Излъга ли Чавушоглу за Турската намеса в България! Отговорът само тук:

Нечувано! Вече второ денонощие след скандала с грубата намеса на Турция във вътрешните работи на България, външната ни министърка Екатерина Захариева гузно мълчи и категорично ОТКАЗВА да отзове от Анкара посланичката ни там Надежда Нейнски. Дипломатически ход, който според международното право е абсолютно задължителен за такава ситуация.


А каква е ситуацията: 12 часа след като турския външен министър Чавушоглу се похвали, че страната му е написала новия закон за вероизповеданията на България и го е наложила (почти силово) в полза на Главното мюфтийство, Бойко Борисов се срещна с турския вицепрезидент Фуат Октай с настояване Анкара официално да се извини за тази „лъжа“. Но се върна от срещата с овесен нос и посланието: „Турция отказва да ни се извини! Не се разбрахме!“.

Кой казва истината? Намесила ли се е Анкара във вътрешните ни работи или не?!

„Премиерът Борисов лъже! Смятам, че нашите власти прикриват намесата на Турция в решенията по Закона за вероизповеданията. ГЕРБ провеждат последователна васална политика спрямо Турция и… ето го резултата“, категорична е лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Защо смятам, че Борисов и ГЕРБ лъжат по този казус? Ето защо: Имаме признанията на Екатерина Захариева отпреди няколко дни, че тъкмо вследствие на разговори с представители на турското правителство първоначалният вариант на закона за вероизповеданията е претърпял сериозни изменения. И то какви изменения само: Окончателният вариант узаконява външното финансиране от Турция и други мюсюлмански страни към българското мюфтийство. Освен това се разсрочват задълженията на мюфтийството (10 млн. лв.) към държавата ни за цели 10 г. Така изконните желания на Турция са изпълнени на 100 %“, каза още Корнелия Нинова.

Какво обаче последва след отказа на Турция да се извини на страната ни за думите на Чавушоглу. Нищо. Че даже и нещо повече:

Вместо да отзове посланика ни, Екатерина Захариева открито зае турската позиция: „Ядосани сме и от тези думи, и от отказа да ни се извинят, разбира се. Но изборите там ще минат, и на следващия ден ние пак ще сме съседи. Бизнесът между двете държави върви – турският турист обича да идва на ски у нас, а ние ходим лятото по техните морски курорти“, коментира тази сутрин безгръбначната ни външна министърка.

Бойко Борисов се срещна с турския вицепрезидент Фуат Октай да го помоли да се извини от името на Турция. Но получи категоричен отказ!

След фрапиращото бездействие на българското външно министерство обаче, трябва да се замислим върху два казуса:

Ако турския външен министър е излъгал за намесата на Турция у нас, Анкара отказва да се извини, а нашето „Външно“ коленопреклонно мълчи – то значи България е турски вилает. Чиято рая е задължена да си трае, когато онбашиите мачкат и унижават достойнството и честта й.

Ако турския външен министър обаче казва истината и Турция действително е диктувала писането на българския закон за вероизповеданията, а Борисов, за да запази достойнството на управлението си пред бг. електората театрално моли турците да се извинят, а те отказват… – то това значе, че България се е превърнала не в турски вилает, а в турски кенеф.

Трети вариант няма, уважаеми читатели на Skandalno.net

Очевидно за колониалните мижитурки от ГЕРБ има неща стократно по-важни от честта и достойнството на нацията ни. Като това например: Да ходим лятото на море в турските курорти, а турците да идват тук на ски! И какво значи на фона на този алъш-вериш някаква си намеса и обида от падишаха към гяурската рая?!? В крайна сметка, петвековен опит имаме с тия метан – келепир – мурафети.

Така е било, така е и сега: В реда на нещата си е чорбаджи-васал Боко да се поунизи малко, да им се примоли публично за едно „извинявай“… Но пък де се е чуло и видяло Султан на гяур чалма да сваля. Затуй сърдити няма и не трябва да има. Откъм Истанбул царствено мълчат, докът унизената рая край София угоднически скимти и подвива опашка. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. БОКУ БЪЛГАРОУБИЕЦА И НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ВЪНШНА МИНИСТЪРКА ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА ПРЕДАТЕЛИ

  2. Те подариха Южен поток- турски поток на Турция,та някакво си законче за вероизповеданията ще ги спре..
    България не се управлява от българите това вече и олигофрените го разбраха..

  3. Тиквата и Кривоглавия на съд! Ще дойде това време, Историята не прощава!

  4. БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ ПРЕДАДЕ БЪЛГАРИЯ НА ТУРЦИТЕ БЪЛГАРИЯ Е ОТНОВО ПОРОБЕНА ОТ ТУРЦИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *