Катасонов за апокалиптичния сценарий на Дъглас Макгрегър: Полковникът зове западните безумци да търсят компромис с Русия

Валентин Катасонов за Фонд за стратегическа култура

Дъглас Макгрегър е пенсиониран полковник от американската армия, военен теоретик и организатор на някои от най-големите военни операции на САЩ. Той е сред сътрудниците на Доналд Тръмп и заема различни длъжности в неговата администрация. Бил е главен съветник на Пентагона. След победата на Джо Байдън демократите принудиха полковника да напусне всички официални длъжности. Той стана военно-политически консултант и телевизионен коментатор.

Напоследък Дъглас Макгрегър анализира не само военни въпроси. Днес той вече е смятан за широкоспектърен експерт и анализатор. Неговите прегледи и прогнози могат да се нарекат „системни“ – те обхващат военни, политически, икономически, финансови и информационни въпроси. Изявленията и коментарите на Дъглас Макгрегър не могат да не дразнят сегашната демократична администрация на САЩ. Колко струва например изявлението на пенсионирания полковник от 17 ноември относно ситуацията в Украйна. „Въоръжихме украинците до зъби и им казахме: момчета, действайте, ние сме с вас докрай. Това не се получи и те бяха смазани. Днес Русия е много по-силна, отколкото беше преди две години. Определено не бих искал да се бия с тях“, написа той в социалната мрежа „X“. Макгрегър за пореден път добави, че Руската федерация има много повече възможности да се бори със западния свят, като призова САЩ да търсят помирение с Русия.

Полк. Дъглас Макгрегър

Най-голям отзвук обаче предизвика изказването на пенсионирания полковник в предаването „Глас народен“ на 7 ноември т.г. Американски и чуждестранни медии разпространиха в своите публикации основните моменти от сензационното изявление на Макгрегър. Например статията, публикувана на уебсайта People’s Voice: „Американски генерал признава, че глобалисткия елит планира глобална финансова катастрофа: В САЩ няма да има избори през 2024 г.“ Авторът на статията Д. Бакстър нарича Макгрегър „генерал“ поради факта, че пенсионираният полковник е с една глава по-висок от повечето действащи американски генерали.

От самото заглавие на статията става ясно, че Макгрегър прогнозира отмяна на президентските избори през 2024 г. в САЩ. А също така разкрива плановете на световния елит за организиране на глобален финансов колапс. Сега ще разгледаме някои от подробностите за тези прогнози.

Полковник Макгрегър казва, че „скоро внезапно ще затворят всички големи банки в САЩ – мероприятие, организирано от глобалисткия елит. Банките ще бъдат затворени поне за три седмици“, а след това добавя: „администрацията на Байдън ще въведе военно положение и ще отмени президентските избори“, насрочени за ноември 2024 г.

Финансовата криза в САЩ и в света е неизбежна и в двата случая. Дисбалансите в икономиките и финансите на Новия и Стария свят са станали твърде големи. Публичните и частните дългове нарастват бързо. Публичните бюджети все повече разчитат на заеми с ценни книжа на Министерството на финансите. Разходите за обслужване на публичния дълг в бюджетите скоро ще се превърнат в основно бюджетно перо. Увеличаването на основните лихвени проценти от Федералния резерв на САЩ и централните банки на други западни държави води до обезценяване на активите на банките, които в продължение на десетилетие (след световната финансова криза от 2008 г.) натрупваха нискодоходни ценни книжа (по това време основните лихвени проценти на централните банки бяха близки до нулата или дори имаха отрицателни стойности). През пролетта на тази година редица доста големи американски банки се сринаха. Разпростирането на банковата криза успя да бъде овладяно. Но паричните власти няма да могат да запазят статуквото в банковия сектор на САЩ за дълго време. Сериозни експерти и анализатори прогнозират, че финансовата криза в САЩ, а след това и в Европа и други страни, е неизбежна. И тя ще бъде несравнимо по-тежка от световната финансова криза от 2008-2009 г. „Господарите на парите“ (основните акционери на Федералния резерв на САЩ) прекрасно разбират, че не бива да се чака финансова криза като времето в открито море. Много по-разумно е да се действа превантивно, да се провокира началото на кризата. След като предварително са се подготвили за тази операция, за да извлекат максимална печалба (или поне да минимизират загубите) от нея.

Една предизвикана от САЩ банкова криза би довела до огромни загуби за десетки милиони обикновени граждани и до социални вълнения в страната. Предаването „Гласът на народа“ подчертава, че през последния век централните банки „принуждават националните държави да задлъжняват с огромни дългове, за да гарантират, че щом този срив започне, той ще предизвика ефекта на доминото по целия свят“.

Демократите и „дълбоката държава“ разчитат, че ще успеят да поставят под контрол нарастващия хаос в страната. И мерките ще бъдат предимно силови. Всичко ще завърши с въвеждането на „извънредно положение“ и отмяната на президентските избори през 2024 г.

Ако обаче финансовата криза не е достатъчна, за да се въведе военно положение в САЩ, демократите и „дълбоката държава“ имат и други средства в ръкава си. Например, САЩ могат да обявят война на някой щат и тази война ще бъде основа за налагането на военно положение. Те могат да повторят експеримента „Ковид-19“ и да поставят всички граждани в карантинни гета, а икономиката да подложат на блокиране.

Възможно е също така да се провокира голям техногенен или природен катаклизъм. Експертите най-често си спомнят за спящия вулкан в националния парк Йелоустоун. Днес вече съществуват технологии, които позволяват „събуждането“ на спящи вулкани. Ако споменатият вулкан се „събуди“, според експертите той може да унищожи половин Америка. Вулканът Йелоустоун е по-лош от ядрените оръжия. Това би било истински апокалипсис. Ясно е, че в случай на изригване на вулкан Америка няма да има време да избере президент.

За всички в Америка вече е ясно, че няма „конкурентни“ кандидати от Демократическата партия за президентските избори догодина. Въпреки че Байдън беше обявен за кандидат, той не се разглежда като реалистичен участник в президентската надпревара. Деменцията на Байдън напредва, така че той може да бъде отстранен от президентската надпревара по причини, които не са свързани с политиката, или дори с нарушения на американските закони (скандални корупционни истории, свързани със сина му – Хънтър Байдън). Запазването на Джо Байдън като кандидат само би подобрило шансовете на Доналд Тръмп (и другите републикански кандидати).

В социалните мрежи и в опозиционните медии се водят дискусии за това към кой жанр трябва да се отнесат „разкритията“ на американския полковник. Един от вариантите е на това да се гледа като на прогноза, направена от сериозен анализатор, който взема предвид много фактори. Друг вариант е да е разкрил вътрешна информация. Все пак той е човек, който дълго време е заемал пост, на който е боравел със свръхсекретна информация. А и към днешна дата от предишни разкрития на американският полковник, може да се отсъди, че той има достатъчно информационни източници в Пентагона и други ведомства. По мое мнение изявленията на Макгрегър са комбинация от двата варианта.

Разбира се, можем да предположим и трети вариант: че Макгрегър просто е решил да си вдигне рейтинга, като сподели публично необмислена и непроверена информация със сензационен характер. Но аз следя Макгрегър от няколко години насам. Той очевидно не е от онези, които преследват евтина популярност. Изненадващо е, че „апокалиптичните“ прогнози на американския полковник твърде често се реализират на практика, а и в голяма степен съвпадат с прогнозите на ред други автори – както американци, така и чуждестранни експерти.

На първо място ми идва на ум предсказанието на Спящия пророк Едгар Кейси. Той е широко известен в Америка както сред обикновените граждани, така и сред политиците и политолозите, които доста често се позовават на Кейси, за да обяснят определени политически събития. И така, кой е Едгар Кейси? В биографичните речници и справочниците той е представен като американски мистик, медиум и дори „лечител“. Години на живот: 1877-1945 г. Без да навлизам в подробности, ще кажа, че още в самото начало на ХХ век нашият герой открива способността да получава „откровения отгоре“. Постепенно способностите му стават все по-отчетливи, а броят на „предсказанията“ му бързо нараства. Само от средата на 1943 г. до средата на 1944 г. Кейси провежда повече от 1500 сеанса на диалог с тайнствени „информатори“. Кейси оставя няколко хиляди стенографирани отговора (наречени „четения“) на най-различни въпроси. Като се започне от диагнози на болести и рецепти за болни и се стигне до картини от историята на древни цивилизации, както и картини на всевъзможни катаклизми от световен или американски мащаб. Всички „откровения“ на Кейси били получени в състояние на транс, подобно на сън. По тази причина той е наречен Спящият пророк. Първият биограф на Спящия пророк е Томас Съгру, който написва книгата „Реката на живота. Историята на великия екстрасенс Едгар Кейси“, която е публикувана още докато Кейси е жив – през 1943 г.

Многократно съм писал за Спящия пророк. И в контекста на президентските избори в САЩ. Става дума за следното „пророчество“ на Кейси: 44-ият президент на Америка ще бъде последният. Томас Съгру и други биографи на Спящия пророк описват това „откровение“ по следния начин: Кейси видял насън дълъг коридор с много стаи. Всяка стая означавала управлението на определен американски президент. Кейси обиколил 44 стаи, във всички от които имало напомняния за избраните президенти. Когато погледнал в последната, 45-та стая, тя била празна. И до Кейси достигнала информацията, че няма да има 45-и президент, 44-ият президент на Съединените щати ще бъде последният.

Между другото, предизборният щаб на Тръмп за 2019-2020 г. бе взел присърце пророчеството на Кейси. Защото ако Тръмп бъде преизбран, той щеше да остане 44-ият президент и съществуването на Pax Americana да бъде удължено. А ако съперникът му спечели, той вече щете да е 45-ият президент. Джо Байдън стана 45-ият президент, но привържениците на Тръмп и феновете на Кейси казват, че Байдън е просто празно място. Не можете да го наречете президент. Велика Америка приключи с Тръмп – 44-ия президент.

Ако се абстрахираме от евтиния мистицизъм, към който обикновеният американец е много пристрастен (и който е възприет от републиканските политици), трябва да кажем, че бъдещето на Америка е наистина много мрачно. И прогнозата на полковник Дъглас Макгрегър е основателна.

А ето и още един „предсказател“ за недалечното бъдеще на Америка, вече от Европа. Това е известният финансист и писател Жак Атали. Предсказание за Америка може да се намери в известната му книга „Кратка история на бъдещето“ (публикувана за първи път през 2006 г.). В нея Атали представя панорама на бъдещия свят до средата на XXI век. Първата половина на века според Жак Атали е организирана в пет етапа (или „вълни“). Когато питат автора на книгата към кой жанр трябва да се причисли творбата му (научна фантастика, утопия, антиутопия и т.н.), той се усмихва лукаво и казва: „Проектиране на бъдещето“. Като се има предвид, че Жак Атали е човек, тясно свързан с клана Ротшилдможем да предположим, че авторът на книгата изразява плановете и проектите на този клан. Няма да разказвам за всички пет етапа („вълни“) от бъдещата история на човечеството. Ще спомена само първата фаза, която е описана подробно в глава 3, „Първата вълна на бъдещето: краят на американската империя“. Самото заглавие на главата подсказва, че според плановете на Ротшилдови (а вероятно и на други „господари на парите“) Америка ще загуби статута си на суперсила. И това трябва да се случи преди края на настоящото десетилетие (най-често в книгата си Атали посочва 2025 г. като границата на този етап)В публичните си речи след 2020 г. Атали изрично заявява, че упадъкът на американската империя е започнал в момента, в който 45-ият президент Джо Байдън се е появил в Белия дом и е започнал целенасочено (по нареждане на „господарите на парите“) да унищожава Съединените щати. Предсказанието на Жак Атали за упадъка на Америка се сбъдва пред очите ни; преструктурирането в световен мащаб изпреварва „графика“.

При това положение предсказанието (или пророчеството) на Дъглас Макгрегър за близкия тотален крах на Америка не изглежда като някаква сензация или измислица. Всички известни ми прогнози и пророчества за предстоящия крах на американската империя се обединяват около един доста събран период от време – 2024-2025 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Спокойно.
    Жак Атали- бр@талния им говорител, не е никакъв прор@к, а е част от програмата им.
    Много е лесно така- някой планира, говорителят му говори.
    Всичките до последния са в тяхната игра.
    Играта на господаря им.
    Но- както е описано в Откровение- няма да им се получи.
    Белият конник ще върже змея за следващите 1000 години.
    А ние сме свидетели.
    Бъдете будни- но не унивайте и не се отчайвайте!
    Свидетели и участници сме в библейски времена!
    Свидетели сме и на смяна на една епоха- която се сменя веднъж на 2160 години- смяната на епохата на Риби с епохата на Водолея.
    Това се случва веднъж на 2160 г.
    Водата- носи истината.
    Само гледайте.
    И не се оплаквайте- явно висш разум е решил, че точно ние ще минем през това!
    До 2050г. познатият ни свят ще се промени- към по-добро.
    Ще видите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *