Външният министър на Турция се похвали: Променихме Българския Закон за вероизповеданията! Защо Борисов клекна пред Анкара – Виж Тук:

„Турция се намеси в закона за вероизповеданията в България и наложи на управляващите там да го поправят, защото не беше справедлив спрямо нашите братя по вяра и кръв“, заяви в своя реч вчера външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

„Заради задължения на Главното мюфтийство на мюсюлманите в България, държавата там се опита да ги принуди Мюфтийството да продаде част от имотите си и така да се разплати. Тогава ние се намесихме, свързахме се със София и ги призовахме да решат проблема по друг начин“, разкри още министър Чавушоглу по време на речта си в Центъра за обществено образование в Анкара.

И ГЕРБ разрешават този „проблем“ мигновено. Още на следващия ден след ядосаното телефонно обаждане от Анкара, Цветан Цветанов се среща с Мустафа Карадайъ и двамата скоростно внасят в парламента Законопроект за религиите, който предвижда тотално и 100 %-ово опрощаване на всички дългове на Главното мюфтийство!!! Дългове, които към онази дата възлизат на 8 млн. лева. Да, същия законопроект опрощаваше дълговете и на останалите религии. Но не ги облагодетелстваше, защото те дългове нямат, а не са и имали.

От ГЕРБ обясниха скандалния си про-турски закон така: „Опрощаваме дълговете на Главно мюфтийство, за да попречим на радикализирането на българските мюсюлмани и да предпазим държавата от тероризъм“. С което Борисов мотамо си призна, че е жертва на турски рекет, а страната ни е изпаднала в огромна зависимост от Анкара. И съвсем резонно този писан в Анкара законопроект на ГЕРБ и ДПС взриви общественото недоволство. Така че шайката скоростно даде заден ход и се разбърза да го поправя, така че правителството им да не падне.

Борисов замаза скандала, но пак угоди на Анкара: Днес бе гласуван окончателния вариант на закона и според него задълженията на вероизповеданията (разбирай – единствено и само на Мюфтийството) към държавната хазна могат да бъдат разсрочени за период от 10 години. И най- фрапантното – новият закон позволява на вероизповеданията (разбирай – на Мюфтийството) да бъдат финансирани от… чужбина, без да са длъжни да оповестят или декларират този факт пред държавата. А освен тези пари, бг. мюсюлманите ще получават и 15 млн. годишно финансиране от българската държава.

Покрай скандалните поправки в закона за вероизповеданията стана ясно също, че от 5 години насам Главното мюфтийство получава ежегодно по 2 млн. лева от Дианета (Службата за вероизповеданията на република Турция). Оказа се също и че бг. мюфтийството притежава 4700 имота, от които всяка година смъква наеми на стойност 30 млн. лева.

От думите на турския външен министър остава само едион неизяснен въпрос: с кого точно от правителството на Борисов в София е разговаряла Анкара. Кого персонално е притиснала за да бъде променен законопроектът в полза на Главното мюфтийство? Подобен разговор може да се е водил само на най-високо ниво, с лидера на ГЕРБ или с някой, който има огромно влияние над парламентарната група на ГЕРБ. Което стеснява кръга до двама души – Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Разговор с другия вносител на законопроекта ДПС със сигурност не е имало заради враждебните отношения между Доган и Ердоган.

Това признание на турския външен министър Мевлют Чавушоглу е суперскандално, защото разкрива пряка турската намеса във вътрешните дела на България. И уличава управляващите от ГЕРБ в национално предателство и про-турски васалитет. Борисов и хората му не само не пресичат поплъзновенията на имперска Турция да сложи ръка върху България и Балканите, но дори подпомагат осъществяването на тези планове за ислямска инвазия. Подобно поведение може да се окачестви само с една дума – предателство!

Но нека видим какво още каза министъра на външните работи на Турция Чавушоглу: „Анкара ден и нощ работи за интересите на турските общности в чужбина и това е един от приоритетите на външната политика на страната ни“.

Първият дипломат на Турция подчерта, че предстои отношенията с България да се доразвият в областта на правото и именно в тази посока те се засилват. Освен за социалната сигурност на сънародниците си в чужбина и тези с турско гражданство, Турция „подписва всякакви споразумения и прави всичко възможно, за да не стават тези хора жертви“. „Ние имаме предвид всички измерения на съседските отношения между България и Турция и винаги се стремим те да са в интерес и на двете страни. Знаем и потребностите на братята ни турци от България, които са се преселили тук, например гражданството. България разрешава двойното гражданство, вие пристигате и живеете тук, но срещате и проблеми поради липсата на турско гражданство. И ние не сме безразлични към този проблем“, каза Чавушоглу три дни преди местните избори в страната му.

Той се спря и на времето на разпада на СССР, когато „братята от Средна Азия и турският свят имали големи очаквания от Турция“, но Анкара не успяла да ги оправдае. „Защото нямахме силата. В ония години у нас се редуваха ту политически, ту икономически кризи, правителства падаха, преврати ставаха, модерни преврати, постмодерни опити за преврати… И тогава тези страни обърнаха посоката. Чак преди няколко години  ние започнахме да обединяваме тюркския свят в политически и културен смисъл, създадохме нови структури. Ако Турция беше мощна, както днес, геноцидът в Босна и Херцеговина нямаше да се случи. През 1989 г. Тургут Йозал алармира, че нашите сънародници в България са жертви на преследване и насилие, но ако това беше днешната силна Турция, това насилие нямаше да се случи. Тогава не бяхме толкова силни, на международната арена гласът ни не се чуваше така ясно“, завърши вдъхновената си националистическа реч Чавушоглу. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. НА ПРЕДАТЕЛЯ БОРИСОВ И ЦВЪКО МЯСТОТО Е САМО ВЪВ ЗАТВОРА ТЕ ПОТУРЧИХА БЪЛГАРИЯ

  2. Много поздрави на Обединените идиоти, най-големите предатели в българската история, подкрепили шайка продажници за да си напълнят търбусите, макар поне един от тях да няма много място още!

  3. А БЪЛГАРОУБИЕЦА ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ БОРИСОВ КОГА ЩЕ БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН

  4. БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ИЗВЪРШИ НАЙ ГОЛЯМОТО ПРЕДАТЕЛСТВО СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ОТНОВО СМЕ ПОРОБЕНИ ОТ ТУРЦИЯ СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ПОД ТУРСКО РОБСТВО СИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *