Кольо Колев и Андрей Райчев: ГЕРБ ПОТЪВА!

Напрежението в Габрово няма потенциал да заглуши скандала около апартаментите на властта, смята социологът Кольо Колев от агенция „Медиана”. „Напротив, той се явява продължение на същия този „Апартаментгейт”, който възбужда общественото недоволство. Нещо като своеобразно: „Не стига че крадат, ами и оставят и циганите да ни бият”, каза той в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Последното проучване на „Медиана” показва, че скандалите тежко удрят авторитета на управляващите.

„За първи път се желаещите правителството да си ходи предсрочно изпреварват с 8 % тези, които искат Борисов да си изкара мандата”, отбеляза Колев. По думите му тези, които искат правителството да си ходи, са се увеличили с близо 10 процента само за един месец.

„Бяха направени опити скандалът да се лансира като политическа атака на опонентите на ГЕРБ. Само че хората далеч не смятат така. Те смятат, че има съвършено реални и напълно неприемливи далавери”, посочи социологът.

Според него предстоящите евроизбори ще бъдат своеобразен вот на доверие в очакване на преструктуриране на политическото пространство. По думите му, не само основната опозиционна партия БСП, но и малките партии започват да набират сила. И целият този електорат е за сметка на стапящата се подкрепа за ГЕРБ.

„Цветанов се опитва да се представи пред ГЕРБ-ерите, че все още е на власт. Не е! Той има избор или да слуша Борисов и да внимава, или да се бие с Борисов. Ако се бие с Борисов, това ще нанесе страшни рани на премиера, но Цветанов ще загуби. Той е уволнен.“ Това каза по Нова телевизия пък социологът Андрей Райчев.

ГЕРБ се опитва да прехвърли проблема с апартаментите, като натопи опозицията. Идеята, че опозицията е корумпирана, е безобразна. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

На ГЕРБ им се струва, че ще избягат от темата, като кажат, че и опозицията има апартаменти. Това е като да гасиш огън с бензин. То само усилва темата и хората още повече се ядосват на управляващите, заяви Райчев.

Г-н Цветанов пък би рекорда по нечувствителност, каза политическият анализатор по повод вчерашната информация, че бившият председател на ПГ на ГЕРБ е станал нещатен парламентарен сътрудник на партията.

Явно той не разбира едно много сериозно послание към себе си от Борисов – „аз съм на власт, ти си никой, махай се“.

На Цветанов първо му го каза обществото, после му го каза Фандъкова, след това му го каза и Борисов. Цветанов се опитва да се представи пред ГЕРБ-ерите, че все още е на власт. Не е! Той има избор или да слуша Борисов и да внимава, или да се бие с Борисов. Ако се бие с Борисов, това ще нанесе страшни рани на премиера, но Цветанов ще загуби. Той е уволнен!

Реакцията на Борисов дойде, защото отново се създава медиен шум по темата, добави политологът Стойчо Стойчев. Иначе темата с нещатния сътрудник е пълна глупост, защото всякакви хора имат достъп до парламента. Но чисто символно това създава усещането, че неговото отстраняване от парламента е някакъв фокус, „пунта мара“, както каза премиерът, посочи Стойчев. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *