Кулеба: Украйна я чака трудна есен. Натискат ни все повече

Украйна я очаква трудна есен, тъй като международната общност все повече клони към необходимостта от провеждане на преговори за прекратяване на конфликта. Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви това в интервю за украинския журналист Вадим Карпяк, пише ТАСС.

„Украйна я очаква трудна есен“, цитира думите на Кулеба украинският вестник „Страна“. – Ще бъде много труден политически сезон, предупреждавам всички, ще бъде трудна есен. В различни страни по света се засилват гласовете за започване на мирни преговори“.

Според Кулеба „въпросните мнения не са на официални политически лица, но тези гласове стават все по-силни“. „Ще направим всичко в рамките на международното право и наказателното законодателство, за да накараме тези гласове да заглъхнат“, подчерта министърът. Също така, добави той, през есента „ще има много тежки международни срещи на върха, на които Украйна трябва да осигури количествено и качествено присъствие на целия свят“.

Руската страна неведнъж е излагала позицията си по конфликта в Украйна на различни нива. Както заяви по-рано говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, Москва винаги е била и остава отворена за дипломатическо решаване на кризата и е готова да отговори на наистина сериозни предложения, докато киевският режим прекъсва и дори си е самозабранил чрез президентски декрет преговорите с Русия.

Източници: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Да го еба и кулебаta. Ще лапате дървото есента, само още малко време ви остава. Ще лапат дървото и нашите педерунгели-управляващи. Веднъж да падне укрия и ще бъде като буря. Не знам къде ще се крият….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *