Кремъл: Желанието на НАТО за „военен Шенген“ повишава напрежението

Кремъл заяви днес, че желанието на ръководството на НАТО да се въведе военен аналог на Шенгенското пространство, за да се позволи свободното и мълниеносно преминаване на войски през териториите на държавите членки на алианса, е повишило напрежението и е причина за безпокойство, предаде Ройтерс.

Вчера началникът на логистичното командване на НАТО (JSEC/СКПО) генерал-лейтенант Александър Золфранк каза в интервю пред Ройтерс, че би искал Европа да се превърне в зона за свободно и скоростно придвижване на войските на НАТО. Той изрази безпокойството си от твърде многото бюрократични разпоредби на държавите в Европа, които спъват придвижването на армейските части, и този проблем с искане и получаване на разрешения от съответните правителства би предизвикал значително забавяне при евентуалното избухване на въоръжен сблъсък с Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира искането на ген. Золфранк, като съобщи, че „ако това предложение стане реалност, Русия ще предприеме ответни действия“, информира Ройтерс.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

След като украинския проект на НАТО започна да се спихва, е редно да се запитаме има ли алиансът План-Б? И включва ли той фронтална НАТОвска атака срещу Русия. Нека обясним какво значи понятието „военен шенген“ – директно преминаване на техника и дислоциране на чужди войски на територията на която и да е страна – членка на НАТО – само с едно решение на централата на НАТО – без никой да пита властите на съответната държава! Това твърде много започва да прилича на подготовка за война. При такава първи ще го отнесат „фронтови“ територии като България.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. В никакъв случай не бива да допускаме натовски войски в България! Трябва да ги бием кой където сварим! С колове и камъни! Родните политици също! Безмилостен бой! Предатели долни! Рододтстъпници!
    Вън НАТО от България
    Вън ЕС от България

  2. “Те” това ни готвят.
    Нелегитимните опг-та- в лицето на престъпниците срещу нацията и човечеството.
    Да видим. Как ще им се получи.
    След което- знаят какво ги чака.
    Искам да видя кой българин ще скочи срещу брата си.
    П.П.- за онези, които още не са разбрали- мо е търговско дружество- и може да изпрати на фронта само служителите си.
    Ако вие тръгнете- под тяхна незаконна заповед- автоматично ставате съучастници.
    Днес може да не ви търсят отговорност- но- прочетете историята: утре ще ви я потърсят.
    Изпълнители на незаконни фашистки заповеди са били осъждани на смърт.
    Същото чака и сегашните.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *