Владислав Шуригин: Есента ще е решаващия етап от спецоперацията

Двата летни месеца на украинската офанзива окончателно показаха, че ВСУ нямат потенциал и реални шансове да нанесат военно поражение на Русия и да я принудят да приеме мир при условията на режима в Киев и неговите западни покровители. Това заяви руският военен анализатор Владислав Шуригин. Ето какво каза още той:

Западът е отчаян и тези дни рязко отстъпи от първоначалната си стратегия. Той вече не се стреми към първоначално заявената си цел – да нанесе решителното военно поражение на Русия. Западът вече планира нейното изтощаване в продължителна война, за която като че ли вече се готви.

Тези дни настъпи моментът на истината. Военната инициатива премина в наши ръце. А ние от своя страна получихме възможност да започнем нашето настъпление. Руските войски атакуваха здраво в Харковско направление и след 3-дневна офанзива вече са пред гр. Купянск.

Ще успее ли руското командване да преодолее „проклятието на Първата световна война“ и да покаже, че нашата армия е армията на XXI век? Ако до средата на есента нанесем стратегическо поражение на ВСУ и техните западни покровители, това със сигурност ще промени характера на войната.

Обещаните западни доставки на „Торус“ и ATAKAM ще позволят на ВСУ да преминат към масирани комбинирани атаки по руски цели с плътност на залповете на крилати ракети и същия брой БПЛА от порядъка на 30 до 50 (през септември) и дори до 100 (до ноември).

Изводът се налага сам: неограниченият въздушен терор ще бъде следващият етап от американската стратегия за война срещу Русия. Нямат потенциал и ресурс за друго, освен за терористична война. Но това е отчаяна стратегия, защото те прекрасно си дават сметка, че за всеки техен ракетен удар ние имаме капацитета да нанесем 5 такива… до безкрай, завърши Шуригин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *