Руската армия ликвидира пункт за чужди наемници в Украйна

Войските на руската група „Юг“ успешно проведоха операция по унищожаване на контролен център на чуждестранни наемници с комуникационен терминал Starlink, разположен в Николаевка. Убити са 38 наемни войници, има и десетки ранени. Това съобщи ръководителят на пресцентъра на групата Вадим Астафиев.

Подразделенията, използващи ракетни установки Tornado-S, не само унищожиха ключови елементи от инфраструктурата, но и нанесоха ракетен удар по вражески лагер край село Райское. Информация за операцията е публикувана и в официалния канал на руското министерство на отбраната в Telegram.

Освен това Астафиев отбеляза, че авиацията на Южната група сили е нанесла удари по различни цели. Сред ключовите обекти са временният пункт за разполагане и склад за боеприпаси на 3-та отделна щурмова бригада на ВСУ в района на Белая гора.

Изтребители Су-34 са нанесли удари по концентрации на вражески войски в няколко региона, включително в Богдановка, Веселое и Новгородское. Военните съоръжения в Авдеевка също бяха поразени.

Самолетите Су-25 успешно са атакували вражески военни концентрации в Белогоровка, Спорное и Красногоровка. Артилерийските части на Южната група поразиха също така едрокалибрени картечници и складове за боеприпаси на украинската страна, както и унищожиха вражески превозни средства.

По време на контрабатарейната операция са били унищожени няколко минохвъргачки от различен калибър, гаубици и други артилерийски оръжия. Тежки огнехвъргачни системи „Солнцепек“ са поразили войските на 1-ви батальон от 109-та отделна бригада за териториална отбрана на ВСУ край Красногоровка.

Източник: Avia.pro

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *