЯНИ.

      • Всеки гражданин емигрант, отворя очите на нас простите селяни. Пък като се върнете от новите си родини ще ни освободите от …. селското иго на БКП и ще настане една пезполова-демокрация ………. за да се почувстваме и ние накрая европейци.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *