Конфискуват апартаментите на Цветан Цветанов! Прокуратурата го погна за незаконно придобито имущество!

Цецо не може да докаже, че е спестил 3 млн. лв. от заплати! Взимат му апартаментите! Ето кой хвърли Втория в ГЕРБ на кучетата:

Поне 5 от седемте си апартамента, Цветан Цветанов е придобил незаконно, с пари, чийто произход не може да докаже и декларира… и тези жилища трябва да му бъдат отнети. Сред конфискуваните имоти ще е и последния му супер-апартамент с частен асансьор в сграда „Летера“. 

До седмица спец. органите трябва да започнат разследване срещу Цветан Цветанов за незаконно придобито имущество. Основание за тази процедура им дава Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. На фокус е луксозния апартамент на Цветанов от фирма „Артекс“. Причината е, че има огромно несъответствие между доходите на Цецо и семейството му и цената на закупения през 2018 г. имот, която според пазара е поне 1,5 млн. лева. Този път и тъста, и тъща му с техните скромни пенсии от порядъка на 200-250 лв. няма да могат да го спасят, категоричен е нашият източник от спец. прокуратурата. Именно по тази причина в полезрението на разследващите отново влизат и 4 от 6-те апартамента на втория в ГЕРБ, за които преди години шефът на НАП Красимир Георгиев се произнесе, че били закупени редовно и с доказани доходи. И скоропостижно благодарният Цецо го направи депутат от ГЕРБ. Как стоят обаче реално нещата с тези апартаменти: Двете Цецови жилища в кв. Изток са на обща стойност около 1 млн. лв. По времето, по което Цветанов ги е купувал (2008 г.) тези луксозни имоти са се търгували на 3000 евро за квадратен метър. Друг един апартамент на Цветанов – този в кв. Дианабад, е закупен за 126 хил. евро.- и то по нотариална оценка.

Особеност при Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, по който спец. прокуратурата ще разследва Цветанов, е че той не пресмята цените на имотите според нотариалните им актове, а ги изчислява на реалната им пазарна стойност. Което значи следното: Цецо може да си е правил заменки срещу други апартаменти и да разполага с нотариален акт, в който пише, че е купил жилището в „Летера“ на 627 евро за кв. м. (т.е.- на една четвърт от реалната му цена)… но Прокуратурата ще го пита откъде е извадил 1.5 млн. за този апартамент. Защото такава е пазарната му цена. Под ударите на този закона попадат именно такива случаи. Случаят с Цветан Цветанов е класически пример- той няма и никога не е имал други доходи, освен заплатата си на държавен служител, за да си позволява толкова скъпа покупка. Същото се отнася и до съпругата му, която също цял живот е държавен служител.

Работата е там, че има огромно разминаване между доходите на Цветан Цветанов и недвижимото имущество, което е придобил през последните 10 години. Стойността на това имущество по пазарна оценка е около 3 млн. лв., докато доходите на Цветанов за този период не са надвишавали цифрата 4 хил. лв. месечно. А заплатата на съпругата му е наполовина по-ниска. Сами сметнете с такива доходи той и жена му колко пари биха могли да спестят за 10 години.

При сделката между Цветанов и фирма „Артекс“, която очевидно му е продала имота проформа (срещу скромната сума от 627 евро на квадрат) са налице четири престъпления. Първото е търговия с влияние – Цветанов прокарва в парламента законова поправка специално за фирма „Артекс инженеринг“, която да помогне на фирмата да завърши грандиозния си проект за небостъргач. Второ: Налице са укриване на данъци, както от фирмата, така и от втория в ГЕРБ. Трето: Очевидно е, че с тази сделка Цветан Цветанов е изпрал едно завидно количество пари, чийто произход той не може да докаже пред данъчните, защото вероятно ги е придобил от рушвети или кражби. Четвърто: Силно занижената цена на покупката в нотариалния акт говори за още едно престъпление: Попълване на документи с невярно съдържание, категоричен е нашият информатор.

След като Бойко Борисов го освободи от поста депутат, шеф на ПГ на ГЕРБ и шеф на парламентарна комисия, Цветанов вече официално е без депутатски имунитет. Което развързва ръцете на спец. прокуратурата да му повдигне обвинение.

Въпреки възскромното си вършецко образование, Цецо не е глупак. И по-точно казано – не е образован, но е хитър. Затова и си дава ясна сметка кой е автора на апартаментната атака срещу него. А именно- Бойко Борисов.

През последната година напрежението между двамата се сгъсти дотолкова, че издълба пропаст. Която задълба допълнително в различни зле прикрити сблъсъци по различни теми. Като своеобразен връх в това противопоставяне беше абсурдната ситуация, която накара Борисов да се намеси в работата на парламента, за да накара депутатите си да се откажат от вдигането на прага на преференциалния вот. Нещо, което Цветанов беше уговорил и спазарил с ДПС. Наложи се Цветанов да си признае за турската сделка. След което същият се оправда, че го направил, за да не падне правителството. Борисов обаче остана крайно недоволен и заяви, че решението на Цецо е нанесло удар по ГЕРБ. Това обаче е само върха на айсберга.

През последните години Цветанов се еманципира от Борисов до такава степен, че се превърна във втори център на властта в ГЕРБ с реална възможност да разцепи партията.

Затова и сега ударът по Цветанов с апартаментгейт идва не от САЩ, нито от ЕС, а от самата ПП ГЕРБ. И по- точно от лобито на Бойко Борисов. Перфиден и подъл удар, който да обезглави противника с един замах, докато сабльора остава скрит… – така, както само Борисов умее.

Формално аферата бе раздухана от радио „Свободна Европа“, която се спонсорира от САЩ. Но медиите работят така – подаваш им информация, а те я проверяват и отразяват. Затова по-важният въпрос е кой е подал инфото към „Свободна Европа“. И отговорът е, и може да бъде само един: ПП ГЕРБ.

Затова и иначе логорейно-наглия Цветанов в момента е в ступор. А на последната си пресконференция в кулоарите на парламента директно отказа да отговоря на каквито и да е въпроси за апартамента. (ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ПОД ТАЗИ СТАТИЯ) А когато все пак проговори по АпартаментГейт, обяснява, че не знае каква е точната цена, на която се е сдобил с луксозното жилище. И въобще, се прави на улав. Така и трябва. Адвокатът му го е посъветвал да мълчи по темата, защото оттук- нататък всичко, което каже, ще бъде използвано срещу него… от спец. прокуратурата. Да, Цветанов ще бъде разследван, съден и вероятно осъден. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

Цветанов: Безсмислено е да ми задавате въпроси за апартаментите! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Никога Цветанов или които и да е боклук няма да бъде осъден, не и в тази държава…
    Никога

  2. Разбира се, че ако Борисов искаше, можеше да „спаси“ Цветанов.. А защо не е искал?

  3. Не си правете илюзии че в тази „правова“ държава един прогнил корумпиран политик от калибъра на Цветанов може да бъде осъден

  4. Цветганов знае много неща от съвместното им мутренско пинало и с това го (Бойко) държи. Ако проговори тежко му и горко – най-малко ще падне от власт, ако не отиде в пандиза.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *