Корнелия Нинова Подаде Оставка! Ето Истинските Причини! Вижте как реагира Народът:

Корнелия Нинова подава оставка като председател на БСП. Това съобщи самата тя на пресконференция днес. Причината за решението й е резултатът на столетницата от вота в неделя, който Нинова определи като „катастрофален”.

„Поемам цялата отговорност. Вината е само моя и тя е, че мълчах за силния както вътрешнопартиен, така и външен натиск срещу БСП. Поемам тази своя вина и подавам оставка като председател на Българската социалистическа партия”, обяви Нинова.

Причините за случилото се с БСП Нинова коментира, че са заровени дълбоко и назад във времето. „Всичко започна с реформата в партията. Въвеждането на три мандата, ограничения за народни представители – лиши някои другари от възможността да бъдат доживотни депутати и създаде ядро от вътрешна опозиция”, каза тя.

„Въвеждането на пряк избор на председател, даването на най-демократичното право в политиката на народа – да решава, на членовете на БСП – да си избират председател – всичко това отне от задкулисието в БСП възможността да си издига „сламен“ председател с едничката цел същият да им изпълнява поръчките. Появи се второ ядро на вътрешната опозиция”, добави Нинова.

През годините, според нея, у хората оставало впечатлението, че в БСП се карат помежду си. „Мълчейки, смятайки, че като не отговарям, ще съумея да запазя единството, не обясних, че борбата ми е със задкулисието в БСП. Че се боря със зависимостите в БСП в опит да изчистя тези зависимости. Опозицията в нашата партия през тези години се отглеждаше от Бойко Борисов по външна поръчка”, уточни Нинова.

По думите й машинният вот е затруднил по-възрастните избиратели на БСП, но това била само малка част от обяснението за провала на Столетницата на тези избори.

„Новата президентска партия „Продължаваме Промяната”, отне по изчисления на социолози и политолози между 10 и 15% от глаковете на БСП”, каза още Нинова.

За резултата от изборите имало и субективни причини. Нинова обаче е категорична, че поема отговорността изцяло. „От вчера една група в БСП ми иска оставката. Тя не ме впечатлява – това са хора, които от пет години го правят. Така наречената вътрешна опозиция…”, каза тя. И допълни, че огромната част от членовете, симпатизантите и подкрепящите партията граждани не искали тя да се оттегли.

Като „абсолютна изненада” Нинова определи факта, че оставката й била поискана и от служебния кабинет, чрез говорителя им Антон Кутев. „Абсолютна изненада е и, че Инициативният комитет на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова ми искат оставката”, допълни тя, като ги посъветва да не се занимават с партийно строителство. След което добави, че вътрешната опозиция в БСП срещу нея първоначално играела с Борисов и ГЕРБ, а сетне заиграла в синхрон с президента Румен Радев и неговите служебни правителства. И обобщи, че натискът срещу БСП е продължил с години и е плод на външнополитическа поръчка с изпълнители вътре в страната.

Какво предстои за БСП

Оттук нататък Нинова посочи, че според вътрешния си правилник БСП трябва да свика Конгрес – вероятно в началото на януари, който да констатира оставката й. „До тогава съм председател. След това се избира заместник, който да организира и проведе пряк избор за следващ председател”, уточни процедурата Нинова.

А ето как народът посрещна оставката на лидера на единствената социална партия в България:

Хари:

Като за последно Нинова удари шамар на двамата американски слуги Банкянския и Синергетика. Защото тъкмо по американска поръчка тия двамата последователно я подкопаваха и бутаха. На глобалистите от Вашингтон никак не им се харесваше в страната ни да има силна ляво-консервативна социална партия като БСП. Не им се връзваше с левия либерализъм, глобълизъм, Истанбулски конвенции, джендър политики на идентичността, обезправяване на работниците и служителите и пр. Затова след като разгромиха синдикатите, 10 години не спряха да блъскат с все сила по Столетницата и отвътре, и отвън. Отдавна Нинова трябваше да подаде оставка. Толкова народ купиха от нейната партия, че накрая тя стоеше в обкръжението на една дузина вампири, които не правят нищо друго, освен да й кроят ковчега. С оттеглянето й глобалистките вампири в БСП ще превърнат партията в едно ляво- либерално нищо, угодно и послушно пред джендър-глобалистите във Вашингтон. С оставката на Нинова консервативната крепост БСП пада в ръцете на вашингтонските глобалисти и България остава без автентична лява партия, която да защитава хората на наемния труд, слабите и болните.

Красимира:

С оставката на г-жа Нинова БСП вече спокойно ще завие към либералните джендърски ценности и заедно с Кирчо, Кокорчо и останалите глобалисти ще подпише Истанбулската конвенция, ще се наг*ъзи за Македония на Демократическата партия в САЩ и прокситата й в Европа.

Разочарован:

Нинова, защо мълча, когато Йончева, дето я извади от калта, натика всички ви със срамната резолюция? Защо ни докара този американски агент Радев. Защо мълча, когато Радев най-открито агитираше за харвардските си въздухари? Ти не само млъчеше, а до последно повтаряше, че Радев бил вашия кандидат! Въпреки че няма как да не ти е било ясно, че Радев през цялото време подмолно работеше срещу теб и ръководството ти. Откъде ги намери тези двамцата – Радев и Йончева, откъде ги изкопа, толкова ли не ги прецени що за хора са? Сега до балотажа пак ли ще мълчиш? С какво те държат. Казват че синът ти е в САЩ като заложник и залог, че ще си послушна! Това ли е? Аз нямам друго обяснение за самоубийствените ти действия, освен да си ги правила под натиск.

Социалист:

Голяма работа е г-жа Нинова! Само едно се питам: Как издържахте толкова време на натиска и ударите на толкова много врагове – външни и вътрешни… Здраве и търпение ви пожелавам, защото много хора Ви обичат и ценят.

Слави Славчев:

Жал ми е за Корнелия, защото си няма и на идея, че сатанистите вече го построиха глобалният комунизъм- сатанизъм. Не е същият, като нейния, защото този нов проект няма социални стремежи и въобще не го е еня за бедните. Важни са му само маргиналните малцинства. Корнелия си нямаше и хал хабер колко много социалистическата й партия пречи на глобо-сатанистите и го даваше сърцато, социално и патриотично. А срещу нея има машини, алгоритми и роботи движещи се на друга скорост! Чест й прави, че се бореше принципно и с добро. Но при тоя най-бесовски външен натиск на дигиталните неомарксисти от зад океана, нямаше как да устои. Според мен крушението й настъпи след тези избори, на които най-сетне й светна, че й крадат гласовете и то със западната благословия. То така е от години, но на нея май чак сега й се изясни картинката. Жалко, че постъпиха така зле с тази достойна, но наивна жена. Тя беше голям боец, но светът се промени и в днешния дигитален глобо-концлагер победителят е предизвестен. Нищо де! Венсеремос, Корни!

Sisko:

Нинова се бори с голям кураж и последователност, но почти всички я предадоха и продадоха, защото срещу нея имаше хора с огромна власт и несметни богатства. Хора отвън, които купиха почти всички български политици – от Румен Радев през лидерите вдясно до националистите. Радевите хора просто поеха поръчката, която по-рано изпълняваха хората на Борисов – да я отстранят. След като заради Нинова, глобалистите от Брюксел и Вашингтон не успяха да превърнат БСП в ляволиберална партия, угодна на Новия световен ред, те създадоха нова такава – ПП на Кирчо и Асенчо, и механично й наляха гласовете на БСП. Социологията го показа – между 12 и 15 % от социалистите са уж гласували за ПП. Но по-ми се вярва да са фалшифицирали вота в полза на Кокорчовците. Подобно на паяк новият президентски проек, който го играеше социален, за да дублира БСП, изсмука рейтинга на столетницата. Пасиансът бе нареден с американска помощ. И сега ще им играем още по-чевръсто по свирката янкинска. Голямата криза, която ни чака след изборите, ще бъде катастрофална за неподготвените харварди.

stevo:

Нека отдадем заслуженото на Корнелия Нинова за недопускане на Истанбулската конвенция в България. Бори се смело, застана на страната на хората, а не на Станишевия ПЕС и неолибералите. Сега Радев ще може да си направи удобно нео-либерално правителство и да „реши“ всички въпроси касаещи българската независимост и достойнство като държава – и Македония, и Истанбулската конвенция, и зелената сделка, и бежанците, и т.н. и т.н. , все неща, за които Корнелия Нинова не бе съгласна.

Мунчо Мънчев:

Отстраняването на Корнелия Нинова е поредна стъпка в реализацията на подлата американска стратегия за преформатиране на политическата сцена у нас. С оставката на Нинова се отваря пътя към трансформирането на БСП от социална, русофилска, консервативна и национална партия – в ляво-либерална глобалистка и прозападна (разбирай, проамериканска) формация, в каквато беше започнал да я превръща Станишев. След оттеглянето на Корнелия, Столетницата ще бъде погълната от новата ляво-либерална партия, която ще бъде създадена под егидата на Главния Синергетик на Републиката и на основата на ПП на Кирчо и Кокорчо. На ГЕРБ – без Боко, но с Къдравата Сю и шарпея Томислав Дончев, пък е отредена ролята на основна дясно-неолиберална формация. Очаквайте споменатите реформирани набързо от САЩ партии да подкрепят антибългарския режим в Северна Македония, и Истанбулската конвенция, и легализацията на гей-браковете (Кокорчо ще е щастлив!) и още минимум три американски военни бази по Черноморието, и отказ от АЕЦ, и от руския газ, за сметка на „зелената енергия“, и всички останали благини на цивилизования свят, включително – задължителното ваксиниране на всеки шест месеца. На този фон контролираната опозиция от „Възраждане“ ще продължи да съществува още известно време като отдушник и изразител на интересите на онези, които не приемат всички изброени по-горе благини, докато не дойде време да ликвидират и нея…

Мечо Кух:

Най-логичното нещо сега е БСП да се раздели на две не непременно равни части. Едните да взимат името и да си правят джендър партия със Станишев или Радев начело (все тая), да следват неолибералния европейски мейнстрийм. А другите начело с Нинова да си основат своя партия, която да продължи да изповядва идеите и принципите на основателя на социалистическата партия у нас Дядо Благоев. Мисля, че този би бил полезен ход както за двете страни, така и за потенциалните им избиратели.Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Да се разберем, другарки и другари – възрастинте избиратели са от поколението високо образовани и интелигентни хора, които се справят с лекота с новите технологии. Никакви затруднения не срещат възрастинте с машинното гласуване. Провалът на БСП се дължи на поведението на нейното ръководство, което години наред се подмилква на ГЕРБ и не е прокарало нито един свестен законопроект в защита на онеправданите. Как си обяснявате, че при спонтанното олевяване на младите хора, те не припознават БСП за своя партия? по-простичък въпрос: Кого защити през годините БСП? На кого помогна? Кой вкара седесарката Корнелия в БСП и я направи неин председател? Кажете му името.

    • БСП не се е подмилквала на ГЕРБ а води мъжка битка да бутне тази евроатлантическа крадлива шайка. При това е единствената политическа партия, която не се коалира с ГЕРБ. Особено тежка и неравна беше тази битка по време на управлението на Нинова, защото евро-бандитите от Брюксел бяха зад Боко Мъстията. На кого е помогнала БСП?! През последните 12 години не беше в управлението, че да помага ефективно, но съвсем сама се бореше за пенсионерите, за социално слабите и пр. Като са ти толкова трън в гъза, сега вече БСП като си заминават- щастлив ли си. Отива си социализма и идва фашизма. Ха, честито, трол загубен

      • Защо БСП не си създаде млади кадри? Защо Доган го направи? Защо БСП не я смятат за лява партия? Няма място за етикетчета. Трол ли съм или елф няма значение. Темата е от епохално значение – защо БСП не я припознават като лява партия? Размърдайте малко мозъка си, но не в права линия, за да намерите отговор. Важно е също така по какъв наин известната седесарка стана председателка на БСП. Имало било задкулисие в БСП. В една демократина партия винаги има различни мнения, дори фракции. Що за нездрава амбиция е да се показва пред хората, че партията е хомогенно прилепнала към нейния водач! Избонната загуба се дължи на неумението да се поднесат леви идеи на хората. И ето го другия проблем – как да се поднесат, като ги няма левите идеи. Това е огомна празнина в политическия ни живот.

      • Трол си, трол си. И си много прост отгоре на това. Не разбираш какво ти пиша, не разбираш и случилото се с БСП през последните 12 години в контекста на това как се саморазправиха глобалистите с консервативно левите партии в Европа. чети и мисли бе, олигофрен, не ми се занимава да те просветлявам. Сега като не е Нинова начело на БСП и партията падна в плен на неолибералното лоби, дано си щастлив. Аман от идиоти.

  2. С нова партия няма никакъв шанс, вече е тествано. Чугуните не се огъват, името, символът и влакът може спокойно да върви към пропастта, те героично няма слязат.

  3. Какво се случи във Франция- вкараха неолибералния кандидат Макрон и левицата, и десницата изчезнаха от политическото пространство- партии на по 150 години. В Канада глобалистите инфилтрираха неолиберала Трюдо и- левицата и десницата изчезнаха. Немците забавиха прозцеса на унищожение на традиционните партии като и левицата, и десницата прегърнаха неолиберализма, за да се спасят. Даже общо правителство излъчиха – начело с Меркел. Но въпреки това си заминават. Да правите някаква аналогия със случващото се в България в момента (въпросът ми е към по-горе коментиралите) или сте пълни дебили може би?! Сега наред е ГЕРБ – и нея ще я неолиберализират като БСП. Само че без Боко, а начело с Митов и Томислав Дончев. Свидетели сме на класически американски инженеринг по преформатиране на политическото пространство в съюзните държави. Защото традиционните левица и десница са партии, създадени да управляват държави. Обаче новата американска неолиберална идеология работи за глобализиране на света. Тя не предвижда съществуването на държави. Следователно традиционни леви и десни консервативни партии не са им нужни, даже вредят. на този етап инфилтрират либерални проекти, които с фалшификации взимат влъстта в съответните държави. разбрахте ли бе, дебили прости.

  4. Чугунь или каунь, опитай със собствени мисли да стигнеш до истината. Тя вярно от различни страни изглежда различно, но в никакъв случай не изглеждаш героично, като се нахвърляш върху нея!

    • Братко лековатий, една година ти обяснявах и ти привеждах всякакви аргументи, за да те убеждавам, че Радев е американски боклук с агентурна задача, поставена му от янките. Наскоро чак прогледна и тръгна да се извиняваш за това че си подкрепял Радев. Сега си прегърнал псевдонационализма на „Възраждане“. Това са си твои вътрешни проблеми. Не можеш да приемеш, че има хора, които са с десетки километри пред теб и виждат по-далечен хоризонт. Това отново си е твой проблем. Само едно те призовавам – намали малко себелюбието и самоувереността, с която коментираш събития и факти, за които имаш оскъдна информация. Бил ли си член на възраждане. Контактувал ли си отблизо с Костадинов. Защото аз съм бил в кухнята на нещата. И така нататък… И когато казвам някои работи, те не са запалянковската, а са плод на познание. Освен това казвам много по-малко отколкото зная. Предпочитам да обобщавам. Отново си е твой проблем, че си недоверчив и с прекалено страстна природа. Хайде, чао

      • Не, братко познавачо, няма да се смиря! Първо в нашите „леви“ и нашите „десни“, няма никаква идеология, нито различия, че даже и по произход са от едно котило. Ако някой ги унищожи от собствен интерес, на панахидата няма да съм от опечалените. Много не ме впечатляват и бил, познавал, здрависал, прегърнал и останалите жестове на политически интерес, които се разменят в партиите. Ако попътно вижданията ни съвпаднат, както с „Възраждане“ в момента, приемам ги за съюзници. Ако някой от тях се отдели от посоката, съжалявам за него. Безучастно, като изпращач на влак нямам намерение да стоя, но и повече няма да се извинявам за грешките си, за да нямате повод да злорадствате!
        Нинова, не можа да убеди дори съпартийците си, каква точно е позицията на партията БСП. Вярно, че под тази шапка се крият поне няколко различни партии, някои от които много по-близо до сродната ГЕРБ. За мен БСП, ГЕРБ и ДПС са под единно командване, което задава кой ще играе победител, кой победен и кой сърдитото другарче. Проектите отдушници, също показват подобен произход. От тази гледна точка американското влияние е точно толкова опасно, колкото и руското, защото винаги минава през тази черна сянка, която управлява пешките на терена.
        Ако някога се нуждая от наставник, ще те потърся, за сега нямам такава нужда. Чао, ха, ха, ха!

  5. Без специални претенции за много знаещ, смея да твърдя, че в сегашното ни колониално положение, където не може и дума да става за суверенитет, а рухването на държавата ни не подлежи на съмнение, съсипването на последната партия, която начело с Нинова се бори упорито беше на дневен ред. Нашите американски (покровители)които имат само нужда от нашата територия НЯМАТ НУЖДА ОТ СОЦ ПАРТИЯ, ОСОБЕНО С ТАКАВА КОСТЕЛИВА ПРЕДСЕДАТЕЛКА КАТО НИНОВА. Борисов направи всичко възможно да я нулира, с много пари към нейните вътрешни врагове-Гергов, и либералните филизи. Идването на Радев заблуди много хора с неговите русофилски позиции, но неговите декларации го разкриха като вербуван американски агент. Присъствието му в масонската ложа на Гергов го доказва допълнително. Бедата е, че замяната на агента Радев, който иска цялата власт в ръцете си с Герджиков не решава нищо в ролята на Бг в ръцете на Козяк. По въпроса дадоха много компетентна оценка проф. Иво христов, Вацев, Велизар Енчев, Людмил Георгиев и др.. А Костадинов мнгократно поставя ударението на нашия подчертан васалитет на САЩ, който ни води към война и смърт в една възможна войа, каквато виждаме се подготвя с много бързи темпове. Така че в неделя всички за гъби, така или иначе Радев не ни води към светло бъдеще, а към провал, не по- малък от тоя на Борисов.

  6. Няма по добър анализ на нещата от този на Валентин Вацев.Много ценни анализи направиха г-жа Томова и дописниците на АФЕРА, Велизар Енчев и други, но този на Вацев е убийствено точен. Как намери такава смелост този човек да разкрие цялата схема на ам. естаблишмънт, да разкрие ролята на Радев, на Бойчето и на други в съсипването на България. Току що гледах зам. председателя на Костадинов, каква мрачна перспектива начерта той за дейността на Радевото правителство.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *