Командващият силите на НАТО в Прибалтика: От Естония до България – обществата да се Готвят за ВОЙНА!

Командващият силите на Алианса в Литва полковник Петер Нилсен призова населението на пограничните държави с Русия от Естония до България да се подготви за война. В изказването на главнокомандващия Русия е назована „източната ни съседка“, пише литовската държавна информационна агенция Baltnews.

ПОЛК. ПЕТЕР НИЛСЕН

Литва и другите страни от Северноатлантическия алианс трябва да укрепят военния си капацитет и да подготвят населението за евентуална война с Русия, заяви в интервю за LRT командващият силите на НАТО в балтийската република Петер Нилсен.

Според Нилсен, ако Украйна бъде победена, Русия ще погледне към Европа, а Иран и Китай ще започнат война съответно срещу Израел и Тайван, докато вниманието на САЩ ще бъде насочено към Тихия океан.

За да бъдем подготвени за подобно развитие на събитията, вече е необходимо ние, европейските държави „да отделяме по 2% или повече [от БВП] за отбрана и обществени поръчки“, защото „САЩ ще са заети с конфликт с Китай в Тихия океан и ще оставят Русия на европейците„, подчертава полковникът.

Нилсен похвали литовския сектор на отбраната на НАТО, в който са настъпили значителни подобрения, като е осигурено ново оборудване, разширен е планът за обществени поръчки и е изградена военна инфраструктура. Необходимо е обаче в отбраната на страната да се включи цялото латвийско общество, което е способно да функционира във военно време. В отбраната на Литва трябва да участват не само доброволци и войници, но и лекари, учители и работници.

Командващият силите на НАТО в Литва заяви още, че е необходимо да се увеличи финансирането за отбрана, тъй като Русия в момента изразходва 25-30% от държавния си бюджет по това перо. Според него вече не е възможно да се инвестира под два процента. Инвестициите на Литва в отбраната вече се увеличават: през 2024 г. се предвижда преход от 2,5 процента към 2,75 процента.

Бихме искали и другите държави от НАТО да направят същото и да надхвърлят 2 процента, защото сега това е долната, а не горната граница„, добави той.

Полк. Нилсен заяви, че в случай на война между Русия и балтийските държави НАТО планира да блокира Калининград – присъединяването на Швеция към Алианса ще им помогне в това, докато блокадата на Санкт Петербург ще бъде осигурена от Финландия и Естония.

– „Членството на Финландия и Швеция в НАТО в бъдеще ще промени изцяло ситуацията в региона на Балтийско море, така че Русия ще почувства, че Калининград е обграден. Това все още ще бъде проблем за НАТО, защото в Калининград има голям военен потенциал и ние все още трябва да го вземем предвид и да правим планове, но сега Калининградския анклав е напълно обграден. Русия трябва да направи планове за укрепване на Калининград и за комуникация с него по време на войната. Руският флот ще има сериозни проблеми с шведите, а финландците и естонците могат да блокират морския вход към Санкт Петербург. НАТО ще разполага с шведските военноморски сили, с техните самолети, за да помогне за блокадата на Калининград„, заяви командващият.

„Навсякъде по границата, от Естония до България, и особено тук, на север, е необходимо обществото да се подготви за бойни действия и война (с Русия). 

Ако успеем да го направим, няма да предизвикаме апетита на Русия. Трябва да направим страните си „несмилаеми“. Когато ви гледат, руснаците трябва да си мислят, че макар и много да искат да ви изядат, те не могат да ви храносмелят. В противен случай „те ще се справят с нас, като ни изяждат един по един, както е в Украйна“.

Според Нилсен на Европа ще й трябва много дълго време, за да превърне Русия в мирна страна.

Ще са нужни поколения, за да я променим, защото не става въпрос само за Владимир Путин. Ако това се случи, ще е необходима пълна промяна на начина на мислене на обикновения руснак. Ние трябва да се поучим от методите на работа в Германия след Втората световна война, когато страната беше денацифицирана. Русия се нуждае от депутинизация, за да се превърне в мирна страна, каквато стана Германия„, заключи командващият силите на НАТО в Литва.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

33 коментара

  1. Боже, идиотите край нямат! Прибери ги, че бактън ит тях вече!

    • НАЙ-НАПРЕД ТРЯБВА ДА ЗАМИНАТ ВСИЧКИ АНТИ-ПУТИНОВЦИ
      НАЧЕЛО С БОКО.ШОПАРА,СЕЛЯНКАТА.ДОБРУЖАНСКИЯТ МАНГАЛ
      ДПС ЧЕ ИМАТ ДА СИ ВРЪЩАТ И НАЙ-ВЕЧЕ ОНЯ РИСТО.

      • Живеете си живота пълноценно и не си губете времето с глупости.
        Примерно: Постарайте се да прекарвате повече време в нета, спорещи с непознати за политика.

  2. Европа от тил става протекторат, а ние от колония – фронт. Не виждам глобализма и неолибералния фашизъм да залязват. Виждам ги да ни унищожават.

  3. ПЕТЪР ЕВРОПА СЕ НАПЪЛНИ С МАЛОУМНИ ВОЕНИ КАТО ТЕБЕ РАЗБИРАЩИ ОТ ВСИЧКО. Ако има война с НАТО – ПУТИН ВИ КАЗА ЧЕ ТЯ НЯМА ДА Е КАТО В УКРАЙНА . НО ДА КАЖЕМ СЕ СЕ СЛУЧИ ПЪРВО ЩЕ ИЗГОРИ САЩ , ВТОРО АКО СЛЕД ТОВА ВСЕ ОЩЕ МОЖЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ И МИСЛИТЕ ЩЕ СТЕ ОБЪРНАЛИ ПРИКАЗКИТЕ НА 180 ГРАДУСА,.И МАХАИТЕ СЕ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА ТУКА НЯМА ДА НАМЕРИТЕ КЛОУНИ НАРКОМАНИ КАТО УКРИНСКИЯ ШУТ. НЕСТИГА ЧЕ ИДВАТЕ ТУК И НИ ОГРАБВАТЕ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ А ПЪК ИСКАТЕ И ДА УМИРАМЕ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЗАПАДА. ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ КОЙТО СТЕ ИНСТАЛИРАЛИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ . ТЕ ЩЕ ЗАВЪРШАТ КАТО РУМЪНКИЯ ЧУШЕСКО ДО СТЕНАТА. ТАК ЧЕ ВЗИМАИТЕ СИ ДЕМОКРАЦИЯТА ЗАВРЕТИ СИ Я ОТЗАТ И СЕ ПРЕБИРАИТЕ В ЗАПАДА. ОМРЪЗНАХ ТЕ НИ ВЕЧЕ ДА НИ СЕ ПРАВИТЕ НА УМНИ И ВЕЛИКИ.

    • Тъпак. Това е коментар, е не подстрекателство. Мангал.

    • Хаити, моля за извинение, но тези уроди намериха аналог на оня клоун-наркоман. Чак от канада ни го докараха шибания кирчо, както и оня нацист магарев.
      Виж, за това да последват чаушеску в ада гласувам с двете ръце.
      Тази пасмина трябва да се унущожи физически, най – добре с напалм.

  4. Козяшко-соросоидната сган трябва да бъде закарана в Екарисажа …

  5. ПЪРВО ЕВРОГЕЙСКО СЕ НАПЪЛНИ С ТЪПИ БЕЗДЕТНИ ПОЛИТИЦИ КАТО МЕРКЕЛ И МАКРОН. ПОСЛЕ СЕ НАПЪЛНИ С ТЪПИ ГЕЙВОЕННИ! ГЛУПАК ДО ГЛУПАКА МАЙНОЛЬО! ТЪПАК ДО ТЪПАКА В ТОЗИ ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ!

  6. ПЪРВО ЕВРОГЕЙСКО СЕ НАПЪЛНИ С ТЪПИ БЕЗДЕТНИ ПОЛИТИЦИ КАТО МЕРКЕЛ И МАКРОН. ПОСЛЕ СЕ НАПЪЛНИ С ТЪПИ ГЕЙВОЕННИ! ГЛУПАК ДО ГЛУПАКА МАЙНОЛЬО! ТЪПАК ДО ТЪПАКА В ТОЗИ ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ!

  7. Да , готвим се, но не за война, а да ти серем на глупавите изказвания и идеи!
    Вие в Литва и прибалтийските, също плачете за една денацификация, защото сте нацисти, събаряхте паметници на воини от ВСВ, хващате по домовете семействата, които още не са научили новите ви езици и продължават да говорят на руски език, завързвате ги и ги изкарвате в Русия, като хората губят родните си места, имотите, роднините си, вещите си, гробовете на дедите си, всичко!

  8. Тоя капут какво си мисли?
    Ние не сме с вас бе лайно!
    Ние сме източноправославни и сме с Русия!
    Русия е нашият приятел и ще воюваме на страната на Русия срещу ВАС!!!!
    Видяхме ви какви войници сте и каква техника имате в Украйна.
    Смешници!

  9. Нищо по-добро не може да се случи на България от войната.
    Само така изтърсаците на шебеци, потребители и зомбита ще се събудят и разредят.
    По-добре война, отколкото от първи клас да учат децата ни турски, чифутски и сатанински….

  10. Чакането на спасител, без желание сам да направиш нещо, е най-сигурният път към робството.
    Това за чакащите Путин и руснаците да ни освободят.
    Те не се дават сметка, че всеки ден телевизора им проповядва, че пътя на България е избран и се следва неотклонно. Напред към евроатлантическите ценности – турско робство.

  11. Шеедите щели там нещо да блокират. Аха, както при Полтавската битка. Ще им напълнят шушоните. И изобщо това нЯщо от снимката, дето не мяза на нищо, нещо се е пообъркало – Щатите щели да оставят Русия на Европа. Не бе,льохман, след като поеваха Европа и я оставиха с гол задник, сега ще оставят Европа на Русия. В смисъл не краварите са разорили Европа, а войната с Русия.

  12. До кога ще ни командват идиоти. Искат война ами да се бият САЩ срещу Русия. Защо ще привличат и други държави. Нищо не ни е направила Русия освен че ни е помагала. Изродите американски с целият свят искат война докато си намерят това което търсят. Една бомба им трябва за да ги срине Русия. Време е.

  13. Шибан краварски боклук. Крайно време е терористичната организация наречена нато да бъде ПРЕМАХНАТА ОТ ЛИЦЕТО НА ПЛАНЕТАТА.
    Като искате война избийте се помежду си на вашия мизерен континент, докато не са ви превзели Мексиканците.
    Сега насъсквате дребни паленца като Латвия, Литва, Естония срещу Руската Мечка за да можете отново да ограбвате работниците си за сметка на милиардерите от военнопромишлените комплекси.
    Вие нямате НИЩО, което да дадете на Света. Вашият износ са само ВОЙНИ И СМЪРТ.
    Само че този път няма да ви се размине. Заядохте се с грешните хора и сега трябва да си платите.

    • Те нямат нужда от мексиканци, защото сами си избиват белите хора и заселват територията с латиноси, араби и негри. Сатанюгите нямат държава и родина. Целта им е избиване на православните и белите и никога няма да спрат, докато някой не ги превърне в ядрен прашец. За мое огромно съжаление, кандидати липсват.

  14. Държави джуджета като Латвия, Литва и Естония лаят като беззъби помияри под „защитата“ на американските си господари.
    А защо не помислят какво ще стане с тях, когато бъдат изоставени от краварите, както беше изоставен Афганистан и както вече почти е изоставена украйна…..

  15. тоз натовски олигофрен да бъде съден за подстрекателство за война и военни престъпления,
    това е истинското лице на нато, агресивни изроди създаващи абсолютно ненужни конфликти навсякъде където имат интерес и не само, завист и злоба към Русия показваща безсилие в немоща да подчиняват

  16. Подир дерусификация дебългаризиция иде и О Шипка

    • Кой ще е на Шипка, сирийските майки или палестинците?
      Вчера мисля някой се беше изказал, че в България нямало хора за революция, щото видиш ли всички революционери били в чужбина……..
      Очевидно всички патриоти обичащи България са в чужбина от любов, а в родината си седим само не ставащи за нищо…..
      Карай, да се пиши нещо, пък какво не е толкова важно.

  17. Споко, ние ще изчакаме руската армия да блокира внезапно страната, после с песни ще избесим амерските марионетки и ще съставим временно управление, под защитата на Калибри, Ц 400 и Руската Армия на нашите братя Руси! Няма да ви помогнат цивилните наемници в София, знаят се лъде са и ше ги неутрализират преди да разберат какво става, а армията в ново село, кабиле и Атия ще бъде блокирана от хибридни отряди. Докато се усетите, Русия ще стигне сухопътно до Черна гора и Драч, а от юг флотата ще целеуказва откъм Триест и Гърция.

  18. От времето преди ме вчепетли Симеоновато унука с небългорското име Хасан и къде ще управлява. От сегашното разгрома на православието в Украина с предишното майната на православието. Угасиха външното осветление на катедралата Александър Невски и месечината само ще ни свети. Генетичната омраза към славяни и православни е слепотата на невежеството

  19. Польцея е западно мове дума за кравай, трудно за произнасяне и така хохолите откриват кой русня и по малко жив. Немали са късмет посетне, в ДНР трибунал за тях върви, и смъртното наказание не е отменено. Не станеш ли тенор и не пропееш кой е командира до най големия отдавал заповеди за убийство на невъоръжени изхода е малко желан

  20. По броят коментари разбирам, че на българите не им се воюва, нито за, нито против. Това е добре от една страна, а от друга, каква страна ще е това без армия? Този, вероятно датски, военолюбец да не готви на нас опинци, а да да се обърне и да види гейосаните си викинги, до какъв разпад са стигнали. Където е дошло „европейското“ от САЩ, трева не никне. За съжаление у нас удрят най-силно един от стълбовете на българското – образованието. Ако само имате на идея, там какъв тежък разпад е, облечен в „дигитални“ гащи. Простият се управлява лесно, директно от тв екраните, интернет „новините“ и постовете във Фейсбук.

  21. Никой няма да Ви пита, приятели. Жандармерията ще Ви излови по барове и кафенета, по работни места, гари и жепе – та и в камиони със заградителен отряд отзад бий се срещу руснака, българино или куршум в тила. Целта на занятието е намаляне на земното население…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *