Корнелия Нинова: Борисов взе тези Избори с Репресии, Заплахи Фалшификации и много Купен Вот! Настояваме за касиране на изборите в София и Шумен!

Кампанията беше много агресивна и с рекордно количество купен вот. Ще искаме касиране на изборите в София и повторно гласуване. Смятаме, че резултатът в полза на Йорданка Фандъкова на балотажа е бил манипулиран с помощта на купени гласове и надписани протоколи. Същото ще искаме и за Шумен, където разликата ни с опонента е едва 77 гласа, а само обявените за невалидни бюлетини са над 400. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Изборите бяха трудни. За да купуваш гласове трябва да имаш пари и други ресурси. И парите, и ресурсът са в управляващите. И те купуваха на килограм. Бизнесът, който се включи активно в тези избори на страната на ГЕРБ, също купуваше и притискаше служителите си да гласуват „правилно“, защото е силно зависим от управляващите. Ние се изправихме с 1 лев субсидия срещу милионите на властта”, заяви лидерът на БСП.

Трудно ни беше и заради натиска на институциите, които бяха впрегнати да работят срещу опозицията. Десетки наши кандидат-кметове в цялата страна бяха атакувани с проверки и ревизии на НАП – в навечерието на изборите. Други бяха спляшвани от МВР и други институции…

„В страната се надигна протестна вълна, както на президентските избори. Видяхме висока реакция за промяна. За съжаление купените от властта гласове, корпоративния вот и фалшификациите опорочиха вота.

Лидерът на БСП се възмути и от езика, който министър-председателят е използвал след изборите за победителите и победените. И му отговори по същия начин: „Къде сте в Ямбол – на трето място! Къде сте в Благоевград, Банско, г-н Борисов? Така елементарно ли ще си говорим? Знам каква е болката на ГЕРБ. Боли ги от това, че на много места надпартийни кандидати без никакво финансиране събраха по-голяма подкрепа и бутнаха партийните им мастодонти с милионни бюджети“.

Според Нинова сериозните теми по тези избори са ниската избирателната активност, недействителните гласове и апатията.

Борисов загуби голям брой общински съветници, а ние удвоихме нашите. Хората, които искахме промяна, я постигнахме. А Борисов го е яд, че срещу модела му на управление се обединиха леви с десни. Той все по-често си изпуска нервите и започна да лепи етикети. Така не се прави политика. Дайте идеи и аргументи, г-н Борисов“, призова Нинова.

„БСП победи в 62 общини, 4 от които – областни градове. „Визия за България“ прерасна в програма за всяка община конкретно. Сложихме тези програми в ръцете на силни кандидат-кметове от новото поколение политици, които създадохме. И постигнахме голяма активност в цялата страна“, заяви Корнелия Нинова.

В отговор на въпроса дали изборите са затвърдили позициите й като силен лидер в БСП, тя отговори: Дали съм силен лидер или не, ще покаже времето. Но в годините, в които съм председател на БСП, партията е във възходяща тенденция и доверието към нея се повишава с всеки изминал ден. Един лидер се създава и изгражда с години. Това ново поколение млади политици, което създадохме през последните три години – то е бъдещето. Ние събрахме партийна енергия, младост и гражданска подкрепа. БСП успя и защото водеше много активна и динамична кампания с множество срещи с хората из цялата, не от кабинетите“.

„Наблюдавам, че Борисов тръгва по моя път, но не докрай и може би е късно. Аз по този път тръгнах преди три години и си нося тежкия кръст от това. Борисов каза, че ще наложи мандатност за кметове, не повече от три мандата. Ние наложихме тази мандатност преди три години за депутатите ни. Това беше тежка реформа с много опозиция отвътре. Това обновление в партията сега дава резултат в лицата на Пенчо Милков в Русе, Станислав Владимиров в Перник, Катя Георгиева в Ямбол и още много млади лица. Борисов иска тази реформа да я започне сега, но новите му кметове ще са след 4 години, след още три ще има резултат. Г-н Борисов закъсня! Освен това ние наложихме ограничение за лидер на партията – 2 мандата. За него това го няма. В политиката за един политик няма по-силно оръжие от личния пример. Тези реформи за нас предизвикаха много вътрешно напрежение, но партията започна да върви нагоре“, каза още Корнелия Нинова.

По темата за бюджета за догодина, председателят на БСП каза, че парламентарната група ще представи под формата на законодателни предложения виждането си за бюджета. „Бюджетът на ГЕРБ на предлага нищо различно и не предлага решение по няколко страшно наболели проблема – демография, здравеопазване, доходи, бедност и икономика. Няма нито политика и за младите хора и семейства, нито преизчисление на пенсиите за възрастните хора. Общинските болници се разпадат. Бюджетът на ГЕРБ гарантира още една година застой за България“, коментира Корнелия Нинова. 

„Изборите в последните години и състоянието на партията показват, че сме в тенденция на растеж. Промяната е трудна и бавна, но пътят е верен и трябва да го продължим. Трябва да променим България и знам, че ще успеем“, завърши Корнелия Нинова. Skandalno.net

Пею Благов, Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА МАФИОТ ПРОСТАК КРАДЕЦ ЛЪЖЕЦ И ПРЕДАТЕЛ НА РОДИНАТА СЪС ШАЙКАТА МУ ГЕРБ ОТНОВО ФАЛШИФИЦИРАХА И ОТКРАДНАХА ПОБЕДАТА НА Б С П И НАДЕЖДАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД УПРАВЛЕНИЕТО НА МАФИЯ ГЕРБ УБИВА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС ТЕРОРИСТИЧНИТЕ СЪЮЗИ НАТО И ЕС КАПАНИТЕ НА СВЕТОВНИТЕ УБИЙЦИ САЩ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ САМО РЕВОЛЮЦИЯ Е СПАСЕНИЕТО БРАТСКА РУСИЯ Е С НАС

  2. БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ВЗЕМА ТЕЗИ ИЗБОРИ ПО МУТРЕНСКИ ФАЛШИВИ СА ОТНОВО ОТКРАДНА ПОБЕДАТА НА БСП НА НАРОДА

  3. ИЗБОРИТЕ СЕ ПРОВЕДОХА ПО МАФИОТСКИ ПО СТИЛА И УЧАСТИЕТО НА ПРЕМИЕРА МАФИОТ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ

  4. НЕ САМО ТЕЗИ ИЗБОРИ ВЗЕ ПРЕСТЪПНИКА БОЙКО БОРИСОВ С ИЗМАМА ДРУГАРКО НИНОВА ………………. ОЩЕОТ 2009 СА ЗАПОЧНАЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В ИЗБОРНИТЕ СЕКЦИИ ВЪВ ВРАЦА, КЪДЕТО ИМА СПЕЦИАЛНА МАФИЯ ДА ИЗБИРАТ КОМИСИИТЕ ––––––- ВЪВ ВРАЦА Е ИМАЛО НАД 7000 НЕВАЛИДНИ БЮЛЕТИНИ. ЧАК ТОЛКОВА ПРОЗ-ТИ БЪЛГАРИН ЯМА ДА ГРЕШАТ И ДА ЗАЧЕРТАЯТ ЕДНО КВАДРАТЧЕ ………….. СЛЕД ТЯХ СА МИНАЛИ ОНЕЗИ ДРУГИТЕ ДЕТО СА НАПРАВИЛИ ВТОРОТО ЗАЧЕРКВАНЕ ДА НЯМА ИЗБОР И ДА ПЕЧЕЛЯТ ОПРЕДЕЛЕНИ ПАРТИИ –––– АЗ СЪМ ВОДИЛ ТРИ ДЕЛА В 2009, 2011, 2015 ИНЯМА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ИМА КУРВИ НА ВЛАСТТА –––––- ПЛАТЕНИТЕ КУРВИ СА НА СЪДА ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ –––––– КУРВАТА СТЕФКА СТОЕВА ЗАЩО НЕ ПРИЗНАЕ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИ ИЗБОРИ С 600 000 НЕВАЛИДНИ ИЗБОРИ ЗА БЪЛГАРИЯ –––– КАКВО МИСЛИ ТАЗИ БИВША КОНСТИТУЦИОННА СЪДИЯ, МАМЕНЦЕТО И ЕБАВАМ ПРЕСТЪПНА И ТЯ Е БИЛА В АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД, КОГАТО СЪМ ПРОТЕСТИРАЛ –––––– КУРАВА, ДА НЯМА МОТИВ ЗА ОСТАВКАТА И ……………………. СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *