Дъглас Макгрегър: Чуждите наемници напуснаха Украйна. От 7 хил. в началото, броят им се е стопил до под 1 хил.

Чуждите наемници масово се изтеглят от Украйна. Това съобщи съветникът на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, полковникът в оставка Дъглас Макгрегър, предаде ТАСС.

По думите му, на украинските редовите украински войници им е „писнало“ от безумните решения на тяхното главнокомандване и от факта, че „от тях се иска да се жертват за неясни цели“. „На това се дължи и драстично скочилия брой на предали се и дезертирали войници. Мисля, че скоро ще настъпи фрагментация и разпадане на украинските въоръжени сили“, каза Макгрегър по време на предаване, публикувано в канала му в YouTube.

Бившият съветник на шефа на Пентагона подчертава, че ВСУ, „без да постигат осезаеми резултати с течение на времето, се деморализират и войниците поставят под въпрос въобще необходимостта от продължаването на бойните действия. „Мисля, че се приближаваме към този момент в Украйна. Показателен е факта, че чуждестранните войници, които се сражаваха ревностно на страната на Украйна и чийто брой в началото стигна 7.5 хил. души, в по-голямата си част избягаха. Те си събраха багажа и са тръгнаха. В момента на терен в Украйна са само поляците – общо под хиляда бойци“, посочва Макгрегър.

Както съобщи руското министерство на отбраната, от 4 юли насам украинската армия прави неуспешни опити за настъпление. По данни на ведомството за два месеца въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 43 хил. военнослужещи и около 5000 единици различни оръжия, включително 26 самолета и 25 танка „Леопард“. Руският президент Владимир Путин подчерта, че украинските войски не постигат успехи в нито едно направление, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Наемниците, заблудени от анти Руската пропаганда отиваха там с идеята, че отиват на сафари на територия, населена с диваци, които използват лъкове и копия. Само, че Русия им показа коя е.
    С удоволствие си спомням оня ИДИОТ – елитен канадски снайперист и интервютата му преди това как ще се справи (избие) Руснаците. Нещастния мухльо проживя само няколко часа след кацането си там. Неприятното за укронацистите е, че няма как да разстрелят наемниците за дезертьорство, както правят със собствените си граждани при отстъпление.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *